2012-04-14 21:59:21
Φωτογραφία για Ο Ραγκούσης και η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ
Η προσεκτική στρατηγική του Γιάννη Ραγκούση, στη νέα σελίδα την οποία γύρισε το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του, δείχνει ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας… ήρθε για να μείνει.

Άλλο στέλεχος με τα δικά του πλεονεκτήματα άλλωστε, μάλλον δεν διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που ο Γιάννης Ραγκούσης έχει ένα προσωπικό ακροατήριο το οποίο εκτείνεται από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ και τους παπανδρεϊκούς, μέχρι εκείνους που αποτελούν τη μετεξέλιξη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ρεύματος, και δηλώνουν απογοητευμένοι από τη ρητορική αλλά και τις δυνατότητες της Άννας Διαμαντοπούλου και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Ραγκούσης «φλέρταρε» με την οριστική ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η ρήξη δεν έφτασε ποτέ ως το τέλος, και έτσι ο άλλοτε «αντ’ αυτού» του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι στις εκλογές της 6ης Μαϊου υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.


Από την πλευρά των βενιζελικών, διαρρέει ότι ο Γιάννης Ραγκούσης θα είναι μόνος του. Δηλαδή, και μετά τη στάση που κράτησε το τελευταίο διάστημα, αρνούμενος να ψηφίσει την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο η Ιπποκράτους να δουλέψει για λογαριασμό του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ωστόσο, δεν φαίνεται να πτοείται από κάτι τέτοιο. Μετά από πολλά χρόνια στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, έχει καταφέρει να διαμορφώσει προσωπικές επαφές και προσβάσεις, που του δίνουν τη δυνατότητα να σταθεί στις δικές του δυνάμεις, στην πάντα δύσκολη Β’ Αθηνών.

Γνωρίζει δε ακόμη, ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αισθάνονται άνετα με τη νέα ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ή που μετά από μια ενδεχόμενη βαριά ήττα στις εκλογές θα βρεθούν «άστεγοι», θα αναζητήσουν μια ομπρέλα προστασίας για την επόμενη μέρα. Και ο Γιάννης Ραγκούσης σκοπεύει να είναι εκεί. Την επόμενη μέρα.statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ