2012-04-20 16:46:47
Φωτογραφία για Στο Μαυροβούνιο το γερμανικό πλοίο με στρατιωτικό υλικο για τη Συρία
Το εμπορικό πλοίο γερμανικών συμφερόντων «Atlantic Cruiser» θα καταπλεύσει την επόμενη εβδομάδα στο λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου, όπου θα ξεφορτώσει περίπου 30 τόνους πυροκροτητές και εύκαμπτα εκρηκτικά καλώδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Ποντγκόριτσας «Βιέστι».

«Όλα είναι εντελώς κανονικά, έχουν ληφθεί όλες οι άδειες από τα αρμόδια όργανα του Μαυροβουνίου» δήλωσε ο Ντράγκαν Ραντούλοβιτς, επιθεωρητής στον Τομέα Έκτακτων Καταστάσεων και Πολιτικής Ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών του Μαυροβουνίου.

Ο κ. Ραντούλοβιτς, ο οποίος ελέγχει τη μεταφορά οπλισμού μέσω του λιμανιού Μπαρ, δήλωσε ότι για το εμπόρευμα το οποίο βρίσκεται στο πλοίο «υπάρχουν όλα τα αναγκαία έγγραφα» για εισαγωγή και διακίνηση του εμπορεύματος μέσω του Μαυροβουνίου.

Διαβάστε περισσότερα Επικαλούμενη πληροφορίες, η εφημερίδα αναφέρει ότι η άφιξη του πλοίου στο λιμάνι Μπαρ αναμένεται στις 26 Απριλίου.


«Δεν πρόκειται για εκρηκτικά, αλλά για πυροκροτητές και καλώδια. Κάτοχος του εμπορεύματος στο Μαυροβούνιο είναι η επιχείρηση «Γιουγκομπίτσικλο πρόμετ» της Ποντγκόριτσας που διαθέτει όλες τις αναγκαίες άδειες. Μέρος του φορτίου θα χρησιμοποιηθεί στο Μαυροβούνιο για τις ανάγκες εταιριών που ασχολούνται με τις ανατινάξεις και το υπόλοιπο εμπόρευμα θα μεταφερθεί αλλού» είπε ο κ. Ραντούλοβιτς.

Η εφημερίδα «Βιέστι» δημοσίευσε χθες ότι το γερμανικό πλοίο που θα εισέλθει στα χωρικά ύδατα του Μαυροβουνίου παρακολουθείται από τη διεθνή κοινή γνώμη λόγω υποψιών ότι μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό για τη Συρία και το καθεστώς του Μπάσαρ αλ Άσαντ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βρέθηκε πτώμα άνδρα στα Ψαχνά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βρέθηκε πτώμα άνδρα στα Ψαχνά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ