2012-04-24 10:00:05
Φωτογραφία για Ο Γ. Παπανδρέου τους έβαλε στην κυβέρνηση...
Γράφει ο Δευκαλίωνας.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/.

 

Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;

Πρώτος γύρος των Προεδρικών Εκλογών στην Γαλλία την Κυριακή και τα αποτελέσματα μονοπώλησαν την ειδησεογραφία. Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο νυν Πρόεδρος Ν. Σαρκοζί και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φ. Ολάντ. Ο Ν. Σαρκοζί είναι ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας που ηττάται στο πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι φαβορί για την νίκη στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών είναι ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Φ. Ολάντ.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως υπάρχει και ένα πρόβλημα που κανείς δεν φαίνεται να θέλει να θίξει σοβαρά. Η άνοδος της ακροδεξιάς που πήρε το 18% των ψήφων. Ένα ακροδεξιό κόμμα παίρνει στην Γαλλία, κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και μητέρα του Παγκόσμιου Ουμανισμού, το 18% των ψήφων.


Γιατί συνέβη αυτό;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Και στην Γαλλία ο συνδυασμός κρίση χρέους & νέο-φιλελεύθερος δογματισμός οδήγησε τις κυβερνήσεις του Ν. Σαρκοζί σε υιοθέτηση σκληρών προγραμμάτων λιτότητας.

Μερικά από τα αποτελέσματα:

- 100.000 Γάλλοι χωρίς σταθερή κατοικία

- 150.000 Γάλλοι αναγκάζονται να κατοικήσουν σε συγγενικά σπίτια

- 100.000 Γάλλοι κατοικούν μόνιμα σε αντίσκηνα

- 40.000 Γάλλοι κατοικούν μόνιμα σε καλύβες και υπόστεγα.

Αυτή είναι όμως η μία πλευρά του νομίσματος. Η πλευρά της απόλυτης Φτώχειας. Σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του Πλανήτη περίπου 400.000 άνθρωποι δεν έχουν στέγη.

Πάμε τώρα στην άλλη πλευρά του νομίσματος, στην πλευρά του πλούτου:

- Το χρονικό διάστημα 1995-2005 οι μέτοχοι των εταιρειών αύξησαν τα εισοδήματα τους από μερίσματα κατά 52%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο μέσος μισθός του Γάλλου εργαζόμενου αυξήθηκε κατά 7,8%. Το 2006 τα κέρδη από μερίσματα αυξήθηκαν κατά 35% ενώ την ίδια χρονιά ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 2,05%.

- Το 10% των φτωχότερων γάλλων παίρνει το 2,8% του ετήσιου εθνικού πλούτου, ενώ το αντίστοιχο 10% των πλουσιότερων γάλλων παίρνει το 25,1% του ετήσιου εθνικού πλούτου.

Δεν χρειάζεται σχολιασμός από εμάς. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και συνεχώς αυξάνονται.

Σε μία λοιπόν κοινωνία που η άνιση κατανομή του πλούτου είναι κανόνας και η εμπέδωση της φτώχειας συνήθεια, δεν πρέπει να ξενίζει κανένα το γεγονός ότι η ακροδεξιά παίρνει ποσοστά κοντά στο 20%.

Πολύ λογικό αποτέλεσμα. Η ανεργία και η φτώχεια είναι πολύ κακοί πολιτικοί σύμβουλοι για τους εξαθλιωμένους κατοίκους των μεγαλουπόλεων και τους πένητες αγρότες.

Κάτι παρόμοιο θα συμβεί σε λίγες ημέρες και την πατρίδα μας. Μην βαυκαλιζόμαστε… ο ΛΑ.Ο.Σ και η Χρυσή Αυγή είναι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί και στις επόμενες εκλογές θα πάρουν ένα πολύ αξιόλογο εκλογικό ποσοστό. Και αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι μόνον η αρχή.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και για όσο χρονικό διάστημα το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα παραμένει ισχυρό και κυρίαρχο να χαράζει και να υλοποιεί αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές, τόσο η ακροδεξιά θα σηκώνει κεφάλι. Εξ’ άλλου δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε... ο Γιώργος Παπανδρέου τους έβαλε στην κυβέρνηση!
Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ