2012-04-23 11:46:01
Φωτογραφία για Βρέθηκαν καρκινογόνα υλικά σε πλαστικές σακούλες
Ερευνητές στις ΗΠΑ εντόπισαν συστατικά στις πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση καρκίνου και την  πρόκληση ορμονολογικών διαταραχών. Ειδικότερα, πρόκειται για συσκευασίες γάλακτος, χυμών, νερού, λαχανικών, κρέατος και σε άλλα τρόφιμα που είχαν πλαστική συσκευασία.

Μια από τις πιο επικίνδυνες ουσίες θεωρείται η δυσφαινόλη Α, οργανικό συστατικό που χρησιμοποιείται για την σκλήρυνση του πλαστικού.

Τα πρώτα ενοχοποιητικά στοιχεία για την εν λόγω ουσία προέκυψαν στην δεκαετία του 1930.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χημική αυτή ουσία βρίσκεται στις περισσότερες πλαστικές συσκευασίες και μιμείται το φυσικό οιστρογόνο στο σώμα.

Στο πλαίσιο πρόσφατης έρευνας διαπιστώθηκε πως τα επίπεδα της επικίνδυνης αυτής ουσίας για τον οργανισμό έπεσαν σημαντικά σε οικογένειες που επί τρεις μέρες δεν κατανάλωτες τροφές από πλαστικές συσκευασίες.

Αν και υπάρχει διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα για το εάν θα πρέπει να απαγορευτεί αυτή η ουσία από τις συσκευασίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και έξι μήνες πήρε αυστηρά μέτρα σε ο,τι αφορά τις βρεφικές τροφές και τα βρεφικά είδη όπως πιπίλες και μπιμπερό.

Άγνωστo, ωστόσο, παραμένει για τους επιστήμονες η σωρρευτική δράση αυτών των ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό.

πηγή: megatv.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ