2012-04-18 19:39:08
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Κλείνει η ψαλίδα Ομπάμα-Ρόμνεϊ
Ο Δημοκρατικόςπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο πιθανολογούμενος Ρεπουμπλικανός αντίπαλός τουστις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εμφανίζονται «στήθος μεστήθος» στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, βάσει νέας δημοσκόπησης των New York Times/CBS που δόθηκε τηνΤετάρτη στη δημοσιότητα.

Αμφότεροι συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξεως του46%. 

Η δημοτικότητα του Μιτ Ρόμνεϊ, που απαλλάχτηκε απότον υπερσυντηρητικό αντίπαλό του Ρικ Σαντόρουμ την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάζειελαφρά άνοδο σε σύγκριση με μια άλλη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα, που τοντοποθετούσε στο 44% έναντι του 47% για τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, οιΡεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι τάσσονται τώρα υπέρ της επιλογής του Μιτ Ρόμνεϊ για τοχρίσμα έναντι μόνο ενός 30% το Μάρτιο. 

Δύο άλλοι υποψήφιοι, ο Νιουτ Γκίνγκριτς και ο ΡονΠολ εξακολουθούν να ανταγωνίζονται στην κούρσα για το χρίσμα τωνΡεπουμπλικάνων, αλλά οι πιθανότητές τους να κερδίσουν είναι σχεδόν μηδενικές. 


Οι Ρεπουμπλικάνοι θα δώσουν το χρίσμα επίσημα στονυποψήφιό τους στο εθνικό Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Αυγούστου στην Τάμπατης Φλόριντα (νοτιοανατολικά). 

Ωστόσο, ακόμη και αν καταφέρει να ανταγωνιστεί τονΜπαράκ Ομπάμα όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, ο Μιτ Ρόμνεϊ πάσχει από έλλειψηενθουσιασμού από την πλευρά του συντηρητικού εκλογικού σώματος. 

Μόνο το 33% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων τονυποστηρίζουν με «ενθουσιασμό», ενώ το 40% εκφράζει τις «επιφυλάξεις» του,σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό των New York Times και του CBS. 

Η έρευνα διεξήχθη από τις 13 έως τις 17 Απριλίουσε δείγμα 957 ενηλίκων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων 852εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Έχει περιθώριοσφάλματος συν ή πλην τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ