2012-04-18 19:32:29
Φωτογραφία για Μόντι: Δίνουμε μάχη να αποφύγουμε τον γκρεμό της Ελλάδος
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντιαναφερόμενος στην οικονομική κρίση στη χώρα του, δήλωσε εκ νέου ότι «η Ιταλίαδίνει μάχη για να αποφύγει τον γκρεμό της Ελλάδας». «Καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες, γιανα αποφύγουμε την δραματική μοίρα της Ελλάδας. Οι αριθμοί που βλέπουν τιςημέρες αυτές το φως της δημοσιότητας, δίνουν το μέγεθος της καταστροφής που ηκρίση επέφερε στην Ελλάδα και εκεί, πολύ περισσότερο απ' ότι στην Ιταλία, λόγωσοβαρότατων λαθών των πρακτικών του παρελθόντος. Περικόπηκε ένας τεράστιοςαριθμός δημοσίων υπαλλήλων και τα τελευταία δυο χρόνια οι αυτοκτονίες έφτασαντις 1.725. Είναι μια κατάσταση που προσπαθούμε να ανατρέψουμε, εδώ στηνΙταλία», πρόσθεσε ο κ. Μόντι.

Νωρίτερα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργόςείχε αναγνωρίσει ότι «κάθε ημέρα διαπιστώνουμε τις δραματικές συνέπειες τηςοικονομικής κα χρηματιστικής κρίσης, που επιβάλλει στις οικογένειες έναυψηλότατο κοινωνικό, οικονομικό και ανθρώπινο τίμημα στις οικογένειες, στουςνέους και στις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικήςκυβέρνησης και υπουργό των οικονομικών, η Ιταλία αντιμετωπίζει την κρίση μευποδειγματικό τρόπο και «οι Ιταλοί αποδεικνύουν ότι διαθέτουν μεγάλη επίγνωση τηςκατάστασης και σημαντική ωριμότητα».

Ο Μάριο Μόντι τόνισε, τέλος, ότι «η Ιταλίαθωράκισε τη δημόσια οικονομία της, αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμη μεγάλεςπροσπάθειες σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στον τομέα της εργασίας, τα οποίααφορούν άμεσα σχεδόν τις μισές οικογένειες της χώρας». liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ