2012-04-21 19:40:18
Φωτογραφία για ΝΤΙΟΝΤΕ ΚΡΙΣΤΜΑΣ: ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ...
Ο πρώτος σκόρερ της Α1 Ντιόντε Κρίστμας, μίλησε στο "gazzetta.gr", δηλώνοντας έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ρεθύμνου τόνισε ότι του πηγαίνουν τα... κόκκινα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε το «άλμα» του στον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά Η σεζόν μπορεί να ολοκληρώθηκε την Παρασκευή για το Ρέθυμνο με τον αποκλεισμό της κρητικής ομάδας από τον Πανιώνιο στα προημιτελικά των πλέι - οφ, ωστόσο, αυτή η παράμετρος σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει κορυφαίους παίκτες της να κάνουν από τώρα τα όνειρά τους για το επόμενο βήμα.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει ο Ντιόντε Κρίστμας.

Η φετινή αποκάλυψη του ελληνικού πρωταθλήματος κια πρώτος σκόρερ της κανονκής περιόδου στην Α1, στην συνέντευξή του, εξέφρασε την επιθυμία του να ενταχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στον Θρύλο!

Τη ίδια στιγμή πάντως, ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ δεν παρέλειψε να αποθεώσει την πόλη και τους ανθρώπους του Ρεθύμνου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και η νέα σεζόν να τον βρει στην Κρήτη.


Aναλυτικά η συνέντευξη του Ντόντιε Κρίστμας:

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι και η φοβερή πορεία του Ρεθύμνου ολοκληρώθηκε στη Νέα Σμύρνη. Το περίμενες ότι θα καταφέρνατε να φτάσετε τόσο ψηλά όταν άρχιζε η σεζόν;

«Για να είμαι ειλικρινής όταν μαζευτήκαμε όλοι μαζί για να αρχίσουμε προπονήσεις, είδα το ρόστερ μας και πίστεψα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Αλλά φανταζόμουν πως μπορούσαμε να μπούμε στην πρώτη οκτάδα, όχι ότι θα τερματίζαμε τέταρτοι στην κανονική περίοδο. Όσο περνούσαν τα παιχνίδια, όμως, παίζαμε όλο και καλύτερα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, πραγματικά ήταν πολύ ωραίο το ταξίδι μας».

Πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήσουν τόσο καλός στον ΠΑΟΚ, αλλά στα Playoff, και ειδικά στα ματς με τον Άρη, έκανες φοβερές εμφανίσεις. Φέτος, συνέχισες από εκεί που σταμάτησες πέρσι και κάθε παιχνίδι γινόσουν και καλύτερος. Τι άλλαξε;

«Όλα αυτά που είδατε στο παρκέ από εμένα, τα χρωστάω στον κόουτς. Αυτός με έκανε να παίξω έτσι. Τα λόγια του στο ξεκίνημα της σεζόν με έκαναν να νιώσω υπέροχα. Δεν μου ζήτησε τίποτα, με έπιασε μια μέρα και μου είπε ότι θέλει να κάνω το παιχνίδι μου. Τίποτα άλλο. Όταν σκέφτηκα τα λόγια του όλα έγιναν πιο εύκολα. Απλά ήθελε να κάνω το παιχνίδι μου, και αυτό έκανα. Μάλιστα ορισμένες φορές ο κόουτς θύμωνε μαζί μου όταν δεν σούταρα σε κάποιες φάσεις που μπορούσα, τότε ήταν που κατάλαβα τι ήθελε από εμένα».

Πέρσι στον ΠΑΟΚ γιατί δεν κατάφερες στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν να βγάλεις τον πραγματικό σου εαυτό;

«Γιατί προσπαθούσαμε με τον κόουτς να βρούμε σημείο επαφής. Δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι ήθελε από εμένα. Μου ζητούσε να παίξω άμυνα, να πάρω ριμπάουντ, να σκοράρω και να δημιουργήσω. Στη συνέχεια, βρήκα τον ρόλο μου και γι' αυτό έπαιξα έτσι στο τέλος της σεζόν στη σειρά με τον Άρη».

Πλέον η χρονιά με τον Ρέθυμνο τελείωσε. Θα σε δούμε και του χρόνου με την ίδια φανέλα;

«Συζητάμε εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Για να είμαι ειλικρινής, το συζητάμε εδώ και μήνες και πραγματικά θα το ήθελα πολύ να αγωνιστώ και του χρόνου εδώ. Αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι κρύβει το μέλλον. Φέτος η χρονιά ήταν εκπληκτική και θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς, όλο το επιτελείο του και φυσικά τους συμπαίκτες μου καθώς χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ, δεν θα είχα βγει πρώτος σκόρερ και δεν θα είχα καταφέρει να δείξω σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη τι πραγματικά μπορώ να κάνω μέσα στο παρκέ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της διοίκησης, αλλά και όλους όσους γνώρισα στο Ρέθυμνο που είναι μια υπέροχη πόλη με εξαιρετικούς ανθρώπους. Αν θα είμαστε και του χρόνου μαζί, δεν το γνωρίζω, όμως, αλλά θέλω όλοι να ξέρουν πως πέρασα υπέροχα φέτος».

Από ό,τι καταλαβαίνω ψάχνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου, έτσι δεν είναι; Ψάχνεις το βήμα παραπάνω...

«Είμαι νέος, είμαι 25 ετών και κοιτάω το καλύτερο για εμένα.Με έχουν προσεγγίσει ομάδες της Ευρωλίγκας και πραγματικά θα ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου αν κατάφερνα να υπογράψω σε μια ομάδα που θα αγωνίζεται του χρόνου στην Ευρωλίγκα».

Έχουμε και στην Ελλάδα ομάδες της Ευρωλίγκας και μάλιστα δύο από τις καλύτερες της διοργάνωσης. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, τι λες;

«(Γέλια) Θα ήταν ό,τι καλύτερο να αγωνιστώ σε μια από αυτές τις δύο ομάδες. Πραγματικά θα ήταν ένα άλμα στην καριέρα μου, όχι ένα απλό βήμα. Από την ημέρα που ήρθα στην Ελλάδα, ακούω γι' αυτές τις δύο ομάδες και πραγματικά θα ήταν όνειρο για εμένα να αγωνιστώ εκεί. Κάθε φορά που αντιμετωπίζω μια από τις δύο, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να κάνω το καλύτερο δυνατό και να φανώ όσο περισσότερο γίνεται».

Έχεις κάποια προτίμηση; Πράσινα ή κόκκινα;

«Μου πάνε και τα δύο χρώματα (γέλια), δεν έχω πρόβλημα. Πραγματικά δεν είναι θέμα επιλογής, αν μια από τις δύο ομάδες με θέλει, δεν θα το σκεφτώ καθόλου και θα υπογράψω αμέσως. Όταν έρχεται μια τέτοια πρόταση από τόσο μεγάλη ομάδα, δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολλά, απλά την αποδέχεσαι. Και στις δύο ομάδες έχω φίλους. Στον Ολυμπιακό τον Κάιλ Χάινς και στον Παναθηναϊκό τους Νικ και Πατ Καλάθη, αλλά και τον Στίβεν Σμιθ, οπότε δεν θέλω να διαλέξω (γέλια)».

Έχεις αγωνιστεί δύο σεζόν στον ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη λίγκα. Ποια η γνώμη σου;

«To πρωτάθλημα σας είναι φοβερό, γι' αυτό επέστρεψα μετά την περσινή σεζόν στον ΠΑΟΚ. Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να μην μιλάει κανείς με τα καλύτερα λόγια για το πρωτάθλημα, αλλά να ξέρετε πως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τρέφουν μεγάλο σεβασμό για την ελληνική λίγκα. Το πρωτάθλημα σας είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα στην Ευρώπη».

Βρισκόμαστε στα τέλη Απρίλη και όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν μπει στην τελική τους ευθεία. Θες να ξεκουραστείς ή να συνεχίσεις σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης τώρα ως το τις αρχές του καλοκαιριού;

«Έχω πολλές προτάσεις από διαφορετικές χώρες και τις εξετάζω. Είμαι μπασκετμπολίστας και μου αρέσει να παίζω, οπότε είμαι έτοιμος αν έρθει κάποια πρόταση να μπω στο επόμενο αεροπλάνο και να πάω οπουδήποτε για να αγωνιστώ».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αποθέωση για «Φέτφα»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αποθέωση για «Φέτφα»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ