2012-04-18 08:06:47
Φωτογραφία για ΒΙΒΛΙΟ ΙΤΑΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ «Το πικρό...ούζο της ελληνικής τραγωδίας»
Την αδυναμία της ελληνικής πολιτικής τάξης να απαρνηθεί το όποιο προνόμιο στο όνομα του γενικού καλού, να κοιτάξει μπροστά και να λάβει- προ τριετίας- αποφάσεις που θα μπορούσαν να σώσουν την χώρα από το βάραθρο, στηλιτεύει στο βιβλίο του με τίτλο «Πικρό ούζο- Η πραγματική ιστορία της ελληνικής τραγωδίας», ο ιταλός δημοσιογράφος Πατρίτσιο Νισίριο, τονίζοντας ότι 30 χρόνια διαφθοράς και πελατειακής λογικής, οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή.

«Πως φθάσαμε ως εδώ; Θα μπορούσε να αποφευχθεί; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτή την καταστροφή;» είναι τα ερωτήματα που τίθενται στο βιβλίο, το οποίο το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa χαρακτηρίζει ένα «ταξίδι» στους οικονομικούς δείκτες, τις παγίδες των κρατικών προϋπολογισμών και τις βαρύτατες απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας.

«Αν τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την Ελλάδα και επιβλήθηκαν από την Ευρώπη, είχαν ληφθεί μόλις πριν από τρία χρόνια δεν θα φθάναμε σε όλο αυτό» διαβεβαιώνει ο δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι το «ελληνικό τσουνάμι» είναι προϊόν μιας 30ετίας πελατειακής λογικής, διαφθοράς και «μαγειρεμένων» στοιχείων. Μεγάλη έμφαση δίνει ο συγγραφέας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που κατά την γνώμη του ήταν το γεγονός που έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού.


«Όταν έσβησαν τα φώτα της τελετής λήξης, η πραγματικότητα άρχισε να παίρνει μορφή, ακυρώνοντας το όνειρο: αυτές οι 16 ημέρες μεγάλων αθλητικών δρώμενων, αντιπροσώπευαν επίσης μια οικονομική άβυσσο και θα μετατρέπονταν σε μια ατελείωτη σειρά χαμένων ευκαιριών» γράφει ο Νισίριο, επισημαίνοντας:

«Η ελληνική κρίση δεν είναι μόνο καρπός του εγωισμού της διοικούσας τάξης. Είναι επίσης κόρη λογιστικών παιγνίων που έσπρωξαν την Ελλάδα στο ένα βήμα πριν από την κατάρρευση». Και έπειτα υπάρχουν οι ευρωπαίοι εταίροι που «δίνουν μαθήματα στην Αθήνα, αλλά συνεχίζουν να φροντίζουν με τρόπο συχνά προκλητικό, τα δικά τους συμφέροντα» αναφέρεται στο βιβλίο.

 «Και τώρα τι θα συμβεί; Οι πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ακόμη άγνωστο πεδίο και ίσως θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα ούζο, το παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό…για να χωνέψει κανείς το τελευταίο πιάτο» συμπεραίνει ο δημοσιογράφος.

http://www.ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ