2012-04-20 13:14:04
Φωτογραφία για Θα φωσφορίζουν οι μαυροσκούφηδες μέσα στα AMBRAMS του Απεμπλουτισμένου Ουρανίου!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη απάτη στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από αυτή που έστησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-δημοσιογράφοι-στρατιωτικοί, Έλληνες έμποροι και... βιομήχανοι όπλων, μαζί με την αμερικανική πρεσβεία, από αυτή, με τα ABRAMS, που ήταν πεταμένα στις χαβούζες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ!

Ποιος ξεχνά την ανακοίνωση-απάντηση του ΓΕΣ στην Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την ενδεχόμενη προμήθεια αρμάτων Μ1Α1 ABRAMS (3.6.2011), από τον Επίλαρχο Ιωάννη Ψωμά, όταν Α/ΓΕΣ ήταν ο Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος. Εντύπωση είχε προκαλέσει η αναφορά στην «υφιστάμενη ενημέρωση από την Αμερικανική πλευρά, τα προσφερόμενα άρματα δεν διαθέτουν θωράκιση απεμπλουτισμένου ουρανίου»! Και ακολούθως: «η ελληνική νομοθεσία εξάλλου, ορίζει ότι κατά την παραλαβή υλικού πραγματοποιείται έλεγχος εκπομπής ραδιενέργειας και σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη ύπαρξη της δεν υλοποιείται η παραλαβή» .

Μια ανακοίνωση που όχι μόνο εμπαίζει τους γνωστούς επιστήμονες- μέλη της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας, με τη σημαντική επιστημονική και κοινωνική προσφορά, αλλά κυρίως το μόνιμο και έφεδρο προσωπικό που θα αποτελέσει τα πληρώματα των εν λόγω αρμάτων, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο μπορεί να ανιχνευτεί με πολύ συγκεκριμένους όρους και ότι η ο έλεγχος που αναφέρει το ΓΕΣ είναι στάχτη στα μάτια.

Μάλιστα, επειδή οι δημοσιογράφοι που έχουν αναλάβει να προπαγανδίσουν την συγκεκριμένη προμήθεια κατάλαβαν την επικοινωνιακή αστοχία του ΓΕΣ, για να τη μπαλώσουν, τόνιζαν ότι τα εν λόγω ABRAMS θα προέρχονται αποκλειστικά από την Εθνοφρουρά των ΗΠΑ.

«Παρασκευής χαρά, Δευτέρα λύπη», λέει ο λαός μας!

Ζήτημα 1ο: Από που προέρχονται τα Abrams;

Σοβαροί στρατιωτικοί συντάκτες αποκαλύπτουν ότι «Παρά τις πληροφορίες που έλεγαν ότι στο σύνολό τους θα προέρχονται από την Αμερικανική Εθνοφρουρά, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για άρματα μάχης από τη Κορέα και το Κουβέιτ και ένας μικρός αριθμός προέρχεται από την Εθνοφρουρά».

Άρα τα συγκεκριμένα ABRAMS φέρουν θωράκιση απεμπλουτισμένου ουρανίου και έχουν λάβει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις που έγινε μεγάλη χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου, μάλιστα από τα ίδια τα αμερικανικά τεθωρακισμένα, κάτι που πλήρωσε ακριβά το προσωπικό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ζήτημα 2ο: Πόσα είναι τα τεθωρακισμένα που θα δοθούν δωρεάν και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Θυμίζουμε και πάλι την ανακοίνωση του ΓΕΣ «σχετικά με την πρόθεση των ΗΠΑ για δωρεάν παραχώρηση στην Ελλάδα 400 αρμάτων μάχης M1A1 ABRAMS».

Όμως και πάλι το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι «40 Abrams -τουλάχιστον- είναι έτοιμα να πολεμήσουν, είπε στο Onalert κορυφαία στρατιωτική πηγή που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο θέμα των αμερικανικών αρμάτων μάχης. Οι Έλληνες αξιωματικοί που είχαν πάει στις ΗΠΑ για να επιλέξουν 400 άρματα μάχης από μία "δεξαμενή" περίπου 1000, είχαν καταλήξει σε 330 άρματα Abrams που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ΕΣ και άλλα 70 που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά. Από τα 330, τα 40 είναι ετοιμοπόλεμα. Τα υπόλοιπα χρειάζονται "συμμάζεμα" που μπορεί να γίνει στην Ελλάδα».

Άρα, τα 400 έγιναν 40, τα υπόλοιπα 290 θέλουν πολύ δουλειά για να μπουν στην υπηρεσία τα σαπάκια του αμερικανικού στρατού, συμβόλαια που εποφθαλμιούν οι πολεμικές βιομηχανίες και τα υπόλοιπα 70 θα γίνουν βίδες και μπουλόνια.. Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως σημείωνε Αμερικανός αξιωματικός «Η Σαουδική Αραβία για την αναβάθμιση και μόνο 373 Μ1Α2 Abrams θα πληρώσει, περίπου 2,2 δισ. δολάρια»! Στρατιωτικά περιοδικά επισημαίνουν ότι «Aπό εκεί και πέρα τα άρματα είναι σε καλή κατάσταση και αφού υποστούν συνολικά μια αναβάθμιση στις επικοινωνίες τους, υποστούν εργοστασιακή αξιοποίηση και βαφτούν με τα ελληνικά χρώματα, θα σχηματίσουν τις πρώτες επιλαρχίες»!

Έχοντας πάντα κατά νου τον ακήρυκτο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας και των συνεργαζόμενων μαζί τους Ελλήνων επιχειρηματιών για το ποιος θα εξασφαλίσει την προμήθεια των μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων, άρα και τα συμβόλαια για την συντήρηση-αναβάθμιση τους, τα πυρομαχικά και πιθανόν την παραγγελία του νέου ΤΟΜΑ, δε μπορούμε να μην αναγουλιάσουμε με τους δημοσιογραφίσκους των μιλιταριστικών περιοδικών που χαρακτηρίζουν κατευθυνόμενη από τον ανταγωνιστή, κάθε κριτική στην αξεπέραστη απάτη με τα ABRAMS!!!

Ζήτημα 3ο: Ποιο είναι το κόστος της μεταφοράς;

Είναι γνωστό ότι δεν είναι μόνο θέμα μεταφοράς τους στην Ελλάδα, αλλά και μεταφοράς από τα σημεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στην αμερικανική ενδοχώρα προς τα αμερικανικά λιμάνια από τα οποία θα γίνει η μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Το κόστος μεταφοράς υπολογίζεται σε 10-12 εκατ. ευρώ.

Όσο δηλαδή είναι το κόστος της επιπλέον χρηματοδότησης των κομμάτων στις εκλογές που επέβαλαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Δηλαδή κοιτάξτε υποκρισία: την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι στρατιωτικοί της κομματικής τους αυλής μιλούν για τα φοβερά και τρομερά τεθωρακισμένα, που θα γείρουν την πλάστιγγα στο τεθωρακισμένο ισοζύγιο δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, τονίζοντας πόσο απαραίτητα είναι στην «εθνική άμυνα», ουσιαστικά γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις «εθνικές ανάγκες» που επικαλούνται!!! Τα ABRAMS έχουν κολλήσει στις ΗΠΑ γιατί η ελληνική κυβέρνηση δε δίνει 10-12 εκατ. ευρώ για να τα μεταφέρει, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα κολλήματα της Γερμανίας και της Τρόικας. Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος παρουσιάζεται να παρακαλά τους εφοπλιστές για να τα φέρουν δωρεάν, αλλά φυσικά οι τελευταίοι σκέφτονται τα 12 εκατ. ευρώ που μπορούν να κερδίσουν.

Φτερό στον άνεμο του κέρδους οι «εθνικές ανάγκες». Πλήρωνε ξανά και ξανά εργαζόμενε λαέ για να κερδοσκοπούν εφοπλιστές και πολεμικοί βιομήχανοι, ενώ οι πολιτικοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλείνουν δουλείες και φτιάχνουν το πολιτικό τους μέλλον με υπερατλαντική ενθάρρυνση.

Εμείς, για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την εναντίωση μας στην συγκεκριμένη πολεμική προμήθεια και καλούμε το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ και την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να σταματήσει να θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές του προσωπικού. Προκαλεί πραγματικά εντύπωση η μη παρέμβαση του ΣΥΣΜΕΔ και των Ενώσεων Αποστράτων, ενώ προβληματίζει η μονόπλευρη εναντίωση κομμάτων της καθεστωτικής φιλοευρωπαϊκής αριστεράς μόνο στις ευρωπαϊκές πολεμικές προμήθειες, απαιτώντας βεβαίως σωστά την ακύρωση των συμβάσεων των γερμανικών υποβρυχίων και τη μη πραγμάτωση των σχεδίων προμήθειας πανάκριβων γαλλικών φρεγατών.

Καλούμε το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη αγώνων για το μπλοκάρισμα όλων των εξοπλισμών.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ