2012-04-22 22:10:58
Φωτογραφία για Super League:Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε 4-0 τον Παναιτωλικό
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να παίζουν για την ιστορία τους! Σκόρπισε 4-0 τον Παναιτωλικό και μπαίνει καβαλάρης με 4 πόντους διαφορά στα πλέι-οφ!

 

Ανακάτεψε τράπουλα

Φινάλε στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να πραγματοποιεί αλλαγές σε σχέση με το «διπλό» του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα.

Ο Κοτσόλης μετά από αρκετό καιρό επανεμφανίστηκε κάτω από τα «πράσινα» δοκάρια, έχοντας αριστερά στην άμυνα τον Σπυρόπουλο, δεξιά τον Βύντρα και τους Καντέ-Σαριέγκι κεντρικό δίδυμο. Ζέκα, Βιτόλο και Καραγκούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Κουίνσι αριστερό «φτερό», ο Ρούντολφ δεξί και στην κορυφή της επίθεσης ο Τοτσέ.

Ο Κουίνσι το πήρε πάνω του!

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει στην διαδικασία να χαριστεί στον αντίπαλο που «καίγεται» για βαθμούς στο φινάλε. Το ίδιο έκανε και κόντρα στον Παναιτωλικό, που δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα που έχει το «τριφύλλι» στην ιστορία του.


Οι Αγρινιώτες αν και ήθελαν πάση θυσία την νίκη, μπήκαν πολύ φοβισμένα στον αγωνιστικό χώρο, έδωσαν γήπεδο στους «πράσινους» και σε καμία στιγμή δεν έδειξαν να πιστεύουν στη νίκη.

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» αν και δεν έπαιξαν κάτι ιδιαίτερο, ήταν σε γενικές γραμμές σοβαροί ανασταλτικά και με ένα σλάλομ του Κουίνσι στο 18’ έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη… κόβωντας τα πόδια των «κυανοκίτρινων».  Ο Γκανέζος μπούκαρε σαν «σφαίρα» από αριστερά και με ωραίο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Πέραν τούτου ουδέν, με το ματς να πηγαίνει… σβηστό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, και τον Νταλακούρα στο 38’ να βάζει στο παιχνίδι τον Θεοδωρίδη αντί του Πασά, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Τον… σκόρπισε, αφεντικό στα πλέι-οφ!

Η διάθεση του Παναιτωλικού ήταν να χτυπήσει το παιχνίδι έστω και αργά. Για αυτό και με το… καλησπέρα έριξε στη μάχη τον Καραμαλίκη αντί του Ρότσα ο Νταλακούρας, παίζοντας τα όλα για όλα. Οι Αγρινιώτες, μάλιστα,  θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια αλλά στο 51’ ακυρώνεται κανονικά γκολ του Εντζεκέλε.

Στα… καπάκια ο Παναθηναϊκός βγήκε στη κόντρα, έπαιξε αριστουργηματικά την αντεπίθεση, ο Βύντρα μετά από σέντρα του Κουίνσι… κέρασε το γκολ στον Τοτσέ και ο Ισπανός έγραψε το 2-0, βάζοντας τέλος από νωρίς στη σεμνή τελετή.

Από κει και πέρα, το «τριφύλλι» έριξε ρυθμούς αλλά δεν χαρίστηκε όσες φορές βρήκε χώρους στην άμυνα του Παναιτωλικού και τον διέλυσε. Ο Τοτσέ από κοντά στο 82’ έκανε το 3-0, με τον Χριστοδουλόπουλο τρία λεπτά αργότερα να «εκτελεί» με δυνατό σουτ τον Τσενάμο για το τελικό 4-0.

Οι «πράσινοι» έκαναν το διπλό καθήκον τους. Από την μία έπαιξαν για την ιστορία τους, όπως αρμόζει σε έναν μεγάλο σύλλογο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Παναιτωλικό. Από την άλλη πήραν ακόμη ένα «τρίποντο» και εκμεταλλεύθηκαν τις γκέλες των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ατρομήτου, μπαίνοντας στα πλέι οφ με το μεγαλύτερο δυνατό προβάδισμα. Στο +4 από όλους, ως το απόλυτο φαβορί για την είσοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

MAN OF THE MATCH: ΟΚουίνσι. Ο Γκανέζος πετυχαίνει με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και πλασέ το 1-0 ενώ από δική του πολύ καλή μπαλιά στον Βύντρα ξεκινά η φάση για το γκολ του Τοτσέ. Ο διεθνής εξτρέμ ήταν σε πολύ καλό απόγευμα και δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Παναθηναϊκός. Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να παίζουν για την ιστορία τους. Από το 18’ το «τριφύλλι» ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χαριστεί στον Παναιτωλικό που… καιγόταν να σώσει την κατηγορία, θέλοντας μόνο το «τρίποντο».

Μπορεί διοικητικά το «τριφύλλι» να δείχνει εικόνα διάλυσης αλλά ο Φερέιρα και οι ποδοσφαιριστές του δείχνουν πως σέβονται και με το παραπάνω την φανέλα που φοράνε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο τρόπος που αντιμετώπισε το παιχνίδι ο Παναιτωλικός. Εκτός από τον συνδυασμό αποτελεσμάτων, ήθελε πάνω απ’ όλα δική του νίκη. Ο Νταλακούρας το φοβήθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε, άργησε πολύ να ρισκάρει και ήταν πολύ αργά όταν τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας στο παιχνίδι όλα του τα επιθετικά «όπλα».

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον επόπτη Δημόπουλο, ο οποίος ακυρώνει λανθασμένα το γκολ του Εντζεγκέλε, ο οποίος καλύπτεται κανονικά. Παράλληλα στην ίδια φάση φαίνεται να υπάρχει χέρι του Βύντρα που δεν είδε ο διαιτητής Δασκαλόπουλος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με εξαίρεση την διπλή φάση που οι Αγρινιώτες έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν και αναφερόμαστε παραπάνω, ο Δασκαλόπουλος δεν είχε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα στο αποψινό παιχνίδι.
GAZZETTA
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ