2012-04-21 19:12:18
Φωτογραφία για GP Μπαχρέιν - QP Report: Από την κόλαση του αποκλεισμού στον παράδεισο της pole o Vettel
Επιστροφή στη κορυφή για τον Sebastian Vettel και τη Red Bull Racing! 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε την πρώτη φετινή του pole position (31η της καριέρας του στη Formula 1) ύστερα από μία συγκλονιστική μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν!

Την ανάκαμψη της αυστριακής ομάδας επιβεβαίωσε η πολύ ανταγωνιστική παρουσία του Mark Webber που σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση.

Tα πράγματα βέβαια δεν ήταν ρόδινα από την αρχή καθώς λίγο έλειψε ο Vettel να μείνει αρχικά εκτός Q2 και εν συνεχεία εκτός 10άδας. Παρότι έφτασε κοντά στην κόλαση του αποκλεισμού, κατάφερε στο τέλος να βρεθεί στον παράδεισο της pole. Ο Γερμανός είχε βρεθεί στην pole και το 2010 αλλά στον αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα (σ.σ. απώλεια ιπποδύναμης εξαιτίας ζημιάς που υπέστη ένα μπουζί) με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 4η θέση. Το 1-2 σε εκείνον τον αγώνα έκαναν οι Ferrari με τον Fernando Alonso να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη με τη Scuderia.


«Είναι υπέροχο το συναίσθημα και το χρωστάω στην ομάδα. Δεν ήταν εύκολο το ξεκίνημα της σεζόν για μας. Περίμεναν πολλά από εμάς αλλά το θέμα ήταν ότι κι εμείς δεν είχαμε πετύχει ότι περιμέναμε από τους εαυτούς μας. Δουλέψαμε πολύ πάνω στο μονοθέσιο, κάνοντας βελτιώσεις σε κάθε τομέα, ψάχνοντας τον τρόπο να κινηθούμε προς τα μπροστά. Οι μηχανικοί μας ξενύχτησαν στους προηγούμενους αγώνες, δυσκολευτήκαμε πολύ στην Κίνα αλλά εδώ πήραμε την pole και η επιτυχία αυτή τους ανήκει. Η αίσθηση του μονοθεσίου είναι πολύ καλύτερη και παρότι δεν ήταν οι πιο εύκολες κατατακτήριες, μιας και παραλίγο να αποκλειστώ στο Q1, πήραμε την pole!», δήλωσε ο Vettel.

«Το μονοθέσιο μας αποδίδει καλύτερα εδώ. Το πρώτο μέρος των κατατακτήριων δεν ήταν εύκολο και αναγκαστήκαμε και οι δύο να βγούμε για έναν επιπλέον γύρο στο Q1. Τα πήγα καλά και ήταν η καλύτερη εμφάνιση μου σε κατατακτήριες σε αυτή την πίστα. Ο Sebastian πήρε την pole κάνοντας ένα πολύ καλό γύρο και είμαστε αμφότεροι ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις. Η ομάδα μας έχει δουλέψει σκληρά, παραμένοντας συγκεντρωμένη στο στόχο της. Μέχρι τώρα δεν ήμασταν δυνατοί τα Σάββατα αλλά όλα κρίνονται τις Κυριακές. Μπορούμε να έχουμε καλό αγώνα αύριο. Η στρατηγική σε ότι αφορά στα ελαστικά θα είναι πολύ σημαντική. Όπως και πολλοί άλλοι, έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά σετ ελαστικών στις κατατακτήριες», είπε ο Webber.

«Αναπάντεχο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner: «Μία σπουδαία ομαδική εμφάνιση σήμερα! Ήταν αναπάντεχο που πήραμε την pole και την 3η θέση στο γκριντ. Αυτό το αποτέλεσμα μαρτυρά τη πολύ σκληρή δουλειά που γίνεται, τόσο στην πίστα όσο και στο εργοστάσιο, ώστε να έχουμε αυτή την απόδοση στις πραγματικά συναρπαστικές σημερινές κατατακτήριες δοκιμές. Ο Sebastian παραλίγο να αποκλειστεί στο Q1 και το Q2 αλλά κατάφερε να βρεθεί στην pole στο Q3, πράγμα που μαρτυρά πόσο μικρές είναι οι διαφορές. Ο Mark βρισκόταν κοντά σε επιδόσεις. Ελπίζω να έχουμε καλό αγώνα αύριο».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σιγά να μη ζητήσουν και το Ε9!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σιγά να μη ζητήσουν και το Ε9!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ