2012-04-24 16:23:07
Φωτογραφία για Και στη Βρετανία περνάει κρίση το τομέας της υγείας!
Οι λίστες αναμονής ταλαιπωρούν τους ασθενείς και στη Μεγάλη Βρετανία Οι ασθενείς που αναμένουν για θεραπεία πάνω από 18 εβδομάδες αυξήθηκαν κατά 27%

Περισσότεροι βρετανοί ασθενείς αναμένουν πλέον για θεραπεία περισσότερο από 18 εβδομάδες, το οποίο αποτελεί το χρονικό διάστημα ορόσημο σύμφωνα με το επίσημο καταστατικό του ΕΣΥ της Μεγάλης Βρετανίας, όπως δείχνουν τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.

Συνολικά 26.417 ασθενείς στην Αγγλία ανέμεναν περισσότερο από 18 εβδομάδες για να λάβουν θεραπεία συγκριτικά με τους 20.662 ασθενείς για τον Μάιο του 2010 όταν και εκλέχθηκε η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον David Cameron – εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 27%.

Το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν λίγο μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Ιανουαρίου όταν και 25.823 άτομα ανέμεναν περισσότερο για να θεραπευθούν από όσο θα έπρεπε.

Το κόμμα των Εργατικών ισχυρίστηκε ότι τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία αποτελούν μία τεράστια απογοήτευση και ντροπή για έναν πρωθυπουργό ο οποίος υποσχέθηκε να κρατήσει τους χρόνους αναμονής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε χαμηλά επίπεδα.


Τον Ιούνιο του 2011, ο David Cameron υποσχέθηκε ότι ‘δεν θα χάσουμε τον έλεγχο σχετικά με τις λίστες αναμονής – θα καταστήσουμε βέβαιο ότι θα κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα’. Αποτέλεσε μία από τις πέντε προεκλογικές του δεσμεύσεις σχετικά με το ΕΣΥ της χώρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα επέμενε στην άποψη του ότι οι χρόνοι αναμονής έχουν μειωθεί.

Τα εξειδικευμένα στατιστικά που δείχνουν τον χρόνο παραπομπής για θεραπεία έδειξαν ότι στο σύνολο της χώρας της Αγγλίας το 91,2% των ασθενών που είχαν εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα και το 97,1% των ασθενών που δεν είχαν εισαχθεί ελάμβαναν θεραπεία μέσα σε 18 εβδομάδες, το οποίο αποτελεί και ένα νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους τους ασθενείς.

Ο Simon Burns, ο οποίος είναι ο υπουργός Υγείας της χώρας, υπογράμμισε το γεγονός ότι ο αριθμός των ασθενών που ανέμεναν περισσότερο από 18 εβδομάδες μειώθηκε κατά 100.000 ασθενείς λιγότερο, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με την κυβέρνηση ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ