2012-04-21 12:07:04
Φωτογραφία για Έδιωξαν όλους τους αλλοδαπούς από τους Κουνάβους
Σε ...συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων των Κουνάβων εξελίχθηκε η διαδικασία των απολογιών των δύο νεαρών αδερφών από την Βουλγαρία, οι οποίοι κρίθηκαν... προσωρινά κρατούμενοι για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή σε βάρος δύο ντόπιων, 25 και 21 ετών αντίστοιχα. Ο 25χρονος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο πρόσωπο με αξίνα με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί.

Συγγενείς και συγχωριανοί του 25χρονου-ο 21χρονος φίλος του ήταν χθες στα δικαστήρια-συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, αναμένοντας την προσαγωγή των δύο αδερφών, 21 και 23 ετών. 

Το κλίμα μύριζε ...μπαρούτι από νωρίς καθώς άπαντες εξέφραζαν την οργή αλλά και το μίσος τους για τους αλλοδαπούς, όπως έλεγαν.

«Νιώθω μίσος. Αν με άφηναν, θα τους σκότωνα» ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Μανόλης Γιακουμάκης, ο δεύτερος τραυματίας. 


Τα λόγια του προκαλούν ανατριχίλα δεδομένου ότι πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, μόλις 21 ετών. «Τους διώξαμε όλους τους αλλοδαπούς από το χωριό. Δεν αφήσαμε ούτε ένα» λέει με υπερηφάνεια με φίλους και συγχωριανούς του να τον επιδοκιμάζουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις ενός μεσήλικα, θείου του βαριά τραυματία. «Είναι ανεπιθύμητοι στο χωριό και καλά θα κάνουν να μην πατήσουν ξανά τα πόδια τους».

Ο πατέρας του 25χρονου τραυματία «βράζει». Περιμένει πώς και πώς μία ευκαιρία για να προσεγγίσει τους δύο νεαρούς Βούλγαρους και να τους ...τακτοποιήσει. Ο γιος του βρέθηκε μία ανάσα από το θάνατο και η οργή του είναι έκδηλη.

Συμπλοκή με τους αστυνομικούς

Στο Δικαστικό Μέγαρο έχει ακροβολιστεί μία διμοιρία των ΜΑΤ. Στην θέα των δύο Βούλγαρων, οι συγκεντρωμένοι τρελλαίνονται και προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να τους λιντσάρουν αλλά δεν τα καταφέρνουν και περιμένουν υπομονετικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Υπό τον κίνδυνο να τους αρπάξουν τους κρατούμενους από τα χέρια, αστυνομικοί με την ανακοίνωση της προφυλάκισης των δύο κατηγορουμένων, προχωρούν σε κίνηση αντιπερισπασμού και αντί να βγάλουν τους δύο Βούλγαρους από την κεντρική πόρτα των δικαστηρίων, τους φυγαδεύουν από μία πλαϊνή ανατολική. 

Συγγενείς και συγχωριανοί παθαίνουν αμόκ και τρέχουν να τους προλάβουν, όμως οι αστυνομικοί των διμοιρίων προσπαθούν να τους αποτρέψουν, μπλοκάροντας τις πόρτες. 

Δίνεται μάχη σώμα με σώμα με τους συγγενείς να παλεύουν προκειμένου να απεγκλωβιστούν. Επικρατεί ένταση ενώ σε κάποια φάση ορισμένοι αστυνομικοί κάνουν χρήση των γκλοπς. Συγκεντρωμένοι τους αποδοκιμάζουν και τους χειροκροτούν ειρωνικά, φωνάζοντας τους: «ιδού κράτος, προστατεύετε τους φονιάδες και χτυπιέστε με τους ντόπιους». 

Λίγα λεπτά αργότερα οι εξαγριωμένοι πολίτες τρέχουν στο δρόμο και προσπαθούν να καταδιώξουν τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι ωστόσο έχουν απομακρυνθεί. 

Οι δύο Βούλγαροι απολογήθηκαν χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσαν το περιστατικό αφενός στη μέθη τους αφετέρου στο ότι βρίσκονταν σε κατάσταση άμυνας. 

Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν οι δύο νεαροί Έλληνες ζήτησαν το λόγο από τα δύο αδέρφια επειδή με το αυτοκίνητο τους προέβαιναν σε επικίνδυνους ελιγμούς ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης. Φαίνεται μάλιστα να επιτέθηκαν στον έναν από τους δύο με αποτέλεσμα ο δεύτερος Βούλγαρος να αρπάξει μία αξίνα και να χτυπήσει στο κεφάλι τον 25χρονο.

Την ίδια ώρα οι οικογένειες των οικονομικών μεταναστών που διέμεναν στο χωριό βρίσκονται σε απόγνωση καθώς όπως λένε δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να πάρουν τα πράγματα τους ούτε τα αυτοκίνητα τους. “Μένουμε με τα παιδιά στο δρόμο, δεν έχουμε πού να πάμε. Ούτε τα αυτοκίνητα μας δεν μπορούμε να πάρουμε για να πάμε στις δουλειές μας” ανέφερε Βούλγαρος που διέμενε μέχρι πρότινος στους Κουνάβους. 

Ήδη κάποιοι Βούλγαροι έχουν ζητήσει την συνδρομή της Αστυνομίας ώστε να μπορέσουν να πάρουν τα υπάρχοντα τους, χωρίς να διακινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα. Να σημειωθεί ότι όλες αυτές τις ημέρες έχουν διατεθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την περιφρούρηση των σπιτιών των οικονομικών μεταναστών. 

Το πρόβλημα πάντως ξεσηκωμού εναντίον των αλλοδαπών φέρεται να γενικεύεται στα χωριά του νομού Ηρακλείου. Αστυνομικοί ανέφεραν ότι καταγράφονται σοβαρά περιστατικά βίαιων αντιδράσεων τόσο σε χωριά της Μεσαράς όσο και του Αρακλοχωρίου όπου διαμένουν χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες.

boyzoykistan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΜΟΦΟΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΜΟΦΟΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ