2012-04-13 22:06:02
Φωτογραφία για Χαμηλότερες οι τιμές φέτος για το πασχαλινό τραπέζι
Αυξημένες συγκριτικά με χθες, εμφανίστηκαν οι τιμές των αμνοεριφίων στη Βαρβάκειο Αγορά, με την τιμή του ντόπιου αρνιού και του ντόπιου κατσικιού να κυμαίνεται στα... 6.50 - 8.00 ευρώ το κιλό.

Πάντως, όσοι προσβλέπουν σε χαμηλότερες τιμές προγραμματίζουν τις αγορές του για αύριο Μεγάλο Σάββατο, οπότε και ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι κρέας και λαχανικά πέφτουν στις χαμηλότερες τιμές για να ξεπουλήσουν οι κρεοπώλες και οι μανάβηδες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνει ο πρόεδρος των Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης, έχουν μειωθεί κατά πολύ οι ποσότητες που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Πάντως, απαγορευτικό για τον μέσο Έλληνα έχει γίνει το παραδοσιακό κοκορέτσι, όπως λέει ο κ. Τσιρώνης, αφού η τιμή του φτάνει τα 100 ευρώ το κιλό.

Κατά μέσο όρο, οι τιμές του κρέατος για το Πάσχα φέτος εμφανίζονται κατά 11% μειωμένες συγκριτικά με πέρσι και οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών κατά 6% μειωμένες.


Ειδικά για τα κρέατα, το εύρος ανώτατης τιμής για φέτος υπολογίζεται στη Βαρβάκειο Αγορά στα 7.30 - 8.00 ευρώ το κιλό για το αρνί και 7.50 - 8.00 ευρώ το κιλό για το κατσίκι. Πέρσι, η ανώτατη τιμή για το αρνί ήταν 7.00 - 8. 00 ευρώ το κιλό και για το κατσίκι 7.50 - 9.00 ευρώ το κιλό.

Η κατανάλωση στα φρούτα και τα λαχανικά εμφανίζει στη Βαρβάκειο Αγορά αύξηση της τάξης του 50% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα και οι τιμές είναι χαμηλότερες από πέρσι. Φέτος, η πατάτα πουλιέται έως 70 λεπτά το κιλό, τα ξερά κρεμμύδια έως 65 λεπτά το κιλό και τα καρότα έως 70 λεπτά το κιλό.dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απελάθηκαν 55 αλλοδαποί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απελάθηκαν 55 αλλοδαποί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ