2012-04-23 20:50:38
Φωτογραφία για «Έσβησε» 30χρονη στο Λονδίνο
Από το θάνατο ενός ανθρώπου στιγματίστηκε ο εφετινός Μαραθώνιος του Λονδίνου που διεξήχθη την Κυριακή (22/4), με μια 30χρονη γυναίκα να χάνει τη ζωή της στα τελευταία χιλιόμετρα. Δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά που δρομέας «χάνεται» στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου. Περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από 1981 μέχρι και σήμερα, ήταν όμως η πρώτη φορά από το 2007, που ανακοινώθηκε ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός.

Πρόκειται για την 30χρονη Κλαιρ Σκουάιρς η οποία μετείχε στον αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό θέλοντας να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τους «Σαμαρείτες». Η άτυχη γυναίκα που έλαβε μέρος στη διαδρομή των 26.2 μιλίων κατέρρευσε στο τελευταίο μίλι κοντά στο «St James's Park» και παρά τις πρώτες βοήθειες που τις παρασχέθηκαν έχασε τη μάχη.

«Είναι λυπηρό που έχουμε απώλεια συμμετέχοντα στον Μαραθώνιο του Λονδίνου. Μια 30χρονη γυναίκα κατέρρευσε και παρά την άμεση ιατρική βοήθεια που της δόθηκε, λίγες ώρες μετά επιβεβαιώθηκε το μοιραίο. Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια και τους φίλους της άτυχης γυναίκας», τονίστηκε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των διοργανωτών.


Την ίδια ώρα η είδηση του θανάτου της συγκίνησε χιλιάδες πολίτες, που προσέφεραν χρηματικά ποσά μέσω της ιστοσελίδας που διατηρούσε η ίδια στο διαδίκτυο (justgiving.com), με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μέσα σε ελάχιστη ώρα το ποσό των 37.000 λιρών.

Στον 32ο Μαραθώνιο μετείχαν συνολικά 37.500 δρομείς, με τους Κενυάτες να κάνουν τη διαφορά, εξασφαλίζοντας τις πέντε από τις έξι θέσεις του βάθρου σε άνδρες και γυναίκες. Νικητές ήταν ο Γουίλσον Κίπσανγκ και η Μαίρη Κεϊτάνι.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ