2012-04-21 22:44:21
Φωτογραφία για VIDEO: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στη μονάδα-ασπίδα με τις θανατηφόρες βολές!
Μια μονάδα με ιδιαίτερη σημασία στην αντιαεροπορική προστασία -ασφάλεια της Πρωτεύουσας και όλης της Αττικής επισκέφθηκε ο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς την Παρασκευή .

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ στην Αττική, όπου ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και θέματα που αφορούν το προσωπικό.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα μέσου βεληνεκούς τύπου HAWK βρίσκονται σε υπηρεσία στις ΗΠΑ από το 1960.

Στην Ελλάδα τα πρώτα συστήματα HAWK παρελήφθησαν το 1965 και συγκρότησαν την 180 ΜΚ/Β. που αναπτύχθηκε στις περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής και Ευβοίας όπου εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Αν και η ονομασία του συστήματος φαίνεται ότι προέρχεται από το γεράκι (ΗΑWK), στην πραγματικότητα προκύπτει από τα αρχικά «Homing All the Way Killer».

Παρέχει προστασία μεσαίας εμβέλειας και χαμηλού με μέσου ύψους έναντι αεροσκαφών και ελικοπτέρων, UAVs και πυραύλων cruise.


Εχει δεχθεί μία σειρά από αναβαθμίσεις με την πλέον πρόσφατη Phase III να αποσκοπεί στην παροχή ανεπτυγμένης ισχύος πυρός, την ενίσχυση της αξιοπιστίας και συντήρησης, όπως επίσης στη δημιουργία ολοκληρωμένης γκάμας δυνατοτήτων αεράμυνας μέσω της χρήσης υπολογιστών.

Σήμερα, η Ελλάδα διαθέτει 42 συστήματα τα οποία συγκροτούν δύο Μοίρες – η 180 στην Αττική και η 181, στην Β.Ελλάδα Η αποστολή των συστημάτων είναι η προστασία των στρατηγικών στόχων της ευρύτερης περιοχής των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ VIDEO με βολές ελληνικών Χώκ

prionokordela.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θα αποκτήσει πρόσωπο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θα αποκτήσει πρόσωπο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ