2012-04-23 09:23:04
Φωτογραφία για Formula 1: Αθώος ο Ρόζμπεργκ
Καμία ποινή δεν επιβλήθηκε στο Νίκο Ρόζμπεργκ για τα περιστατικά με τους Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο κατά την διάρκεια του αγώνα.Σύμφωνα με απόφαση των αγωνοδικών, ο νεαρός Γερμανός πιλότος προσπάθησε να υπερασπιστεί τη θέση του.

Σε ακρόαση που έγινε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα παρουσία των εμπλεκομένων οδηγών και των εκπροσώπων τους ενώπιων των αγωνοδικών, αποφασίστηκε ότι και στις δύο περιπτώσεις ο Ρόζμπεργκ δεν παρανόμησε, αλλά υπερασπίστηκε τη θέση του, βγαίνοντας από τη στροφή τρία της πίστας, φράζοντας στην ουσία των εσωτερική πριν από τη στροφή τέσσερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην περίπτωση του Χάμιλτον ο Γερμανός πιλότος κρίθηκε ότι κινήθηκε προς τα δεξιά καλύπτοντας το μεγαλύτερο φάσμα της πίστας, μέχρι η McLaren να βγει τελείως εκτός. Η λογική των αγωνοδικών που εξέτασαν τα βίντεο και την τηλεμετρία, ήταν ότι η πορεία του Ρόζμπεργκ προς τα δεξιά ήταν με συνεχή και ευθέως γραμμικό τρόπο χωρίς ξαφνικές κινήσεις και ξεκίνησε πριν από εκείνη του Χάμιλτον.


Παράλληλα, για περισσότερη από τη μισή απόσταση που διάνυσε η Mercedes κινούμενη σε ευθεία γραμμή προς το δεξί άκρο της πίστας, η McLaren ήταν πίσω της. Επιπλέον, η διαφορά ταχύτητας μεταξύ των μονοθέσιων ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα ο πιλότος της Mercedes να μην σε θέση να υπολογίζει την ακριβή θέση του Βρετανού πίσω του.

Αν, καταλήγουν οι αγωνοδίκες ένα σημαντικό μέρος της McLaren ήταν δίπλα στον Ρόζμπεργκ και παράμενε μέσα στην πίστα τότε οι ενέργειες του Γερμανού θα ήταν παράνομες. Οπως και να έχει πάντως, αμέσως μετά το περαστικό ο Χάμιλτον κατάφερε να περάσει τον Γερμανό.

Στην περίπτωση του Αλόνσο, ισχύουν τα παραπάνω με την προσθήκη ότι ο Ισπανός δεν βρισκόταν δίπλα στον Γερμανό. Παρά το γεγονός ότι η περίπτωση ήταν η ίδια, ο Αλόνσο δεν κατάφερε να τον περάσει στην επόμενη στροφή (τέσσερα).

Ο πιλότος της Ferrari ενοχλήθηκε αρκετά με την έκδοση της απόφασης και ανήρτησε στο Twitter την εξής δήλωση – προειδοποίηση προς τον Ρόζμπεργκ: «Πιστεύω ότι θα περάσεις καλά στους επόμενους αγώνες! Μπορείς ν υπερασπιστείς τη θέση σου όπως θέλεις και μπορείς να προσπεράσεις εκτός πίστας! Απόλαυσέ το»!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ