2012-04-16 18:24:01
Φωτογραφία για Βήμα – στα λόγια – για Θεολογική Σχολή Χάλκης!
Eνα σημαντικό βήμα – στα λόγια όμως -έγινε από την πλευρά της Τουρκίας σε σχέση με την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης: Μέ δηλώσεις του ο Επικεφαλής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Mehmet Gormez για τη Θεολογική Σχολή στη Χάλκη, είπε στην αγγλόγλωσση εφημερίδα Τoday’s Zaman τα εξής:

- Πρώτον ότι οι μη μουσουλμανικές κοινότητες που διαβιούν σε μουσουλμανικές περιοχές εμπιστεύονται τους Μουσουλμάνους και ότι οι τελευταίοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμία εξουσία να προδώσουν την εμπιστοσύνη αυτή.

-Δεύτερον ότι ότι δεν αρμόζει στον πολιτισμό που έχει δημιουργηθεί στα ‘εδάφη αυτά’ να υποχρεώνει ορθόδοξους πολίτες να πηγαίνουν στην Ελλάδα προκειμένου να γίνουν κληρικοί. Και,

-Τρίτον ότι  δεν θεωρεί ορθό ζητήματα που άπτονται θρησκείας, θρησκευτικής εκπαίδευσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εξαρτώνται από αμοιβαιότητα. Υπογράμμισε δε  ότι το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης πρέπει να διευθετηθεί λαμβάνοντας υπόψη και των θέσεων των εκπροσώπων των μειονοτήτων.

Ως λόγια αυτήν την στιγμή είναι ένα κλικ πιό πέρα από άλλα… λόγια άλλων αξιωματούχων. Παραμένουν βέβαια λόγια και από τέτοια η Διεθνής Κοινότητα έχει χορτάσει! ‘Eργα χρειάζονται- και γρήγορα!
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ