2012-04-20 16:28:16
Φωτογραφία για Ελευθερία του λόγου και την προστασία των επικοινωνιών στο Internet
Στις 25 Απριλίου και ώρα 19:00 συνεχίζεται στο hackerspace.gr η σειρά των παρουσιάσεων με θέμα την ελευθερία του λόγου και την προστασία των επικοινωνιών στο Internet.

Οι παρουσιάσεις έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα για τους κινδύνους που υπάρχουν αλλά και βοηθητικό για όποιον επιθυμεί να πάρει μέτρα ώστε να προστατεύσει την επικοινωνία του. Θέματα τα οποία έγιναν πιο επίκαιρα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις εν κρυπτώ νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η ACTA (ή το SOPA στην άλλη μεριά του Ατλαντικού).

Σ' αυτή τη δεύτερη παρουσίαση θα γίνει μια περιγραφή των κινδύνων που ενέχουν οι επικοινωνίες μέσω ασύρματων δικτύων (wireless hotspots) MHN ANTIΓΡΑΦΕΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ PC NEA και πως μπορούμε να προστατεύουμε. Παράλληλα θα γίνει μια εισαγωγή στα VPNs και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να κρυπτογραφήσουμε και προστατέψουμε τις επικοινωνίες μας. Οι επόμενες παρουσιάσεις θα αφορούν θέματα όπως τα MHN ANTIΓΡΑΦΕΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ PC NEA δίκτυα ανωνυμίας (tor), τα darknets, disk encryption, επικοινωνία από κινητά τηλέφωνα και θέματα που θα αναδειχτούν απ' τους συμμετέχοντες. Όλες οι παρουσιάσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.


Ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα STARTRAM και το σχέδιο “ΟΛΥΜΠΟΣ”

Στις 28 Απριλίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο hackerspace.gr μία πρώτη συνάντηση με σκοπό την δημιουργία ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα STARTRAM και το σχέδιο “ΟΛΥΜΠΟΣ”.

Μια νέα αμερικανική ιδέα ετοιμάζεται να βάλει στην άκρη τα παλιά πυραυλικά συστήματα προώθησης και να ανοίξει το δρόμο για την εύκολη και οικονομική κατάκτηση του διαστήματος. Η Ελληνική ομάδα ανάπτυξης φιλοδοξεί με τη συμμετοχή της να προσφέρει επίσης ένα εναλλακτικό σχέδιο (Σχέδιο «Όλυμπος» - 2-STAGE VEHICLE “Zeus”) που θα καταστήσει τη χώρα κοσμοδρόμιο με όλα τα συνεπαγόμενα οφέλη.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται με την υποστηριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής και Αστροναυτικής http://elinaas.gr/

Το hackerspace.gr είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών στο κέντρο της Αθήνας. Λειτουργεί με βάση τη φιλοσοφία του Ανοιχτού Λογισμικού και προάγει την δημιουργικότητα, συνεργασία, MHN ANTIΓΡΑΦΕΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ PC NEA έρευνα, ανάπτυξη και φυσικά τη μάθηση. MHN ANTIΓΡΑΦΕΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ PC NEA Ο χώρος είναι ανοιχτός 24/7 σε όλους και η πρόσβαση είναι δωρεάν ενώ φιλοξενεί καθημερινά συναντήσεις δημιουργών λογισμικού ή περιεχομένου αλλά και DIY projects.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
pcnea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προς την έξοδο ο Μασάδο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προς την έξοδο ο Μασάδο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ