2012-04-22 18:34:21
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις σημερινές ομιλίες των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Η ΔΗ.ΣΥ.: Μοίρασε πάλι δισ. ο κ. Σαμαράς 

«Πριν τρεις μήνες ο κ. Σαμαράς, ως μέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δεν ήταν ικανός να βρει 350 εκατομμύρια ευρώ που του ζητούσε η τρόικα για να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις και γίναμε διεθνώς ρεζίλι», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης εξηγεί πως «σήμερα, στο Ζάππειο ΙΙΙ ο κ. Σαμαράς, αδιόρθωτος όπως και ο κ. Βενιζέλος, μοίρασε πάλι δισεκατομμύρια, υποσχόμενος δήθεν περικοπές της δημόσιας σπατάλης. Αν δεν μπορεί να βρει 350 εκατομμύρια όταν του το ζητάει η τρόικα, πως βρίσκει δισεκατομμύρια να μοιράζει προεκλογικά;».

Οι Οικ.Πράσινοι: Ο κ. Σαμαράς προτάσσει ως λύση το μοντέλο που καταρρέει


«Οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά στο Ζάππειο, μας προτάσσουν ως λύση το ίδιο αναπτυξιακό μοντέλο που καταρρέει και κατέστρεψε την χώρα», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πρασίνων, Ι. Κοντούλης. 

«Οι προτάσεις του, μας αποδεικνύουν ότι ανήκει σε εκείνο το σπάνιο είδος, που εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα, αυτό που δεν καταλαβαίνει τι ζημιά προκάλεσε και τι συμβαίνει σήμερα στον τόπο. Είναι το μόνο είδος που οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν την εξαφάνιση του, σε όποιο πολιτικό σχηματισμό και αν βρίσκεται. Η χώρα πρέπει να αποδεσμευτεί από την ανακύκλωση των ίδιων πολιτικών, χρειάζεται νέες πολιτικές δυνάμεις, χρειάζεται τους οικολόγους πράσινους», καταλήγει ο κ. Κοντούλης.

Το ΚΚΕ: «Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης» το σχέδιο Σαμαρά

Για «κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του στην οποία σχολιάζει το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάπειο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Το ΚΚΕ αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς «“ξέχασε” το νέο τσάκισμα της λαϊκής οικογένειας με τη Δανειακή Σύμβαση, που η ΝΔ συνυπέγραψε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ: 

«Ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να εμφανίσει ως «νέο μοντέλο» την επιτάχυνση στον γνώριμο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που οδήγησε ήδη σε τροχιά χρεοκοπίας τη λαϊκή οικογένεια και στη βαθιά οικονομική κρίση, ενώ επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα βάσανα χωρίς τέλος για το λαό, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Με την ομιλία του εμφανίστηκε να «ξέχασε» το νέο τσάκισμα της λαϊκής οικογένειας με τη Δανειακή Σύμβαση, που η ΝΔ συνυπέγραψε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Η ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο Ζάππειο επιβεβαιώνει άλλη μια φορά ότι η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να προετοιμάσουν την αντεπίθεση τους για ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα θέσει τον παραγόμενο πλούτο στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αλλαγών που προτείνει αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με τις οποίες συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα: προσωρινή απασχόληση με μισθούς πείνας, νέες φοροελαφρύνσεις των μονοπωλιακών ομίλων και των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης δημόσιου πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο.

Με τη διακήρυξη για καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να συσκοτίσει αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση που οδήγησε ήδη στην υπερχρέωση του κράτους μέσα απ’ τα κρατικά πακέτα και τις φοροελαφρύνσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους απ’ όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και απ’ τις δαπάνες για σχέδια του ΝΑΤΟ, αλλά και για την εξαγορά και την ομηρία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Τα ψίχουλα εμπαιγμός σε κοινωνικές ομάδες που οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην ακραία φτώχεια δεν μπορούν πλέον να εξαπατήσουν κανέναν.

Η Ελλάδα είναι πράγματι μια πλούσια χώρα σε ορυκτό πλούτο, ενεργειακές πηγές, παραγωγικές δυνατότητες στη βιομηχανία και στον αγροτικό τομέα, με εξειδικευμένους εργαζόμενους. Όμως αυτές οι δυνατότητες δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού όσο κριτήριο της ανάπτυξης παραμένει η καπιταλιστική κερδοφορία, όσο βαδίζουμε στη ζούγκλα του ανταγωνισμού, την άναρχη και ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Όλη η προηγούμενη περίοδος αποδεικνύει ότι η περιβόητη προσέλκυση καπιταλιστικών επενδύσεων με γνώμονα το κέρδος στο πλαίσιο του «ευρωμονόδρομου» δεν οδηγεί στη λαϊκή ευημερία αλλά στην απαίτηση για φθηνότερη εργατική δύναμη, στις εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, στα θεαματικά κέρδη και τελικά στην κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Πίσω απ’ την καθήλωση της παραγωγής γάλακτος και κρέατος βρίσκονται ευρωενωσιακές ποσοστώσεις. Πίσω απ’ τη συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας βρίσκονται κοινοτικές δεσμεύσεις και επιλογές του εφοπλιστικού κεφαλαίου με κριτήριο το ποσοστό κέρδους του.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να καταβαραθρώσουν τη ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δίχως να σκορπίσουν την ψήφο τους «δεξιά» και «αριστερά». Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπίδα απέναντι στη νέα θύελλα που έρχεται, για να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τη λαϊκή ευημερία».

Ο Φ.Κουβέλης: «Αρχιτέκτονες του χάους» Βενιζέλος - Σαμαράς

«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση και θα τους τιμωρήσουν» δήλωσε σήμερα στο Μεσολόγγι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας ως «αρχιτέκτονες του χάους» τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Ε. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά, επικρίνοντάς τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Απαντώντας σε σχόλια του κ. Βενιζέλου σχετικά με τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος δηλώνει "άναυδος" από την κυβερνητική πρόταση της ΔΗΜΑΡ, αλλά εγώ δεν μένω άναυδος από τις πολιτικές μεταπτώσεις του κ. Βενιζέλου, ούτε από όσα λέει για την προωθούμενη συγκυβέρνησή του με τη ΝΔ και την αδιέξοδη πολιτική που υπερασπίζεται, την πολιτική που έφερε τη χώρα και την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση».

Την ίδια στιγμή «οι αρχιτέκτονες του χάους, Σαμαράς και Βενιζέλος, απειλούν και κινδυνολογούν για το χάος που δήθεν θα προκύψει αν δεν ψηφισθούν. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση και θα τους τιμωρήσουν» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πραγματοποιεί περιοδεία στην Αιτωλοακαρνία. Επισκέφθηκε διαδοχικά τη Ναύπακτο, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι όπου συναντήθηκε με φορείς των πόλεων και τους δημάρχους τους.

Η ''ΔΡΑΣΗ'': «Με βήμα ταχύ... προς τα πίσω»

Για «λαϊκισμό» και «μαγικές λύσεις» από τον Αντ. Σαμαρά κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Δράση» του Στ. Μάνου, σχετικά με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ζάπειο και την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματός του.

«Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε στο Ζάππειο το πρόγραμμα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Αν ακούγεται γνώριμο σε πολλούς, είναι γιατί πρόκειται για σύνθεση του προγράμματος Καραμανλή 2004 για την «επανίδρυση του κράτους», του Παπανδρεϊκού «λεφτά υπάρχουν» του 2009 και προβλέψεων του Μνημονίου, για τις οποίες έχει ήδη δεσμευθεί η Ελλάδα – το πρόβλημα είναι η δρομολόγηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», αναφέρει η ανακοίνωση της «Δράσης» και συνεχίζει: «Ο λαϊκισμός των μαγικών λύσεων του κ. Σαμαρά, οδηγεί στην υιοθέτηση μέρους μόνον των μεταρρυθμίσεων – για τις οποίες, βαρετά επαναλαμβάνουμε, έχουμε δεσμευθεί και τις έχει ανάγκη η χώρα – μόνο και μόνο γιατί δεν επιθυμεί να ενοχλήσει τα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται το ελληνικό δημόσιο και την οικονομία. Με μαγικό τρόπο θα λυθούν όλα τα ζητήματα των Ταμείων, τα φορολογικά και θα περισταλούν δαπάνες τις οποίες αρνείται να προσδιορίσει, μήπως ενοχληθούν οι συντεχνίες».

Επίσης, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα: «Το επικίνδυνο είναι οι δεσμεύσεις για αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, προστασία δανειοληπτών, αποκατάσταση ομολογιούχων, μείωση φορολογίας χωρίς κανένα συγκεκριμένο μέτρο το οποίο να επιτρέπει την χρηματοδότησή τους – δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα. Όσο για την ρευστότητα που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία για να σωθούν δουλειές, να σωθεί η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, να ανακάμψει η οικονομία, την υπόσχεται μεν, οι «δεσμεύσεις» του όμως την στραγγαλίζουν».

Τέλος, η «Δράση» τονίζει πως ο κ. Σαμαράς αποφεύγει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και καταλήγει: «Επιλέγει τους πελάτες αντί τους πολίτες. Οδηγεί το πλοίο στα βράχια – αρκεί να είναι ο ίδιος καπετάνιος».
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ