2012-04-21 08:58:04
Φωτογραφία για Γαλλία: αύριο ο πρώτος γύρος
Ημέρα περισυλλογής και στοχασμού είναι για τους Γάλλους το Σάββατο πρινπροσέλθουν την επόμενη ημέρα στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικώνεκλογών. Οι υποψήφιοι έκαναν τις τελευταίες ομιλίες τους και όλοι πλέονστρέφουν την προσοχή τους στο αποτέλεσμα της κάλπης που είναι σίγουρο ότι θα«ακουστεί» και πέρα από τα σύνορα της Γαλλίας.

 Η οικονομία ήταν το κυρίαρχο θέμα της αναμέτρησης με τους υποψήφιους νααφιερώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγάλο μέρος από το πρόγραμμα και τιςομιλίες τους στο πώς θα αποφύγει η Γαλλία τα χειρότερα. Σε αυτό το μοτίβοκινήθηκαν και την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα.

Ο Νικολά Σαρκοζί στις τελευταίες παρεμβάσεις του επανέφερε το ζήτημα τηςενεργής συμμετοχής του στη διάσωση της Ευρωζώνης. «Ο κίνδυνος κατάρρευσης τουευρώ δεν υφίσταται πια» καθησύχασε τους συμπολίτες του σε ραδιοφωνικήσυνέντευξη. Φρόντισε πάντως να τους υπενθυμίσει ότι «δεν υπάρχει περιθώριο γιαλάθη» και επέσεισε τον κίνδυνο να έχει η Γαλλία την τύχη της Ισπανίας.


Από την άλλη πλευρά θύμισε και πάλι στην πείρα του στην διακυβέρνηση έναντι τουαντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ που «για δέκα χρόνια ήταν επικεφαλής τουΣοσιαλιστικού Κόμματος. Δεν ήταν επικεφαλής σε τίποτα σπουδαίο».

Ευθύνες στον Σαρκοζί για την δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας έριξε ο Ολάντκαι επισήμανε ότι πρέπει να αναληφθεί ευρωπαϊκή δράση για να τονωθεί η ανάπτυξηκαι να καταπολεμηθεί η κρίση χρέους.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ολάντ να αυξάνει το προβάδισμά τουστον πρώτο γύρο έναντι του Σαρκοζί και μπαίνει στο δεύτερο γύρο, στις 6 Μαΐου,με προβάδισμα 14 μονάδων (57% με 43% σύμφωνα με τα ινστιτούτα CSA και BVA).

Τη δυναμική προς το δεύτερο γύρο θα καθορίσουν ο υποψήφιος της Αριστεράς, οΖαν-Λικ Μελανσόν και η υποψήφια της ακροδεξιάς, η Μαρίν Λεπέν. Ειδικά ουποψήφιος της Αριστεράς κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά του και νακαταγράψει μεγάλες εστιάζοντας στην οικονομία καταθέτοντας σαφείς προτάσεις καιπλαγιοκοπώντας τον Ολάντ ο οποίος είδε στα αριστερά του έναν υπολογίσιμοαντίπαλο.

Newsroom ΔΟΛ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ