2012-04-20 03:04:58
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει το άρθρο Οριστικό από το συμβούλιο της επικρατείας...
...Αντισυνταγματικός ο νόμος ελληνοποιήσεων του Ραγκούση"Επιτέλους κάτι κινείται (αφορά το άρθρο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_1507.html για το θέμα αντισυνταγματικότητας των ελληνοποιήσεων).

Όπως έγινε και με το χαράτσι που φυσικά ήταν αντισυνταγματική η εκβιαστική πληρωμή με απειλή διακοπής του ρεύματος.

Αυτό που με προβληματίζει αφάνταστα σαν Έλληνα πολίτη είναι, ότι από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ (και σίγουρα και από τη ΝΔ, δε νομίζω καμιά άλλη παράταξη να είχε ποτέ αρκετούς βουλευτές να περάσει νόμους) τα τελευταία χρόνια έχουμε συνέχεια επιβολή αντισυνταγματικών νόμων. Σχεδόν σε κάθε τι που προωθούν για ψήφιση, υπάρχει κάτι αντισυνταγματικό και εφαρμόζεται σαν νόμος ενώ δε θα έπρεπε να ισχύσει ούτε για 1 δευτερόλεπτο.

Δηλαδή, για κάτι που δε θα έπρεπε να εφαρμοστεί ποτέ, επιβλήθηκε με το έτσι θέλω επειδή το ήθελαν οι τρομοθέτες του συγκεκριμένου κόμματος χωρίς να λογαριάζουν ούτε το σύνταγμα, ουτε τον Ελληνικό λαό και φυσικά αδιαφόρησαν για το ό,τι ψηφίζουν φέρνει σε απόγνωση τους Έλληνες πολίτες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Φυσικά ο Έλληνας πολίτης δεν αποζημιώνεται ποτέ για την ηθική βλάβη και τη ψυχική οδύνη, ή οποιαδήποτε άλλη απώλεια, που του προκαλείται από τις νομοθετικές αυθαιρεσίες αυτών των παρατάξεων.


Μια πρόταση: για να μη ξαναπεράσει ΠΟΤΕ αντισυνταγματικός νόμος, γιατί δεν μπαίνει στο σύνταγμα (για να μη μπορεί να καταργηθεί με νόμο) ειδική ρύθμιση που να επιβάλλει την ύπαρξη ειδικού όργάνου (εκτός Βουλής, να το ελέγχει ανεξάρτητη δικαστική αρχή) το οποίο θα έχει αποκλειστικό ρόλο να ελέγχει τη συνταγματικότητα ή μή ενός νόμου πριν εφαρμοστεί, ή απόρριψή του αν είναι ενάντια στο σύνταγμα; Ειδικά αυτές οι περιπτώσεις (χαράτσι & δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες με κριτήρια παιδικής χαράς) είναι οφθαλμοφανές ότι ήταν αντισυνταγματικά από τη πρώτη μέρα που τα ανακοίνωσαν. Αν υπάρχει ήδη τέτοια διαδικασία είναι προφανές ότι δε λειτουργεί και θέλει αλλαγή. Αν δεν υπάρχει, είναι καιρός να κάνουμε κάτι σωστό σε αυτή τη χώρα, ας ξεκινήσουμε έστω από αυτό. Δηλαδή, πρέπει να έρθει ο πολίτης ή οι δικηγόροι για να γίνει προσβολή ενός νόμου που δε θα έπρεπε να τεθεί ποτέ σε ισχύ και μέχρι να κριθεί μετά από καιρό, να υποφέρουν όλοι ή να υποβιβάζεται η ζωή τους; Φτάσαμε να μιλάμε για τα αυτονόητα, εκεί το κατάντησαν!

Μια παράκληση για όποιον νοιάζεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες: αυτές οι παρατάξεις είτε για δικούς τους λόγους είτε λόγω ανικανότητας φέρνουν αντισυνταγματικούς νόμους ανελλιπώς. Το σύνταγμα υπάρχει για να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη από την αυθαιρεσία της εξουσίας. Σα συμπέρασμα βγαίνει ότι οι συγκεκριμένες παρατάξεις λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντά τους, παραβιάζοντας συστηματικά το σύνταγμα, αδιαφορώντας για το συμφέρον και τη προστασία του Έλληνα πολίτη σε τακτική βάση. Είτε δε ξέρουν τι ψηφίζουν, είτε τους τα επιβάλλουν, είτε είναι καθαρά για δικούς τους λόγους, σημασία έχει ότι δε λειτουργούν για τον πολίτη σε καμία περίπτωση. Κανονίστε να τους δούμε στην εξουσία πάλι, δικαιολογίες "δεν ήξερα" δεν υπάρχουν πλέον.

Εν αναμονή για τον επόμενο νόμο που έχουν ήδη ψηφίσει και θα κριθεί αντισυνταγματικός.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ