2012-04-22 15:27:22
Φωτογραφία για Ψάχνουν ζωή Εργοτέλης, Κέρκυρα και Παναιτωλικός
Σε τρεις αναμετρήσεις εστιάζεται το ενδιαφέρον στην 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League Ο Εργοτέλης θέλει μόνο νίκη στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη και ήττα της Κέρκυρας από τον Αρη, την ώρα που ο Παναιτωλικός χρειάζεται τρίποντο στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ήττες των Φαιάκων και των Κρητικών.

ΞΑΝΘΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (19.00)

Τη δυνατότητα να αγωνιστεί χωρίς άγχος έχει σήμερα η Ξάνθη η οποία σώθηκε με την ισοπαλία που απέσπασε την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη. Οι Ακρίτες, βέβαια, έχουν λόγους να θέλουν τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, με βασικότερο τη διασκέδαση των εντυπώσεων έπειτα από έναν πολύ κακό δεύτερο γύρο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέστρωσε τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στους τιμωρημένους Στάσιακ και Πλατέλλα, τους ανέτοιμους Καζάκη και Λυμπερόπουλο και τον Βασιλακάκη που έμεινε εκτός αποστολής.

Η αποστολή της Ξάνθης


Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Βλαχοδήμος, Σταθάκης, Μάνταλος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Λοντίγκιν, Τσουμάνης, Ντάνι, Αλτιπαρμακόφσκι

Ετσι όπως τα έκανε... μαντάρα, πλέον δεν του αρκεί μόνο δική του νίκη στα Πηγάδια για να μείνει στην κατηγορία. Ο Εργοτέλης εξαρτάται και από τον Αρη θέλοντας νίκη των «κίτρινων» επί της Κέρκυρας ή στη χειρότερη περίπτωση, ισοπαλία και βέβαια δική του επικράτηση στην Ξάνθη.

Στον τελικό των τελικών, ο Νίκος Καραγεωργίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Γιαλούση και τον τραυματία Μπούντιμιρ.

Η αποστολή του Εργοτέλη

Καβουσάκης, Πίρσον, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Κανδηλάκης, Σαρρής, Δάρλας, Τζανακάκης, Ολίσε, Μπέτο, Κυριακίδης, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Μπουχαλάκης, Κουτσιανικούλης, Ρέντζας, Χαντί, Λεάλ, Κατσικοκέρης

ΑΡΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (19.00, Novasports 4)

Βαριά κάθισε στον Άρη και πολύ περισσότερο στους οπαδούς του, η πεντάρα από τον Παναιτωλικό. Οι οργανωμένοι ζήτησαν νίκη και μόνο νίκη επί της Κέρκυρας απειλώντας εμμέσως με έντονες αντιδράσεις σε περίπτωση που αυτή δεν έρθει, ωστόσο το έργο του Αρη δεν είναι εύκολο. Πρώτον γιατί αντιμετωπίζει ομάδα με σοβαρό κίνητρο, δεύτερον γιατί δεν έχει στο πλευρό του τον κόσμο (κεκλεισμένων των θυρών το ματς) και τρίτον επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά.

Με το ζόρι συμπλήρωσε 17άδα ο Μασάδο ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Φατί, Νέτο, Σανκαρέ και Καζναφέρη και τους τραυματίες Παπαστεριανό, Ντίκο και Γιαννιώτα.

Η αποστολή του Αρη

Βελλίδης, Σηφάκης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας, Κατίδης, Πρίττας, Καστίγιο, Ακόστα, Ούμπιντες, Σολτάνι, Τριανταφυλλάκος, Κοτσώνης, Καπετάνος, Κανούλας, Τσουκάνης, Γιαννίτσης

Με τη γνώση ότι αν καταφέρει να φύγει με τους βαθμούς από το άδειο Κλεάνθης Βικελίδης, θα βρίσκεται και του χρόνου στη Super League παρότι μέχρι πρότινος κάτι τέτοιο δεν το περίμεναν ούτε οι αισιόδοξοι οπαδοί της, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη η Κέρκυρα.

Οι Φαίακες έχουν αποσπάσει 7 βαθμούς στα τρία ματς που τους κοουτσάρει ο Τίμος Καβακάς και αν τους κάνουν 10, θα παραμείνουν στην κατηγορία ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στα άλλα ματς. Δεν αποκλείεται, πάντως και ο ένας βαθμός να είναι αρκετός, στην περίπτωση που ο Εργοτέλης δεν νικήσει στην Ξάνθη. Το ευχάριστο για τον Καβακά είναι ότι γι αυτό το σημαντικό παιχνίδι, όλοι του οι παίκτες είναι διαθέσιμοι με εξαίρεση τον εδώ και καιρό τραυματία Γκουστάβο.

Η αποστολή της Κέρκυρας

Γκαλίνοβιτς, Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Κοντοδήμος, Μίχος, Μπουκουβάλας, Βέντσελ, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Ηλιάδης, Όσμαν, Γραμμόζης, Λαμπρόπουλος, Καραλής, Αγρίτης, Καλαντζής, Γιάντσης, Ιωάννου, Τσίγκας, Μπάρκογλου

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19.00, Novasports 1)

Το ρεκόρ συγκομιδής του θέλει να σπάσει ο Αστέρας Τρίπολης στο κατά τα άλλα αδιάφορο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Η καλύτερη επίδοσή του μέχρι σήμερα είναι 44 βαθμοί (την πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία) και με νίκη σήμερα, θα φτάσει τους 45.

Ο Σάκης Τσιώλης δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση την απουσία του τιμωρημένου Μπαρτολίνι. Δεν αποκλείεται πάντως να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα και να δώσει ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα.

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης

Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Ναβάρο, Αργυρόπουλος, Τσουμάγκας, Πιπίνης, Φορμίκα, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Λαδάκης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Μπρέσκα, Ροτζέριο, Ράγιος, Έγκον, Φρανκού, Μπακασέτας, Σολάκης

Οπως και ο αντίπαλός του, έτσι και ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει χωρίς καθόλου άγχος το σημερινό, τελευταίο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα. Ενδεικτικό είναι ότι ο Ακης Μάντζιος άφησε εκτός αποστολής παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών (Σιόβας, Ομο, Κούτσι) προκειμένου να μην χάσουν ματς από την επόμενη σεζόν.

Η αποστολή του Πανιωνίου

Αμπνουλάγιεφ, Αναστασόπουλος, Αντούνιες, Ντιμπαλά, Γουνδουλάκης, Κουλουχέρης, Κούρος, Κούρντι, Μενδρινός, Μιχαηλίδης, Οκόγιε, Πιέρ, Σάμαρης, Σκέμπρι, Σιδεράκης, Σταυροθανασόπουλος, Πόγκασιτς, Ντούνης, Αυλωνίτης, Γκέζος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19.00, Novasports 2)

Το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αποτελεί για τον Ατρόμητο πρόβα τζενεράλε ενόψει του τελικού που πλέον απέχει λιγότερο από μία εβδομάδα. Οι Περιστεριώτες έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν τις δυνάμεις τους έστω και αν τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι ίδιοι, δεν θα παραταχθούν πλήρεις.

Ο Γιώργος Δώνης άφησε εκτός αποστολής τους τιμωρημένους Ιτάνζ και Σκόνδρα καθώς επίσης και τον τραυματία Γιαννούλη.

Η αποστολή του Ατρομήτου

Καραγκιολίδης, Ράντμαν, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδης, Νάστος, Ζουέλα, Επστάιν, Καραμάνος, Αναστασάκος, Μήτρογλου, Τάτος, Μπρίτο, Γκαρσία, Μπάλλας, Καραγκούνης, Ιγκλέσιας, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Αθανασίου

Οπως και για τον αντίπαλο, έτσι και τον Ολυμπιακό το ματς του Περιστερίου αποτελεί πρόβα ενόψει τελικού. Οι πρωταθλητές θέλουν βέβαια να δώσουν χαρά στον Ερνέστο Βαλβέρδε που σήμερα θα τους κοουτσάρει για προτελευταία φορά σε επίσημο παιχνίδι.

Ο Βάσκος δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Τζεμπούρ και Αμπντούν ούτως ώστε να ξεκουραστούν, ενώ εκτός έμειναν και οι Χολέμπας, Ρίτσαρντς, Ιμπαγάσα και Δασκαλάκης. Το πιθανότερο, δε, είναι ότι θα κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού

Μέγερι, Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Μοντέστο, Μαρκάνο, Ποτουρίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Φέισα, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Φετφατζίδης, Μακούν, Μόνχε, Φουστέρ, Μιραλάς, Ντιόγκο.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΕΚ (19:00, Novasports Highlights)

Ο… Γολγοθάς ολοκληρώνεται για την Δόξα Δράμας, η οποία μετά από το καλοκαίρι θα επιστρέψει στην Football League, ελπίζοντας σε νέα άνοδο την επόμενη σεζόν. Οι πολλές απουσίες (σ.σ. ο Μάκης Κατσαβάκης δεν υπολογίζει στους Κάπελ, Αραβίδη, Σικαλιά, Σοϊλέδη, Αγτζίδη αλλά και τον Αμβρόσιο Παπαδόπουλο) κάνουν το έργο των «μαυραετών» δυσκολότερο.

Η αποστολή της Δόξας

Σέρεμετ, Δαύκος, Ρόκα, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Στεργιανός, Βέρτζος, Ψυχογιός, Τσιμπλίδης, Ρούτσης, Αμπουμπακάρι, Λίμα, Κατσικογιάννης, Ουέλινγκτον, Γκαρακλίδης, Κυβελίδης, Λεάντρο, Κουμπρόγλου, Μπριλάκης.

Να μην… ξεμακρύνει ακόμα περισσότερο από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και πάει με μεγαλύτερο βαθμολογικό ντεζαβαντάζ στα πλέι οφ θέλει η ΑΕΚ, εξ ου και η κατάκτηση των τριών βαθμών στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί… μονόδρομο. Νοκ άουτ έχουν τεθεί Δέλλας, Ρίκκα, Κοντοές και Σιαλμάς, ωστόσο αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή του Γκούντγιονσεν στην αποστολή.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Μανωλάς, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Τσίτας, Καράμπελας, Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Γκούντγιονσεν, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Κλωναρίδης και Φούντας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 19:00 (19:00, Novasports 6)

Ο Λεβαδειακός «σώθηκε» την προηγούμενη αγωνιστική, με το «διπλό» που έκανε στο Ηράκλειο και θέλει να ολοκληρώσει την σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Προκειμένου να δώσει χαρακτήρα… φιέστας στο τελευταίο ματς όπου σημειωτέον υπάρχει γενική είσοδος 15 ευρώ για αυτό τον λόγο! Εκτός έχουν μείνει οι τιμωρημένοι Ιωάννου, Βιάνα και Σουμπίνιο, όπως επίσης και οι τραυματίες Κυριακίδης και Φαβάλι.

Η αποστολή του Λεβαδειακού

Στρατηλάτης, Πασχαλάκης, Μουλόπουλος, Μανό, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Νικολακάκης, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Ναπολεόνι, Μαχαίρας, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Ζαουί, Βασιλείου, Μπουντόπουλος, Παπαδόπουλος και Πόποβιτς.

Μόνο… αδιάφορος δεν είναι ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση αφού θέλει να πάρει αποτέλεσμα ενόψει της συμμετοχής του στα πλέι οφ και παράλληλα να παραμείνει τρίτος. Στη Λιβαδειά δεν θα ταξιδέψουν οι Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης και Έτο, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Ρουμάνος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής και τους Κατσικά, Κρέσιτς, Τσουκαλά και Ρομπέρ.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ

Χαλκιάς, Γλύκος, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παναγιωτούδης, Παπάζογλου, Πόποβιτς, Φωτάκης, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λαζάρ, Νιμανί και Σνάουτσνερ.

ΟΦΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (19:00, Novasports 1)

Αδιάφορος εδώ και καιρό ο ΟΦΗ που θα επιδιώξει πάντως να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μία κατά γενική ομολογία μάλλον επιτυχημένη σεζόν, κατακτώντας παράλληλα την έβδομη θέση της βαθμολογίας. Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Καμπάνταη και Μπούρμπο και τους τιμωρημένους Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς, Παπουλή και Σίσιτς.

Η αποστολή του ΟΦΗ

Σαχσανίδης, Ξενοδόχωφ, Μποντόρ, Νύκταρης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Βάντο, Σόουζα, Ζορμπάς, Ουκάρ, Ζαχαράκης, Χαριτωνίδης, Βερόν, Μάντζιος, Μονιάκης, Χόρχε Λόπεθ, Ζόρντι Λόπεθ και Πίτσος.

Τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον στόχο της παραμονής να έχει ήδη επιτευχθεί και το άγχος να απουσιάζει από τους Ηπειρώτες. Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μπακαγιόκο, που υποφέρει από ενοχλήσεις στη μέση, τον Ζαμπρέλα, ο οποίος έχει ίωση, τους τιμωρημένους Ντάσιο, Μπεσέρα και τους τραυματίες Ανδράλα, Κώτσιο.

Η αποστολή του ΠΑΣ

Κηπουρός, Φέγκρους, Βάντερσον, Μιχαήλ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Τζημόπουλος, Λίλα, Βίλα, Γεωργίου, Σκούφαλης, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, Οικονόμου, Ιωάννου, Τζάνης και Γιάκος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (19:00, Novasports 3)

Να μην δώσει δικαιώματα για… σχόλια και να αυξήσει αν αυτό είναι δυνατόν την διαφορά του από τις υπόλοιπες ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Αυτός είναι ο διπλός στόχος του Παναθηναϊκού για το συγκεκριμένο ματς, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να αφήνει εκτός αποστολής τους Λέτο, Μπιάρσμιρ, Ιωαννίδη, Φουρλάνο, Μαυρία, αλλά και τους τιμωρημένους Κατσουράνη, Σιμάο, Μαρίνο και Κλέιτον.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού

Κοτσόλης, Ταμπάκης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Καραγκούνης, Λαγός, Ζέκα, Κουίνσι, Νίνης Χριστοδουλόπουλος, Ρούντολφ, Πετρόπουλος και Τοτσέ.

Μόνο τη νίκη, που και πάλι ωστόσο ίσως να μην του είναι αρκετή, θέλει ο Παναιτωλικός στο ΟΑΚΑ για να παραμείνει στα «μεγάλα» σαλόνια και του χρόνου. Εκτός αποστολής από τον Γιάννη Νταλακούρα βρίσκονται οι Ακαλέ και Κουτρομάνος, οι οποίοι είναι τραυματίες όπως επίσης και οι τιμωρημένοι Χαριστέας, Γκόλιας και Μητρόπουλος.

Η αποστολή του Παναιτωλικού

Τζενάμο, Μπλάζιτς, Καραμαλίκης, Παλαιολόγος, Ντολεζάι, Καμαρά, Κούσας, Θεοδωρίδης, Άντι, Μουμίν, Μπουμάλ, Πασάς, Μπελεβώνης, Αναστασιάδης, Φερνάντες, Ρότσα, Εντζενγκουέλε και Σιόντης.
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο σταρ του Χόλιγουντ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σταρ του Χόλιγουντ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ