2012-04-19 12:10:03
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΤΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ, Ο ΜΕΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΑΤΑΚΙΑΣ
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr" και αναλύει με τον δικό του πάντα τρόπο τόσο την μαγική «τεσσάρα» του Θρύλου στους Ζωσιμάδες επί του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» Αναλυτικά:

Καταρχήν, επιτρέψτε μου να πω ότι ο γιος μου, Αναστάσιος Αλέφαντος, αεροναυπηγός, διευθυντής σε σημαντικό τομέα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» εδώ και 11 χρόνια, με σπουδές 7 χρόνια στην Αγγλία, και έπειτα από την Αγγλία με επιπρόσθετες σπουδές στην Ανωτάτη Εμπορική εδώ, οικογενειάρχης με 2 παιδιά, κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές για πρώτη φορά, με το ΛΑΟΣ στη Β’ Αθηνών. Είναι επιστήμονας. Ηλικία 44 ετών.

Να ξεκινήσουμε από το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που μόλις τώρα τελείωσε. Κάθε φορά μιλάω το βράδυ με τον Σινάνογλου. Όλο πάσα, πάσα, πάσα, μας γ… στην πάσα η Μπαρτσελόνα! Αυτό το ποδόσφαιρο-μπιλιάρδο. Την έκλεισε όμως σωστά ο Ιταλός, ο Ντι Ματέο της Τσέλσι- όχι σαν τον Μπόας πριν- της έβαλε μία διπλή ζώνη άμυνας με ειδικό βάρος πάνω στον Μέσι, την βρήκε ανοιχτή σε μία φάση και της το κάρφωσε! Να η ήττα για την Μπαρτσελόνα ύστερα από 14 μήνες που είχε να χάσει στην Ευρώπη.


Ο Ιταλός προπονητής ξέρει από ιταλικές τακτικές. Είναι αυτό που έχω πει πολλές φορές ότι μόνο έτσι μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτήν την Μπαρτσελόνα. Είχε και την τύχη βέβαια με το μέρος της η Τσέλσι, αλλά δεν κατάλαβα, ο τερματοφύλακας δεν είναι παίκτης της ομάδας; Δηλαδή όταν η Μπαρτσελόνα έχει τον Μέσι να οργιάζει, λέμε ομαδάρα, αλλά όταν η Τσέλσι έχει τον τερματοφύλακα Τσεχ σε μεγάλη μέρα, λέμε «τυχερή»;

Από πού κι ως πού σέντερ μπακ ο Μασεράνο στην Μπαρτσελόνα… Έλα μωρέ, σιγά τον σέντερ μπακ! Ο Πουγιόλ κάλυπτε τα κενά με την ταχύτητά του. Δεν ήταν μόνο η γκέλα της άμυνας της Μπαρτσελόνα στο γκολ, ακόμα και από τα αράουτ του Ιβάνοβιτς έμπαζαν!

Δεν είναι μαθημένη από άμυνες σαν της Τσέλσι η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Εκεί οι προπονητές είναι «όσα φάμε και όσα βάλουμε». Πάνω από 80 γκολ έχουν βάλει στο πρωτάθλημα ο Μέσι και ο Ρονάλντο μόνοι τους! 2 παίκτες! Πάνω από 80 γκολ! Δεν σας λέει τίποτα αυτό για το ισπανικό πρωτάθλημα; Χάος η διαφορά με τις άλλες ομάδες πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Επίσης, είδατε αυτό που έχω πει πολλές φορές, ότι ο Μέσι είναι η μισή Μπαρτσελόνα και ότι χωρίς αυτόν η Μπαρτσελόνα θα ήταν μία ομάδα χωρίς διαφορά από τις άλλες μεγάλες. Άριστα έπραξε η Τσέλσι, σεμινάριο αμυντικής συμπεριφοράς, εξουδετέρωσε τον Μέσι, δυνατή 4άδα πίσω και 3 χαφ μπροστά απ’ την τετράδα, και οι ακριανοί εκπληκτικοί στους χώρους, τον δε Μέσι τον κυνήγαγαν ένας μπρος και δύο πίσω! Του έκλεισαν τους διαδρόμους. Έτσι πρέπει να κάνει ο προπονητής, όχι να είναι πατατάκιας για το θέαμα. Θα περάσει πάντως η Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς, πιστεύω ότι εκεί ο Μέσι και η παρέα του θα την αποκλείσουν την Τσέλσι.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, το β’ ημίχρονο στα Γιάννενα ήταν ένα από τα καλύτερα ημίχρονα του Ολυμπιακού εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Ήταν καταιγιστικός, έκανε επίδειξη ισχύος. Δραματική η κατάσταση στην άμυνα του ΠΑΣ, ο Ολυμπιακός τους καθάρισε σαν αβγό! Με τη μπάλα κάτω και με συνδυασμούς. Έδειξε ότι ετοιμάζεται για τον τελικό κυπέλλου, να κάνει το νταμπλ, έχει μεγάλη απόσταση από τις ελληνικές ομάδες.

Θλιβερή εικόνα παρουσίασαν ο Άρης, ο ΟΦΗ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο δε Εργοτέλης από τότε που ήταν ψηλά στη βαθμολογία σάς είχα πει ότι είναι η πιο αργή ομάδα στο πρωτάθλημα και ότι θα μπλέξει! Έμπλεξε λοιπόν θανάσιμα.Έφυγε ο Λεμονής και έκανε μεγάλη νίκη ο Παναιτωλικός, έβαλε 5 στον Άρη! Επαναλαμβάνω, ο Λεμονής έριξε αυτήν την ομάδα με τον υπέροχο κόσμο και την καλή διοίκηση. Καλά τα είπε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού τώρα, δήλωσε ότι τον Λεμονή θα τον θυμούνται ως τον πιο αποτυχημένο προπονητή που πέρασε από το Αγρίνιο.

Διάβασα ότι ο Μαρκάνο είναι ο πρώτος σε συμμετοχές παίκτης του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Για γέλια κατάσταση. Για εμένα ο Μαρκάνο είναι ένας παίκτης μεταξύ μετρίου και καλού. Σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να είναι ο πρώτος σε συμμετοχές. Με άλλο προπονητή μπορεί και να μην έπαιζε καθόλου. Απλώς είχε έναν προπονητή που τον στήριξε φανατικά, μαζί του έπαιζε και στη Βιγιαρεάλ, ενώ όταν έφυγε απ’ την Βιγιαρεάλ ο Βαλβέρδε τον έδωσαν δανεικό στη Χετάφε και μετά δανεικό στον Ολυμπιακό. Χωρίς Βαλβέρδε δηλαδή η Βιγιαρεάλ τον Μαρκάνο δεν τον θέλει, τον δίνει συνέχεια δανεικό. Όπως και τον Όσκαρ τον τρώγαμε στη μάπα, και τι έγινε μετά ο Όσκαρ, εξαφανίστηκε όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό.

Ο άλλος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εκπληκτικός. Είδα μια Μπάγερν καλύτερη απ’ ότι την περίμενα, πολύ βελτιωμένος ο Γκόμεζ, έχει γίνει φωτιά στην περιοχή, αλλά και απ’ έξω ξεκινάει, κινητικός, ακολουθεί ένα στιλ Ντρογκμπά, αυτοί οι δύο είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις βαριών κορμιών που είναι φωτιά. Έχει πάρει μεγάλη εξέλιξη, θα μπορούσε να παίξει ακόμα και στη Ρεάλ.

Είδα επίσης έναν Ριμπερί καταπληκτικό, ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν για εμένα, κυνηγούσε ανελέητα ακόμα και αμυντικά τον μπακ, μέχρι και τον Ρονάλντο προλάβαινε. Κάνουν μεγάλη τριπλέτα ο Ριμπερί και ο Γκόμεζ με τον Ρόμπεν- όμως ο Ρόμπεν δεν ήταν σε μέρα προχθές.

Η ρεβάνς θα είναι τρομερή, την Μπάγερν τη θεωρώ επικίνδυνη μέσα στο Μπερναμπέου, τα σέντερ μπακ της Ρεάλ τρώνε ντρίμπλες, και ο Ράμος και ο Πέπε, τα ακραία μπακ είναι επιρρεπή στο λάθος, ακόμα και πέναλτι μπορεί να κάνει η Ρεάλ, μπορεί να φάει γκολ από τη Μπάγερν. Είναι μεγάλο ματς αυτό.

Τη θεωρώ ανοιχτή την πρόκριση, σε αντίθεση με τον άλλο ημιτελικό που η Μπαρτσελόνα θα περάσει. Παρ’ ότι το 2-1 με το οποίο έχασε η Ρεάλ είναι καλύτερο σκορ από το 1-0 με το οποίο έχασε η Μπαρτσελόνα, θεωρώ ότι το έργο της Ρεάλ θα είναι πιο δύσκολο από το έργο της Μπαρτσελόνα. Όχι ότι δεν είναι φαβορί η Ρεάλ, αλλά θα βρει πολύ σκληρό καρύδι για αντίπαλο στο Μπερναμπέου.

Στην επόμενη στήλη θα αναλύσω την τεράστια κοτσάνα που πέταξε ο Πελέ ότι ο Νεϊμάρ είναι καλύτερος από τον Μέσι! olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ