2012-04-15 19:51:04
Φωτογραφία για To αλκοόλ, με μέτρο, σώζει ζωές!
Aσπίδα κατά των εγκεφαλικών Απίστευτο κι όμως αληθινό... Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να προστατεύσει τις γυναίκες από εγκεφαλικά.

Η έρευνα διεξήχθη σε 83.578 γυναίκες άνω των 26 ετών και τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ, σε λογικά πλαίσια, κινδύνευαν λιγότερο από εγκεφαλικό σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι το αλκοόλ αποτρέπει τη γρήγορη πήξη του αίματος και τη φραγή των αρτηριών από τη χοληστερόλη. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα εγκεφαλικά προκαλούνται κυρίως από παθήσεις που έχουν να κάνουν με την πίεση του αίματος. Και ενώ όταν αυτή κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, μας βοηθά με το να επουλώνει τραύματα, όταν είναι παραπάνω από το επιτρεπτό, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη.

Βέβαια δεν θα πρέπει κανείς να το παρακάνει, γιατί η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι επιστήμονες συστήνουν ένα ποτό την μέρα. Και φυσικά μέσα στη λίστα τους δεν υπάρχουν τα κοκτέιλ τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Εδώ σας έχουμε μία λίστα με τα πιο «υγιεινά» ποτά:

1) Κοκτέιλ χωρίς ζάχαρη

2) Μπύρες με χαμηλά λιπαρά

3) Κοκτέιλ με κύριο συστατικό τη σοκολάτα

4) Κοκτέιλ που περιέχουν φρούτα
queen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ