2012-04-24 11:20:06
Φωτογραφία για Μούσχουρη: Η Ελλάδα δεν έμαθε τη Δημοκρατία
Την πίστη της στην Ελλάδα «η οποία συχνά στο παρελθόν έχει ξεπεράσει προβλήματα, ενώ τώρα το μέλλον ανήκει στη νεότερη γενιά της», διακηρύττει η έλληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, σε εκτενή συνέντευξή της στην αυστριακή Wiener Zeitung (εκδότης η Αυστριακή Δημοκρατία). Η συνέντευξη που συνοδεύεται από πολλά βιογραφικά στοιχεία και παραπομπές στη μακρά καλλιτεχνική πορεία της, δημοσιεύεται με την ευκαιρία της επετειακής συναυλίας της κ. Μούσχουρη, την ερχόμενη Παρασκευή στη «Στάτχαλε», τη μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών στη Βιέννη, για τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου της στα γερμανικά «Άσπρα τριαντάφυλλα από την Αθήνα».

Η κορυφαία ερμηνεύτρια αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και οι νέοι από την κρίση στην Ελλάδα, για την οποία καθιστά υπεύθυνους τους πολιτικούς, οι οποίοι «ενδιαφέρονται μόνον για την εξουσία και το χρήμα», τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να αλλάξει.


Προσθέτει δε, ότι την πληγώνουν τα δημοσιεύματα υποδαύλισης μίσους και εκφράσεις όπως «χρεοκοπημένοι Έλληνες», και επισημαίνει πως οι Έλληνες είναι ευγενικοί, φιλόξενοι και εργατικοί.

Η ίδια παραπέμπει στο γεγονός πως η Ελλάδα βρισκόταν επί τέσσερις αιώνες κάτω από τουρκικό ζυγό, ότι έζησε έναν εμφύλιο πόλεμο, μια βασιλεία, μια δικτατορία και επισημαίνει ότι η Ελλάδα γέννησε τη Δημοκρατία, αλλά δεν έμαθε ποτέ την πραγματική σημασία της, γιατί ποτέ δεν είχε το χρόνο γι' αυτό.

Η κ. Μούσχουρη αναφερόμενη στην πενταετή της θητεία, ως ευρωβουλευτής, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε ότι το εγκατέλειψε το 1999, διότι δεν συμφωνούσε με τις αποφάσεις του.

Συμπλήρωσε πως δεν λαμβάνονταν επαρκώς υπόψη οι διαφορές των χωρών-μελών, επειδή δεν είναι το ίδιο εάν ζει κανείς στην Ελλάδα ή στη Γερμανία, και οι πολιτισμοί θα πρέπει να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο και να υπάρξει κατανόηση μεταξύ τους.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ