2012-04-21 22:28:33
Φωτογραφία για 20 Ιουνίου 2006 – Τι έγραφε το marinews για τον Καμπάνη
 Αναδημοσιεύουμε τα όσα έγραφε η ιστοσελίδα marinews που ασχολείται με θέματα πουαφορούν την ναυσιπλοΐα και όχι μόνο, στις 20 Ιουνίου του 2006 για τον ΓιάννηΚαμπάνη που ξαναμπήκε στη ζωή μας εδώ και λίγες ώρες. Μπορείτε να το διαβάσετεπατώντας εδώ: http://www.marinews.gr/pub/Category.asp?lang=gr&page=34&catid=6&contentid=962

Εμείς το αναδημοσιεύουμε απλά: «Ο «καπετάν Γιάννης» Kαμπάνηςή Γιαννούλης όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, παλεύει για σχεδόν τρεις δεκαετίεςμε τα κύματα. Είναι φίλος του παράγοντα του ποδοσφαίρου Βίκτωρα Μητρόπουλου,του Δημήτρη Μελισσανίδη ενώ έχει , σύμφωνα με πληροφορίες, πάρα πολύ καλέςσχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Όπως δηλώνει και ο ίδιος, είναι οδεύτερος νεότερος καπετάνιος στην ελληνική ναυσιπλοϊα και είναι ιδιοκτήτης ενόςστόλου που, σύμφωνα με τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν, απέκτησε με δικά τουχρήματα, χωρίς να χρειαστεί να δανειστεί ούτε δραχμή από τράπεζες
. Oπως λένε οιίδιοι, ο στόλος του αποτελείται από έξι φορτηγά πλοία. Mάλιστα, πρόσφαταεμπλουτίστηκε -λένε- με ένα ακόμη, αξίας περισσότερων των 30.000.000 ευρώ, μετο όνομα της νεογέννητης κόρης του Φαίδρας. O Kαμπάνης, που κατάγεται από τηνAνδρο, είχε την εταιρεία Cavo Doro, που τουλάχιστον με όσα λένε από το ΣύλλογοEλλήνων Eφοπλιστών είναι μια εταιρεία ναυλώσεων, σύμφωνα με το Greek ShipingDirectory, του οδηγού που χρησιμοποιούν.

Tα τηλέφωνα της εν λόγω εταιρείας, όπως τουλάχιστον ταδίνουν από εκεί, δεν αντιστοιχούν σε συνδρομητή, ενώ από μια εταιρεία με τοίδιο όνομα λένε ότι δεν έχουν σχέση με τον Γιάννη Kαμπάνη. H αλήθεια; O ίδιοςέχει φροντίσει όλο αυτό το διάστημα της καριέρας του να βρίσκεται μακριά από ταφώτα της δημοσιότητας και οι πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία του έχειμετονομαστεί σε Dilek Transporting Inc, που δραστηριοποιείται με πλοία σε όλοτον κόσμο -υπό τη σημαία άλλων χωρών, όπως και το πολυτελές «Admiral» πουφιλοξένησε τους ανθρώπους του ΠAOK, με σημαία από τον Aγιο Bικέντιο. Aνθρωποςαυτοδημιούργητος και σκληρός διαπραγματευτής -θαλασσοδαρμένος καραβοκύρης, όπωςλέει ο Kώστας Tσαρούχας- καλείται να δώσει και πάλι όραμα στον ΠAOK. O ίδιοςχθες δήλωσε ότι θέλει να εκτονωθεί, αφού είναι χορτασμένος από δημοσιότητα καιχρήματα, και να κάνει τον ΠAOK μεγάλο. Tο ίδιο περιμένουν και οι οπαδοί του«δικέφαλου».

Tα ναυάγια

Ενα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον σχετικά με τον Καμπάνη,είναι ότι όλες οι πληροφορίες για το ποιόν του , βγαίνουν με το τσιγκέλι. Εχει,λέει, έναν γιο ΠΑΟΚτσή. Είναι 59 χρόνων. Δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Εχεισχέσεις με ναυτιλιακές. Εχει καράβια. Ομως, δεν έχει σάιτ στο Ιντερνετ.Πρωτοφανές για πλοιοκτήτριες εταιρίες.

Η μία εταιρία λέγεται Ντιλέκ. Η άλλη, που κυρίως ασχολείταιμε αγοραπωλησίες πλοίων, λέγεται Κάβο Ντόρο . Λογικό το όνομα. Αφού κατάγεταιαπό την Ανδρο, δίπλα είναι το Κάβο Ντόρο. Κι αν βάλετε το όνομά του και τη λέξηΚάβο Ντόρο σε κανένα ψαχτήρι, θα βρείτε τούτο εδώ το δημοσίευμα, από τον Μάρτητου 2000. Το κάνω κόπι - πέιστ, ακριβώς όπως έχει δημοσιευτεί στον Ριζοσπάστη :

Ναυτική τραγωδία στις Βερμούδες: Εξι νεκροί και 12αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο του σαπιοκάραβου LEADER1. Ενας ακόμα ναυτεργάτης ανασύρθηκε νεκρός από τα νερά των Βερμούδων χτες τοπρωί, για να αυξήσει στους 6 τον μακάβριο αριθμό των πνιγμένων από το τραγικόναυάγιο του 23χρονου φορτηγού πλοίου LEADER 1, με σημαία Παναμά, που βούλιαξετην περασμένη Πέμπτη τη νύχτα, όταν από τη σαπίλα άνοιξε η λαμαρίνα στα ύφαλάτου! Στους 6 νεκρούς έρχονται να προστεθούν και 12 αγνοούμενοι, ανάμεσα στουςοποίους βρίσκεται και ο Ελληνας πλοίαρχος του σαπιοκάραβου Κοσμάς Πουλιάδης. Οιυπόλοιποι 13 ναυτεργάτες - μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί από την περασμένηΠαρασκευή, από σκάφος της Καναδικής Ακτοφυλακής. Το ναυάγιο αυτό αποτελεί τηδεύτερη τραγωδία μέσα σε ενάμιση χρόνο που καταγράφεται στο στόλο τηςπλοιοκτήτριας εταιρίας ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ. Στις 28 του Δεκέμβρη του 1998 είχε πάρειφωτιά το φορτηγό πλοίο ΒΙΟΛΕΤΑ της εν λόγω εταιρίας, με αποτέλεσμα να βρουντραγικό θάνατο δύο ναυτεργάτες. Το LEADER 1 βυθίστηκε στις 11 τη νύχτα τηςπερασμένης Πέμπτης, καθώς αυτό έπλεε 360 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά τωνΒερμούδων. Είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό τη ΝέαΥόρκη, φορτωμένο με 57.000 τόνους αλάτι. Τη μοιραία νύχτα στην περιοχή έπνεανάνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ. Οσον αφορά τα αίτια του ναυαγίου, σε συνέντευξη πουέδωσε την Παρασκευή το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της εταιρίας Γιάννης Καμπάνης τααπέδωσε: ΄Στο μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων΄! Στον ίδιο άκρως προκλητικότόνο πρόσθεσε: ΄Να ξέρετε ότι ο αέρας και η θάλασσα δημιουργούν ανυπολόγιστεςσυνθήκες και μήκη κύματος΄! Σχετικά με την κατάσταση του πλοίου ισχυρίστηκε ότιήταν καλή και ότι διέθετε τα κατάλληλα πιστοποιητικά... Οσον αφορά για το ποιοςείναι ο πλοιοκτήτης ούτε ο Γιάννης Καμπάνης, αλλά ούτε ο αρχιπλοίαρχος τηςεταιρίας τον... γνωρίζουν! Μάλιστα, σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο, είναι ΄κάποιεςλιβεριανές εταιρίες΄! Τις έρευνες για την ανεύρεση των αγνοουμένων έχουναναλάβει η Καναδική και η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή. Συνολικά συμμετέχουν 2 λιμενικάσκάφη, 3 πολεμικά, δύο ελικόπτερα και τα παραπλέοντα πλοία . 
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ