2012-04-19 20:54:05
Φωτογραφία για Άγνοια από την Coca Cola 3E ποιοι και αν ήπιαν 100.000 μπουκάλια της με ζιζανιοκτόνο!
Μία ποσότητα ζάχαρης από το Βέλγιο στην οποία βρέθηκε από τον ΕΦΕΤ, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ποσότητα ζιζανιοκτόνου και συγκεκριμένα διχλωροφαινόλης είναι αρκετή για να προκαλέσει αλυσιδωτές συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών. Μάλιστα η Coca Cola, σύμφωνα με το δημοσίευμα αδυνατεί να εντοπίσει από την συνολική ποσότητα, 100.000 μπουκάλια από το προϊόν της, που ακριβώς κατέληξαν, με ό,τι προφανώς και αν σημαίνει αυτό.

Αντιθέτως οι υπόλοιπες ποσότητες εντοπίστηκαν και απομακρύνθηκαν από την αγορά, όπως βεβαίως και η βελγική ζάχαρη που χρησιμοποίησε η εταιρεία. Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «Η Coca Cola είναι ένα δημοφιλές προϊόν με ευρεία κατανάλωση και για τον λόγο αυτό η διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού υπήρξε από μέρους μας άμεση, συντονισμένη και αποτελεσματική.

Ελήφθησαν εξ αρχής όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα από τη νομοθεσία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των μη ασφαλών, σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους, προϊόντων απεσύρθησαν από την αγορά. Ο ΕΦΕΤ με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια προστασίας του καταναλωτικού κοινού εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νόμου με ισότητα ανεξαρτήτως προς όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων».

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στους S-300 o Α/ΓΕΕΘΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στους S-300 o Α/ΓΕΕΘΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ