2012-04-22 01:28:30
Φωτογραφία για Φαινόμενο ΥΟΥΟ / weight cycling. Τί επιπτώσεις έχει στον οργανισμό μας;
Η συχνή εναλλαγή απώλειας και ανάκτησης του βάρους σώματος είναι αποτέλεσμα αποτυχίας «προσωπικών διαιτητικών προγραμμάτων» απώλειας βάρους που... επαναλαμβάνονται συχνά και στην συνέχεια ακολουθούνται απο αύξηση της πρόσληψης τροφής. Στατιστικές μελέτες αναφέρουν απο το ποσοστό των γυναικών και των αντρών που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα μείωσης του σωματικού βάρους, μόνο το 5% θα διατηρήσει την οποιαδήποτε απώλεια επιτύχει για διάστ! ημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Το «φαινόμενο yoyo» δηλαδή η αστάθεια του σωματικού βάρους, μοιάζει να είναι μια φυσιολογική βιολογική αντίδαση στο μη ελεγχόμενο και ποσοτικά σημαντικό αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο.

Η επανάκτηση του βάρους που γενικά ακολουθεί ένα μεγάλο ενεργειακό έλλειμμα, μπορεί να υπερβαίνει το βάρος που είχε χαθεί, έχοντας ως αποτέλεσμα μια καθαρή αύξηση βάρους μετά απο ένα τέτοιο κύκλο προσπάθειας μείωσης του βάρους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη συνεχή αυξομείωση βάρους είναι η εμφάνιση λιποκυτταρικής υπερπλασίας, όπου παρατηρείται αύξηση του αριθμού των λιποκυττάρων που ποτέ δεν μπορεί να μειωθεί ξανα.Με το τρόπο αυτό εύκολα αντιλαμβανεται κανείς γιατί είναι τόσο δύσκολο να μειωθεί το σωματικό βάρος ύστερα περιόδους και καταστάεις κατά τη διάρκεια της ζωής μεγάλης αύξησης σωματικού λίπους όπως π.χ κατά τη διάρκεια της βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, καθώς επίσης και κατά τη διάρκςια της εγκυμοσύνης για τις γυναίκες.

www.mybeautynet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ