2014-02-05 11:01:01
Φωτογραφία για Φτιάξε πατατοκεφτέδες με μπρόκολο και τυρί
Για να ετοιμάσεις πατατοκεφτέδες με μπρόκολο και τυρί, θα χρειαστείς 9 πατάτες μικρές, λίγο γάλα, μερικά ακόμη υλικά και τις σαφείς οδηγίες του cookbox.gr.

ΥΛΙΚΑ

9 πατάτες μικρές

Αλάτι

45 γρ. βούτυρο

120 ml. γάλα

sour cream 2 κ.σ.

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

45 ml. ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα

μπρόκολο ( 1 1/2 φλ.τσ. μπουμπούκια)

1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, ψιλοκομμένη

100 γρ. τσένταρ τριμμένο

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

ψίχα ψωμιού 2 1/2 φλ.τσ.

Χρόνος Προετοιμασίας

40'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

6 άτομα

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια της πατάτας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει. Προσθέτουμε 2-3 πρέζες αλάτι. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά.


Στο μεταξύ βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και 1/2 κ.γ. αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε το γάλα να ζεσταθεί και το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα τις είχαμε, σε χαμηλή φωτιά. Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος που έχουμε ζεστάνει. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τη sour cream και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα και δοκιμάζουμε άν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την αποσύρουμε απο τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βάζουμε το λάδι να κάψει, σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μπρόκολο, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε το μπρόκολο απο το τηγάνι και το ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο στην κατσαρόλα με το μείγμα της πατάτας, προσθέτουμε το τσένταρ, τα αυγά και 1/2 φλ.τσ. απο την ψίχα του ψωμιού. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά.

Βάζουμε την υπόλοιπη ψίχα σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πλάθουμε το μείγμα της πατάτας σε κεφτεδάκια και τα καλύπτουμε με την ψύχα.

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του και αφήνουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες στο λάδι που έχει κάψει για 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Διαβάστε ακόμα στο cookbox.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ