2012-04-19 09:21:12
Φωτογραφία για ΟΡΓΙΟ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Παραδόθηκε την Τετάρτη στον εισαγγελέα, με καθυστέρηση έξι ετών, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), για το όργιο σπατάλης που γινόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής φέρονται να κανουν αλογιστη χρήση υλικών, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το νοσοκομείο, κατά 1.800.000 ευρώ.

Τα ευρήματα του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών έχουν αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας και τα εμπλεκόμενα νοσοκομειακά στελέχη έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο διοικητής της 1ης και 3ης ΥΠΕ, Άρης Μουσιώνης, θα αναζητηθούν αστικές ευθύνες για το σύνολο των εταιρειών και των νοσοκομειακών στελεχών που εμπλέκονται στην υπόθεση προκειμένου να επιστραφεί το ποσό των 1.800.000 στο νοσοκομείο.

Τα ευρήματα του ελέγχου του ΣΕΥΥΠ επιβεβαίωσαν ότι οι προμήθειες γίνονταν με τις νόμιμες συμβατικές τιμές, αλλά έδειξαν ότι το νοσοκομείο ζημιωνόταν οικονομικά από την υπερβολική χρήση υλικών.


Επίσης ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε μέλη διοικήσεων του νοσοκομείου Αγ. Παύλος στη Θεσσαλονίκη, καθώς την περίοδο 2004-2009 και ενώ οι κλινικές είχαν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία, το δημόσιο πλήρωνε ενοίκιο κάθε μήνα μέχρι και 12.740 ευρώ για ένα κτίριο το οποίο παραμένει «φάντασμα» μέχρι και σήμερα.

Από τα ενοίκια που καταβάλλονταν υπολογίζεται οτι έχει χαθεί περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της απιστίας.

Μέχρι το 1999 στεγαζόταν το νοσοκομείο Άγιος Παύλος στο κτίριο στην οδό Φράγκων, το κράτος όμως συνέχιζε να πληρώνει ενοίκιο που άγγιζε περίπου τις 13.000 ευρώ μηνιαίως στην καθολική αδελφότητα που ανήκει το οικοδόμημα, καθώς σκόπευε αρχικά να το μετατρέψει σε κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Ωστόσο το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε.

Τελικά, μετά από έξι χρόνια, το 2009, οι διοικούντες του νοσοκομείου αποφάσισαν να μην καταβάλουν ενοίκιο καθώς το κτίριο έμενε ανεκμετάλλευτο. Ήδη όμως είχαν χαθεί 500.000 ευρώ από τα ενοίκια. Μέχρι πριν από λίγο καιρό το κτίριο χρησιμοποιείτο από άστεγους που απομακρύνθηκαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον ειδικός ανακριτής που θα καλέσει σε απολογία όλους τους εμπλεκόμενους.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ