2012-04-14 13:05:17
Φωτογραφία για H αποκατάσταση του Αττικόν, «ζωντανά» μέσω Facebook!
Μια πρωτότυπη ιδέα είχαν οι ιδιοκτήτες του «Αττικόν», του ιστορικού κινηματογράφου στο κέντρο της Αθήνας, που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς πριν από περίπου δύο μήνες. Δημιούργησαν μια διαδραστική σελίδα στο facebook, μέσω της οποίας μπορεί ο καθένας να προσφέρει την... ιδέα του για το πώς θέλει να διαμορφωθεί το σινεμά, τώρα που βρίσκεται σε διαδικασία αναστήλωσης!

Οπως ανάφερε, εκ μέρους της Cinemax, της ιδιοκτήτριας εταιρείας, η Γιούλη Τσακαλάκη, μιλώντας  στην Καθημερινή, ήταν λογικό και επόμενο μετά το τόσο συγκινητικό κύμα συμπαράστασης που δημιούργηθηκε μετά τα θλιβερά γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου, να θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω και να... τους το ανταποδώσουν με κάποιο τρόπο.

Ετσι, δημιούργησαν στο facebook μια νέα σελίδα, στην οποία όσοι το επιθυμούν, μπορούν αφενός να παρακολουθούν ζωντανά την πορεία της εξέλιξης των έργων αποκατάστασης, αφετέρου, να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της αίθουσας, καταθέτοντας τις δικές τους ιδέες.


Το κοινό, από τις πρώτες στιγμές που έγινε γνωστό ότι ο ιστορικός κινηματογράφος έγινε στόχος εμπρησμού και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, εκδήλωσε έμπρακτα την αγάπη του με διάφορους τρόπους. Ενδεικτικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι, όπως λέει η κυρία Τσακαλάκη «τις δεκαπέντε πρώτες ημέρες, υπήρχαν άνθρωποι που κάθονταν έξω από το κτίριο με τις ώρες».

Για το λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό, για να μπορεί και αυτό να ξέρει σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα και να βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση με τον κινηματογράφο, που τόσο έντονα έδειξαν ότι αγαπούν.

Στη σελίδα στο facebook, οι υπεύθυνοι της Cinemax γράφουν:

«Μετά τα καταστροφικά επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στην Αθήνα, τα 2 σινεμά επιβίωσαν, με σοβαρές ζημιές. Ο στόχος μας είναι μόνο ένας: ούτε να θρηνήσουμε, ούτε να γκρινιάξουμε. Μόνο να καταφέρουμε το "Αττικόν" και το "Απόλλων" να ξανανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, το συντομότερο δυνατόν και με αποκατεστημένη την ομορφιά τους και την τεχνολογική τους επικαιρότητα. Κάντε μας παρέα σε αυτή την σελίδα για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στην ανακαίνιση των δυο κινηματογράφων και... για να μην χανόμαστε μέχρι να ξανασυναντηθούμε...»
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ