2012-04-23 09:54:19
Φωτογραφία για Κύπρος: Αρχίζει η δίκη για τη φονική έκρηξη στο Μαρί
Στις 3 Μαΐου εξετάζεται η άρση της ασυλίας του Δημήτρη Χριστόφια

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων που  έχουν κατηγορηθεί για την υπόθεση της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Οι οκτώ, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, είναι οι τέως υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, οι τέως Αρχηγός και Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης και Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ, Αντρέας Λοϊζίδης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια και ανθρωποκτονία.

Στο μεταξύ, για τις 3 Μαΐου ορίστηκε από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου η διαδικασία εξέτασης της αίτησης για άρση της ασυλίας του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια για τη φονική έκρηξη.


Την αίτηση έχουν υποβάλει οι συγγενείς τριών θυμάτων από την έκρηξη, με την οποία ζητούν, μεταξύ άλλων, απαντήσεις για το αν θεωρείται η πρόκληση θανάτου εξ αμελείας ατιμωτικό αδίκημα ή όχι και τι ορίζει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο γενικός εισαγγελέας εισηγήθηκε όπως η προσφυγή των συγγενών κριθεί αβάσιμη, επικαλούμενος το άρθρο 134 παράγραφος 2 του κυπριακού Συντάγματος.

πηγή:skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ