2014-06-20 07:54:06
Φωτογραφία για Δεν υποχρεούται να καταβάλλει εγγυοδοσία ο Μ. Καρχιμάκης
Μετά από τρεις μήνες ο ίδιος ανακριτής – ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας- που είχε επιβάλει την εγγύηση- μαμούθ στον πρώην υπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη μετά την απολογία του για «ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας» σε βαθμό κακουργήματος , αποφάσισε την πλήρη άρσης της.

Σύμφωνα με σκεπτικό της διάταξης, με την οποία αίρεται ολόκληρο το πόσο της εγγύησης, αυτή αίρεται «ενόψει της οικογενειακής και οικονομικής του κατάστασης όπως προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα, αφού κρίνεται ότι δεν είναι δυνατή η τήρηση του περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας ενός εκατ. ευρώ που του επιβλήθηκε με την ανωτέρω διάταξή μας».

Δεδομένου δε, ότι ο κατηγορούμενος διατηρεί σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ανάκρισης και δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος, κρίνεται ότι η άρση του όρου δεν θα δυσχεράνει την ανάκριση. Συνεπώς, συντρέχει λόγος να αρθεί η εγγυοδοσία του ενός εκατ. ευρώ».

Να σημειωθεί ότι και η πρόταση της εισαγγελέα Ελένης Μαυροπούλου ήταν υπέρ της σχεδόν ολοσχερούς εξαφάνισης της εγγυοδοσίας, μάλιστα πρότεινε τη μείωση από 1 εκατ. ευρώ μόλις στα 10.000 ευρώ. Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ