2012-04-21 01:34:54
Φωτογραφία για Καλώς τα παιδιά!...
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Και ένας έξυπνος άνθρωπος κάνει πάντα πολιτική επί πραγματικών δεδομένων.

Τι λένε τα πραγματικά δεδομένα; Οτι το 92,2% του ελληνικού λαού θεωρεί απολύτως αποτυχημένη τη διακυβέρνηση Παπανδρέου.

Και ότι η αποτυχία αυτή στοιχειοθετείται από όλα τα λάθη που ο Βενιζέλος δήλωσε ότι αποδοκιμάζει: ΔΝΤ, Μνημόνιο, αφασία πρώτων μηνών, απραξία και καθυστερήσεις στη συνέχεια, διαχρονική ανικανότητα... Ενας μακρύς κατάλογος λαθών!

«Εγκληματικά» τα χαρακτήρισε η Βάσω Παπανδρέου. Ο Βενιζέλος το είπε πιο μαλακά, με δικά του λόγια.

Ερώτηση. Υπάρχει κανείς έξυπνος άνθρωπος που θα κλείσει τα μάτια στην οφθαλμοφανή πραγματικότητα και θα πάει κόντρα στο 92,2% του ελληνικού λαού; Ούτε ένας!

Είναι ο Βενιζέλος κορόιδο για να το κάνει; Ασφαλώς όχι. 


Καλώς τα παιδιά, λοιπόν!... Διότι κάπως έτσι το κατεξοχήν «κόμμα του Μνημονίου» ομολόγησε το λάθος και την αποτυχία του. Ομολόγησε ότι μας οδήγησε στον στραβό μονόδρομο. 

Και κάπως έτσι έμειναν ορφανοί οι υποστηρικτές του Μνημονίου και οι προπαγανδιστές του «μονόδρομου», οι καθοδηγητές της εξαθλίωσης και οι ατζέντηδες της υποταγής, να κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Δεν πειράζει - καλά να πάθουν, τους τα λέγαμε από την πρώτη μέρα!

Αυτονόητη αλλά καλοδεχούμενη, λοιπόν, η αυτοκριτική Βενιζέλου. Δεν ξέρω πόσους θα προλάβει να πείσει 17 ημέρες προ των εκλογών, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούσε να την αποφύγει.

Μόνο που για να αποδειχθεί ειλικρινής η αυτοκριτική μένει να τεκμηριωθεί και εμπράκτως.

Διότι, αν δεν απατώμαι, τα Μνημόνια και το ΔΝΤ δεν έπεσαν από τον ουρανό. Ούτε άρχισε ξαφνικά να βρέχει στην Ελλάδα λάθη, αστοχίες και παραλείψεις. Ανθρωποι την έκαναν την ζημιά.

Και, κατά σύμπτωση, οι άνθρωποι αυτοί φιγουράρουν σήμερα μέχρις ενός στα ψηφοδέλτια των οποίων ηγείται ο Βενιζέλος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας εκλογικός συνασπισμός θυτών και θυμάτων αποτελεί μια πρωτοτυπία, να το αναγνωρίσω. Πόσο όμως μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους; 

Επιπροσθέτως, η αυτοκριτική δεν αρκεί να αποδειχθεί ειλικρινής. Πρέπει να καταστεί και χρήσιμη. 

Ως εκ τούτου, δεν αρκεί να επιμερίζει ο Βενιζέλος τις ευθύνες για τη διάλυση της χώρας. Πρέπει να παρουσιάσει και ένα σχέδιο ανόρθωσής της. Και εξ όσων γνωρίζω ούτε η τρόικα ούτε το δεύτερο Μνημόνιο αποτελούν τέτοιο σχέδιο. 

Περιμένω, λοιπόν, να ακούσω κάτι συγκεκριμένο και συγκροτημένο. Υποθέτω ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αντιλαμβάνεται την ανάγκη να πει στους ψηφοφόρους όχι μόνο γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση διέλυσε τη χώρα, αλλά και πώς η επόμενη θα την ξαναφτιάξει.

Αρκεί, βεβαίως, να βιαστεί. Διότι δεκατρείς και τρεις έμειναν! 

πηγή: tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ