2012-04-20 16:03:04
Φωτογραφία για Τραγωδία Ήλιος: Hθικά δικαιωμένοι οι συγγενείς των θυμάτων
Την ηθική δικαίωση των συγγενών των 121 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το αεροσκάφος της εταιρείας ΗΛΙΟΣ το οποίο έπεσε στο Γραμματικό Αττικής τον Αύγουστο του 2005, εξέφρασε ο εκπρόσωπός τους Νικόλας Γιασουμής.

Η καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αποδίδει τα του «καίσαρος τω καίσαρι», είπε ο κ. Γιασουμής, μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», και πρόσθεσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί οι 121 άνθρωποί μας δεν αυτοκτόνησαν, αλλά κάποιοι τους δολοφόνησαν. Κι αυτοί που τους δολοφόνησαν, σήμερα ανακοινώθηκε και η ποινή τους».

Ο κ. Γιασουμής εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι η καταδικαστική απόφαση γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της έφεσης και στην Κύπρο, η ακρόαση της οποίας θα γίνει τον Μάιο, προσθέτοντας ότι στόχος των συγγενών των θυμάτων δεν είναι οι αποζημιώσεις, αλλά η ηθική ικανοποίηση ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι. «Οι ζωές δεν εξαγοράζονται- και δεν είμαστε στα δικαστήρια για απαιτήσεις που είναι ευτελείς μπροστά στο δράμα που ζούμε και θα ζούμε για πολλά ακόμη χρόνια», τόνισε.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ