2012-04-24 16:55:03
Φωτογραφία για Μόλις 9 αυτοκίνητα πουλήθηκαν τον Φεβρουάριο στην Ξάνθη
Έρχονται λουκέτα στις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, τραγική η κατάσταση στην Περιφέρεια ΑΜΘ!

«Η εικόνα στον κλάδο μας είναι δυσμενής, το κομμάτι των πωλήσεων είναι σε πάρα πολύ χαμηλό σημείο και έχουμε τον μήνα... Φεβρουάριο μόνο 9 πωλήσεις σε ολόκληρο τον Νομό Ξάνθης» επισημαίνει ο κος Γιάννης Αθανασιάδης πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων Αυτοκινήτων Ξάνθης, εξηγώντας πως η οικονομική δυσπραγία των πολιτών έχει συρρικνώσει την αγοραστική τους δύναμη.

«Η αγορά του αυτοκινήτων είναι 70% κάτω πανελλαδικά σε σχέση με πέρσι και καταλαβαίνετε σε τι θέση έχουν περιέλθει αυτές οι επιχειρήσεις όσον αναφορά τα οικονομικά τους» αναφέρει ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα των αυτοκινήτων λειτουργούν αποθαρρυντικά προς την απόκτηση νέων αυτοκινήτων.

Παρόμοια η κατάσταση που επικρατεί και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου εκτός από τις αντιπροσωπίες τόσο «τα συνεργεία, τα ανταλλακτικά και τα μεταχειρισμένα οχήματα βρίσκονται στην ίδια μοίρα». Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο πρόεδρος των εμπόρων αυτοκινήτων Ξάνθης οι καταναλωτές αναβάλουν ακόμη και το σέρβις των αυτοκινήτων τους, επιλέγοντας «μόνο τα βασικά, δηλαδή να συμπληρώνουν λάδια».


Η άσχημη οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει στο σύνολό τους οι αντιπροσωπίες αυτοκινήτων στην Ξάνθη, με τις πωλήσεις νέων και μεταχειρισμένων οχημάτων να βρίσκονται σε παύση, οι απολύσεις εργαζομένων έχουν μετατραπεί σε καθημερινό φαινόμενο, οδηγώντας στην ανεργία εξειδικευμένους εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούν να απορροφηθούν από τον κλάδο.

«Από τη στιγμή που η βενζίνη πήγε στα δύο ευρώ πως θα μπορέσει ο άλλος να αγοράσει και να κινήσει το αυτοκίνητό του;» τονίζει χαρακτηριστικά ο κος Αθανασιάδης, συμπληρώνοντας πως «εάν δεν αλλάξει η φορολογία στον κλάδο των αυτοκινήτων και ο ΦΠΑ δεν βλέπω να αλλάζει κάτι. Τα λουκέτα είναι προ των πυλών».

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ