2012-04-19 07:27:08
Φωτογραφία για Εργασιακός Μεσαίωνας στην Ελλάδα
Συνεχίζονται οι μειώσεις προσωπικού, μισθών και παροχών, αλλά αυξάνεται η δαπάνη για εκπαίδευση από τις επιχειρήσεις... όπως προκύπτει από τη δεύτερη έρευνα HR Pulse, που διενεργεί η ICAP People Solutions.

Αναλυτικότερα καταγράφοντας τις εξελίξεις στο χώρο της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, η έρευνα αποκάλυψε πως συνεχίζονται οι μειώσεις του προσωπικού, ενώ αυξάνονται οι επιχειρήσεις που μειώνουν μισθούς με πρόθεση περαιτέρω κινητικότητας στον τομέα αυτό μετά τα μέσα Μαΐου.

Παράλληλα έχει αυξηθεί το ποσοστό των επιχειρήσεων που δίνει κατώτατο μεικτό μισθό μικρότερο των 1.000 ευρώ σε νέο-προσληφθέντες με πτυχίο, μεταπτυ-χιακό σε σύγκριση με το τελευταίο 3μηνο του 2011.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων διατηρεί ή και αυξάνει τη δαπάνη για την εκπαίδευση, ιδίως αυτήν που σχετίζεται άμεσα με την εργασία και στο σύνολο των εταιρειών παρατηρείται μεγαλύτερη αξιοποίηση του ΛΑΕΚ. Επιπλέον αυξάνεται η επένδυση των τμημάτων HR στην τεχνολογία και πολλαπλασιάζονται οι εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης των εργαζομένων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του 24h.gr η μέση μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κινείται στο 15% με ανοδική μελλοντική τάση κυρίως σε κλάδους όπως το εμπόριο, τα ΜΜΕ, η βιομηχανία (εδώ είναι ελαφρώς μεγαλύτερη) κ.ά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ