2012-04-19 09:44:07
Φωτογραφία για Το Ναζιστικό φάντασμα (1)
Γράφει ο Χρήστος Η.Χαλαζιάς

Όταν έσκαβε ο Αδάμ και έγνεθε

η Εύα ποιος ήταν ο κύριος και ο αφέντης;

( Αγγλική παροιμία)

Βέβαια δεν πρέπει κανείς να βλέπει τις διεθνείς εξελίξεις και τον κόσμο από φυλετική σκοπιά. Κάθε άλλο. Η ανθρώπινη κοινότητα πρέπει να είναι ενιαία. Να συνεργάζεται περά από φυλετικά χαρακτηριστικά, χρώματα, κοινωνικές καταστάσεις και καθεστώτα. Και πρέπει η ειρήνη να είναι φιλοδοξία όλων. Αυτό όμως είναι μια επιθυμία, η πραγματικότητα δεν εξελίσσεται πάντα σύμφωνα με τις επιθυμίες των ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να βλέπουν τις σχέσεις λαών και κρατών από ένα ορισμένο πρίσμα. Και το πρίσμα που ξαναγίνεται της μόδας και μάλιστα παίρνει μεγάλη έκταση είναι το φυλετικό. Διευρύνονται λοιπόν αυτοί οι οπαδοί του φυλετισμού. Ο λευκός άνθρωπος υποχωρεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ήρθε η ώρα των έγχρωμων λαών να παίξουν τον ιστορικό ρόλο τους ή και να κυριαρχήσουν στον κόσμο;


Από τα διεθνή γεγονότα εκείνο που βλέπουμε πραγματικά είναι ότι οι πρωτοβουλίες βρίσκονται στις χώρες του Τρίτου κόσμου και αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα από την χρωματική-φυλετική σκοπιά είναι ουσιαστικά στα χέρια των εγχρώμων, είτε μαύρους τους αποκαλούμε είτε κίτρινους. Η ουσία του γεγονότος είναι ότι ο λευκός άνθρωπος βρίσκεται σε μια υποχώρηση. Και το βλέπουμε αυτό κάθε μέρα. Κατ’ αρχήν δεν έχει εξουσίες που κατοικούν έγχρωμοι. Κατά δεύτερο λόγο ακόμη και στα δικά του εδάφη, στις δικές του χώρες όπου έχει απόλυτη κυριαρχία όπως είναι ευνόητο επικρατεί μια αναταραχή με πρωτοβουλία των εγχρώμων(1)

Υπάρχει πράγματι μια επιθετικότητα, η οποία εκδηλώνεται με επιθέσεις εναντίον κτιρίων, εναντίον αστυνομικών και με ένα κοινωνικό στόχο. Ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες. Από αυτές τις ταραχές που μερικοί της χαρακτηρίζουν φυλετικές, αυτή που συνδέεται με την ουσιαστική κατάσταση και το πλαίσιο ζωής αλλά και τα δικαιώματα των εγχρώμων, προκύπτουν ορισμένα συμπεράσματα: ότι οι έγχρωμοι παντού όπου βρίσκονται, είτε στις χώρες τους είτε ως μετανάστες στην Αγγλία, στην Γαλλία ή στις Η..Π.Α έχουν μια κοινή επιδίωξη. Την κατάκτηση των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών και τη συγχώνευση τους μέσα στην κοινωνία.(2)

Αν οι εκδηλώσεις είναι βίαιες και μαχητικές είναι για την διεκδίκηση των αιτημάτων είναι γιατί έχει ωριμάσει ιστορικά πλέον η ανάγκη για μια παγκόσμια ισότητα και οι έγχρωμοι λαοί θέλουν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα τους καθώς συνειδητοποίησαν την πεμπτουσία του αγώνα τους.

«Είμαστε ίσοι με όλους τους ανθρώπους και θέλουμε επιτέλους ύστερα από τόσα χρόνια εκμετάλλευσης να ζήσουμε ισότητα και να είμαστε ελεύθεροι όπως οι άλλοι άνθρωποι. Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιταγή της εποχής που εκδηλώνεται τόσο δυναμικά ώστε πραγματικά να είναι αδιανόητο ότι θα μπορούσε να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς όπως στο παρελθόν (3) Με άλλα λόγια ιστορικά ήρθε η ώρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ισότητα των ανθρώπων οποιαδήποτε γης. Από την άποψη αυτή οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η εποχή είναι ιστορική.

Πέρα από τα πολιτικά γεγονότα που χαρακτήρισαν την μεταπολεμική περίοδο με κύριο χαρακτηριστικό την ανεξαρτησία της κατάρρευσης της αποικιοκρατίας και τη δημιουργία νέων κρατών πρέπει να σημειώσουμε και μια δημογραφική αλήθεια που παίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις και που είναι πιθανόν στο μέλλον να παίξει και καθοριστικό ρόλο για τη θέση του λευκού ανθρώπου.

Οι προβλέψεις είναι σαφείς. Σήμερα οι λευκοί αποτελούν το 34% του πληθυσμού του κόσμου. Στο τέλος του αιώνα θα είναι μόνο το 25%, δηλαδή στους τέσσερις κατοίκους μόνο ο ένας θα είναι λευκός. Και το έτος 2050 θα είναι μόνο το 18%. Υπάρχει λοιπόν μια αναπόφευκτη παρακμή της λευκής φυλής; Γιατί μειώνεται τόσο πολύ, ενώ έως τώρα κυριαρχούσε; Οι λευκοί που μένουν κυρίως στις Η.Π.Α και στην Ευρώπη έπαψαν πλέον να θέλουν πολλά παιδία στην οικογένεια.

Οι λευκοί Αρέσκονται στην καλοπέραση και στην ευημερία ενώ αντιθέτως οι έγχρωμοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε παγκόσμια κλίμακα. Ας αφήσουμε όμως και πάλι να μιλήσουν οι αριθμοί. Το έτος 2025 δηλαδή σε 15 χρόνια από σήμερα, ο πληθυσμός της υδρογείου θα είναι 8.000.000.000 κάτοικοι και σήμερα είναι 4.800.000.000 κάτοικοι. (4) Ο πληθυσμός των αναπτυσσόμενων χωρών δηλαδή των έγχρωμων φυλών θα φτάσει από 3.600.000.000 που είναι σήμερα τα 6.800.000.000.

Με άλλα λόγια μόνο η Ευρώπη και οι Η.Π.Α θα έχουν κυριαρχία του λευκού ανθρώπου, στις άλλες ηπείρους με εξαίρεση την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία θα κυριαρχούν οι θα κυριαρχούν οι λευκοί αλλά οι κυριαρχία τους δεν θα είναι απόλυτη. Με δυο λόγια πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μια εύθραυστη ισορροπία η οποία εξελίσσεται υπέρ των εγχρώμων. Γιατί στις χώρες αυτές δεν είναι δυνατόν να υπάρχει έλεγχος των γεννήσεων και γιατί ακόμη ήρθε η ώρα ώστε οι λαοί αυτοί να βελτιώσουν και το βιοτικό τους επίπεδο και να κατακτήσουν τα δικαιώματα τους. (5) Συνήθως από το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου μέχρι σήμερα εκείνο που μπορούμε να πούμε και να επισημάνουμε είναι ότι ουσιαστικά τα πάντα εξελίσσονται υπέρ των εγχρώμων και ασφαλώς μια νέα πραγματικότητα δημιουργείται στην υδρόγειο. Δεν είναι μόνο η ελευθερία και η ανεξαρτησία των λαών του Τρίτου Κόσμου. Είναι και το γεγονός ότι υπάρχει μια μετανάστευση εγχρώμων προς την Ευρώπη και της Η.Π.Α και δεν μπορεί να περιοριστεί με τίποτα. (6) Είναι γεγονός ότι οι Η.Π.Α παίρνουν πολύ αυστηρά μέτρα για να περιορίσουν την εισροή ξένων στα εδάφη τους, ωστόσο η εισροή αυτή συνεχίζεται και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό ώστε να δημιουργεί και εντονότερο πρόβλημα για τη χώρα. Γιατί με την οικονομική κρίση και κυρίως με τον εφιάλτη της ανεργίας δεν είναι δυνατό οι Η.Π.Α να απορροφήσουν τώρα πλέον ξένο πληθυσμό.

Ωστόσο πρέπει να αναγνωρίσει κάνεις ότι στα τελευταία δέκα χρόνια υπάρχει παράνομη εισροή ξένων μεταναστών στις Η.Π.Α και ακόμη ότι υπάρχει μια πυκνή μετανάστευση από τις χώρες της Άπω Ανατολής μέσω του Ειρηνικού στις Δυτικές Πολιτείες της Αμερικής. Το περίεργο είναι ότι ακόμη και οι Ιάπωνες που έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο, μετανάστευσαν στην Αμερική για πολλούς και διάφορους λόγους. Είπαμε ότι αν δούμε από την φυλετική σκοπιά τα πράγματα ασφαλώς δεν είναι ικανοποιητικά για τους λευκούς. Το διαπιστώνει αυτό κανείς πολύ εύκολα. Υπάρχει πράγματι μια παρουσία στην κοινωνική ζωή των εγχρώμων τόσο στη Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό είναι εύλογο από το γεγονός ότι οι νέες χώρες που κατέκτησαν την ανεξαρτησία τους στην Αφρική και στην Ασία επιθυμούν όπως είναι φυσικό να αναπτύξουν τις σχέσεις τους όπως είναι φυσικό με τις χώρες τις γηραιάς Ηπείρου και με τις Η.Π.Α

Έχουν ιδρύσει πρεσβείες, εμπορικές αντιπροσωπίες, έχουν στείλει φοιτητές ή και εργάτες στην Ευρώπη και έτσι μέσα σε κάθε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη υπάρχει τώρα και η κοινότητα των εγχρώμων που μπορεί να είναι Αφρικανοί ή Ασιάτες ή κάτοικοι από άλλες μικρές ή μεγάλες χώρες του Τρίτου Κόσμου.(7)

Χωρίς αμφιβολία αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που έχει επιπτώσεις και που βαραίνει κιόλας τη διεθνή ζωή. Αλλά εδώ βλέπουμε και μια επιθετικότητα των εγχρώμων. (8) Θέλουν με κάθε μέσον τώρα αμέσως την ισότητα των δικαιωμάτων και την ευημερία. Θέλουν ίσοι με τους λευκούς, να μορφωθούν και να αναδειχθούν. Η μόνη χώρα όπου αυτή τη στιγμή γίνονται συγκρούσεις για φυλετικούς λόγους και μάλιστα συγκρούσεις με ευρεία κλίμακα είναι η Νότιος Αφρική. Η χώρα αυτή είχε ανέκαθεν ένα άγριο φυλετικό καθεστώς που δεν αναγνώριζε δικαιώματα στους μαύρους που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Το καθεστώς είχε μάλιστα θεσπίσει το φυλετισμό του με το λεγόμενο απαρτχάιντ που θεωρούσε ότι οι μαύροι είναι κατώτερα όντα και ότι δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα στη ζωή.

Αυτή η κατάσταση κράτησε για πολλές δεκαετίες. Σήμερα όμως ήρθε η ιστορική στιγμή κατά την οποία οι μαύροι θα γίνουν ισότιμοι πολίτες της πατρίδας τους με τους λευκούς. Γιατί όπως είπαμε και πιο πάνω από ιστορική άποψη ήρθε η ώρα των ίσων δικαιωμάτων μεταξύ λευκών και εγχρώμων. Με την αλλαγή του καθεστώτος στη Νότιο Αφρική αλλάζουν σταδιακά και αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των εγχρώμων όποτε δεν θα υπάρχει κανένα «τυπικά» φυλετικό καθεστώς στην υδρόγειο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα λυθεί το πρόβλημα, διότι το φυλετικό καθεστώς υπάρχει στις διεθνείς σχέσεις. Οι λευκοί έχουν την μερίδα του λέοντος από το παγκόσμιο προϊόν και επιβάλλουν τον δικό τους νόμο. Γι’ αυτό το λόγο οι χώρες του Τρίτου Κόσμου ζητούν τώρα μια νέα παγκόσμια οικονομική τάξη πιο δίκαιη και πιο σωστή. Και είναι βέβαιο ότι αν επιτευχθεί αυτή χωρίς αμφιβολία, οι έγχρωμοι θα ενισχυθούν ακόμη και θα επιβάλλουν με τη σειρά τους και τους δικούς τους νόμους.

Συνεχίζεται I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ