2012-04-19 23:39:10
Φωτογραφία για Κεραυνοί χτυπούν τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου! (photos)
Όταν ο φωτογραφικός φακός αιχμαλωτίζει τους κεραυνούς το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Όταν όμως τυγχάνει οι κεραυνοί να πέφτουν σε μερικά από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου τότε το αποτέλεσμα προκαλεί δέος... Απολαύστε το εντυπωσιακό θέαμα στις παρακάτω coolαριστές φωτογραφίες 7. Q1, Αυστραλία

Ο ουρανοξύστης Q1 βρίσκεται στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Εμπνευσμένος από την Ολυμπιακή δάδα στέκεται επιβλητικός στα 322,5 μέτρα και αποτελεί το πέμπτο ψηλότερο κτίριο κατοικιών στον κόσμο. Photo: Ann VB.

6. The Center, Χονγκ Κονγκ

Η εντυπωσιακή αυτή φωτογραφία, του Michael Siward, τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στις 13 Σεπτεμβρίου 2009 και βραβεύτηκε το 2010 από το National Geographic. Ο ουρανοξύστης "The Center", έχει ύψος 346 μέτρα και βρίσκεται στη θέση 31 στη λίστα με τα υψηλότερα κτίρια του κόσμου.

5. Empire State, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το Empire State έχει ύψος 443 μέτρα και υπολογίζεται ότι πλήττεται από κεραυνούς περίπου 23 φορές το χρόνο. Αυτός ο αριθμός δεν είναι μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς το ύψος του κτιρίου, τη συχνότητα των καταιγίδων στη Νέα Υόρκη και το γεγονός ότι η κεραία του κτιρίου έχει σχεδιαστεί ως αλεξικέραυνο! Η εικόνα αυτή τραβήχτηκε στις 19 Αυγούστου 2011 από τον φωτογράφο Sugata Banerji.

4. Willis Tower (Sears Tower), Σικάγο, ΗΠΑ

 Η φωτογραφία του Willis Tower την ώρα που τον χτυπάει ο κεραυνός, τραβήχτηκε στις 4 Απριλίου 2010 από τον Aris Vrakas. Το κτίριο με ύψος 442 μέτρα, είναι ο ένατος ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο και παλιότερα ήταν γνωστός μετ το όνομα Sears.

3. Petronas Towers, Kuala Lumpur, Μαλαισία

 Οι Petronas Towers με ύψος 452 μέτρα βρίσκονται στην έκτη θέση της λίστας με τους ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο και πλήττονται συχνά από κεραυνούς. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στις 29 Απριλίου 2010 από τον Peter Corrigan και μπορεί το τζάμι να αφαιρεί κάτι από την εικόνα, δεν παύει όμως να είναι ένα δραματικά εντυπωσιακή. 

2. Taipei 101, Taipei, Ταϊβάν

 Με το εντυπωσιακό ύψος 509 μέτρων ο ουρανοξύστης Taipei 101, φιγουράρει στην πέμπτη θέση της λίστα με τους ψηλότερους ουρανοξύστες και μας δίνει μια από τις εντυπωσιακότερες φωτογραφίες την ώρα που τον χτυπάει ο κεραυνός στις 3 Αυγούστου του 2007. Ο φακός του  Elven Chen συνέλαβε το πλέον κατάλληλο κλάσμα του δευτερολέπτου και μας χαρίζει αυτή την πανέμορφη φωτογραφία. 

1. Burj Khalifa, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο ουρανοξύστης στο Ντουμπάι Burj Khalifa στέκεται στο κολοσσιαίο ύψος των 828 μέτρων και αποτελεί τον ψηλότερο στη Γη. Ο φακός του Alisdair Miller αιχμαλώτισε τη στιγμή που η αστραπή συντρίβεται στην κορυφή του κτιρίου και γεμίζει μ' ένα εκπληκτικό μωβ χρώμα, τον ουρανό. 

coolaristo
 
Aniwthoi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ