2012-04-22 20:20:10
Φωτογραφία για Ρεκόρ αναμονής για εξετάσεις απόκτησης άδειας οδήγησης στην Κύπρο
Η Κύπρος είναι η χώρα της Ευρώπης που ξεχωρίζει με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις εξετάσεις οδηγών για απόκτηση άδειας οδήγησης, αλλά και η μόνη χώρα όπου δεν γίνεται ούτε εκπαίδευση ούτε εξέταση των οδηγών με γνώμονα την περιβαλλοντική οδήγηση. Αυτό αποκαλύπτεται σε πρόσφατες έρευνες και στατιστικά δεδομένα, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σχολών Οδήγησης (ΕFΑ). Τα αρνητικά για την Κύπρο δεδομένα, επικαλείται σε δύο συναφείς κοινοβουλευτικές του επερωτήσεις προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σχολών Οδήγησης (ΕFΑ - benchmark2012) η Κύπρος παρουσιάζεται να είχε τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην εξέταση των οδηγών για την απόκτηση της άδειας οδήγησης.

Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εβδομάδες αναμονής μεταξύ της αίτησης για καθορισμό ημερομηνίας και της διεξαγωγής του ελέγχου (test) δεν ξεπερνούν τις δέκα βδομάδες (από μία μέχρι δέκα βδομάδες).


Μόνο στην Κύπρο η διάρκεια αναμονής είναι είκοσι βδομάδες.

Επίσης φαίνεται από τις ευρωπαϊκές στατιστικές ότι στην Κύπρο δεν διεξάγεται έλεγχος για τα θέματα της άδειας οδήγησης σε θεωρητικό επίπεδο. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι αρχές της οικολογικής οδήγησης (ecodriving) διδάσκονται και ελέγχονται στη διαδικασία έκδοσης άδειας οδήγησης αυτοκινήτου. Όπως φαίνεται από τις στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σχολών Οδήγησης η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην οποία δεν διδάσκονται ούτε ελέγχονται οι γνώσεις για οικολογική οδήγηση.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Συγκοινωνιών απαντήσεις, για το εάν είναι ενημερωμένος γι’ αυτή την κατάσταση που προσβάλλει την Κύπρο και επηρεάζει την οδική συμπεριφορά των Κυπρίων οδηγών και εάν προτίθεται να διορθώσει αυτή την οπισθοδρομική κατάσταση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ