2012-04-21 11:37:04
Φωτογραφία για ΟΗΕ: Νέα πρόσωπα στη λίστα των κυρώσεων κατά του Ιράν
Δύο Ιρανοί και μια εταιρεία που φέρονται να προσπάθησαν να παραβιάσουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ μεταφέροντας όπλα στην Αφρική το 2010 προστέθηκαν στον κατάλογο με τα πρόσωπα και τις νομικές οντότητες του Ιράν εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις εξαιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

«Τα πρόσωπα που προστέθηκαν στον κατάλογο βοήθησαν στη μεταφορά ενός φορτίου όπλων, το οποίο κατασχέθηκε στη Νιγηρία το 2010, παραβιάζοντας τις υπάρχουσες κυρώσεις του ΟΗΕ», δήλωσε η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον οργανισμό Σούζαν Ράις.

«Και τα δύο πρόσωπα, αλλά και η εταιρεία συνδέονται με την επίλεκτη δύναμη Qods των Φρουρών της Επανάστασης, την οργάνωση που διευθύνει την ιρανική υποστήριξη στην τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε η Ράις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της επιτροπής του ΟΗΕ, αρμόδιας για την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν, τα πρόσωπα αυτά είναι ο Αζίμ Αγκατζανί, μέλος της δύναμης Qods και ο Αλί Ακμπάρ Ταμπαταμπεΐ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «ανώτερος αξιωματικός υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της ομάδας Qods».


Η εταιρεία εναντίον της οποίας επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι η Behineh Trading Co., την οποία η επιτροπή χαρακτηρίζει ως «τη μία από τις δύο ιρανικές εταιρείες που έπαιξαν ρόλο-κλειδί στην παράνομη μεταφορά από το Ιράν όπλων προς τη Δυτική Αφρική και έδρασαν εκ μέρους της δύναμης Qods ως αποστολείς του φορτίου όπλων».

Οι αρχές της Νιγηρίας είχαν καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στην επιτροπή επιβολής κυρώσεων κατά του Ιράν για τα όπλα που κατέσχεσαν. Η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει εκείνη την εποχή ότι επρόκειτο για νόμιμη εμπορική συμφωνία με την Γκάμπια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ