2012-04-20 16:54:03
Φωτογραφία για 6 καλοί λόγοι για να κάνεις ποδήλατο βουνού
Αν και δεν χρειάζεσαι πολλούς λόγους για να κάνεις ποδήλατο σου παρουσιάζουμε έξι που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.

 

Μπορείς να σκεφτείς καλύτερο τρόπο να γυμναστείς από το να είσαι κοντά στη φύση; Διάβασε 6 καλούς λόγους για να κάνεις ποδήλατο βουνού και έναν ακόμα: μια πολύ καλή all inclusive προσφορά.

1. Εξασκείς το καρδιαγγειακό, κυκλοφορικό και αναπνευστικό σου σύστημα. Το ποδήλατο είναι πολύ καλή αεροβική άσκηση.

2. Γυμνάζεις πόδια, γάμπες, δικέφαλο, τετρακέφαλο και γλουτούς (σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πόσο γυμνασμένα είναι τα πόδια των ποδηλατών).

3. Είναι καλή γυμναστική για τους κοιλιακούς και τους τρικέφαλους των χεριών σου, ανάλογα βέβαια με την κλίση του εδάφους και την ένταση της ποδηλασίας.

4. Νιώθεις ψυχική ανάταση: θες οι αναμνήσεις από τα ανέμελα παιδικά σου χρόνια θες η χαρά της άσκησης, πάντως δύσκολα θα δεις "κακόκεφο" ποδηλάτη. Το ποδήλατο σε γεμίζει χαρά, κάτι που αυτή την εποχή έχεις μεγάλη ανάγκη.


5. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, αρκεί να έχεις, σε γενικές γραμμές, καλή φυσική κατάσταση.

6. Καις πολλές θερμίδες. Σε μισή μόλις ώρα, θα κάψεις, αν είσαι 50 κιλά 228 θερμίδες, αν είσαι 70, 320 και αν είσαι 90, 412 θερμίδες.

  Τι να προσέξεις

Αν έχεις περιττά κιλά ή δεν είσαι συνηθισμένος στην άσκηση, καλύτερα να επιλέξεις εύκολες διαδρομές, χωρίς μεγάλες κλίσεις, σε ήπιους ρυθμούς, κάνοντας ενδιάμεσα τακτικά διαλείμματα.

Καλύτερα να αποφύγεις την ορεινή ποδηλασία, αν έχεις προβλήματα στη σπονδυλική στήλη και τη μέση, αφού το ανώμαλο έδαφος προκαλεί κραδασμούς που μπορεί να κάνουν την κατάστασή σου χειρότερη.

  Προσοχή χρειάζεται επίσης αν έχεις κάποια ευπάθεια στα γόνατα, οπότε η συνεχόμενη άσκηση με ποδήλατο μπορεί με τον καιρό να κάνει το πρόβλημά σου σοβαρότερο.

  Σε γενικές γραμμές, η ποδηλασία στο βουνό, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας για τα ατομικά όρια καρδιακής συχνότητας, είναι η ασφαλέστερη από τις αεροβικές δραστηριότητες στη φύση, γιατί το σώμα στηρίζεται σε κάθισμα και αυτό σημαίνει μικρότερη φόρτιση στα γόνατα από κραδασμούς.

Αν κάνεις ποδήλατο σε απόκρυμνες πλαγιές και σε δρόμους με ανώμαλο έδαφος, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί ο κίνδυνος τραυματισμού από πτώση είναι αυξημένος.
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ