2012-04-12 10:33:19
Φωτογραφία για Eπισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 12-4-2012
Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα σταπρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι: η διάλυση της βουλής με την προκήρυξη τωνβουλευτικών εκλογών για τις 6 Μαΐου και η σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου οοποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα.Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συνελήφθη ο ΑκηςΤσοχατζόπουλος".Η εφημερίδα γράφει ότι "προθεσμία γιατη Δευτέρα του Πάσχα προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις ζήτησε καιέλαβε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, καθώς τότελήγει και το όριο των πέντε ημερών που παρέχεται από το νόμο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να πάνε μέσα όλοι όσοι έχουνκλέψει για να ξεβρωμίσει ο τόπος και το πολιτικό σύστημα".Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε καμιάπερίπτωση δεν πρέπει ο Ακης Τσοχατζόπουλος να λειτουργήσει ως"πλυντήριο" για όλες τις αμαρτίες του διεφθαρμένου και παρηκμασμένουπολιτικού συστήματος. Η κάθαρση πρέπει να είναι γενικευμένη και να αφορά όλα ταπολιτικά πρόσωπα αλλά και τις διοικήσεις των κρατικών οργανισμών που ενέχονταισε σκανδαλώδεις πράξεις".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Ακης με... χειροπέδες".Η εφημερίδα γράφει ότι "συνελήφθη γιαξέπλυμα μαύρου χρήματος, που παραπέμπει στη μίζα των υποβρυχίων και την αγοράτου νεοκλασσικού! Τη Δευτέρα η απόφαση για την προφυλάκιση ή όχι. ΠόντιοιΠιλάτοι Βενιζέλος και Λοβέρδος που τον στήριζαν".

ΕΘΝΟΣ: "Κατηγορίες φωτιά για ξέπλυμαχρήματος".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρατούμενοςστο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφ.Αλεξάνδρας θα κάνει Πάσχα ο Ακης Τσοχατζόπουλος,αφού τη Δευτέρα θα προσαχθεί στον ειδικό ανακριτή για να απολογηθεί.Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων απόεγκληματική δραστηριότητα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παγίδα θανάτου έστησε ο"Αργυρός Νάνος" της ΜΙΤ".Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτή τηστιγμή στον ελλαδικό χώρο, μάλιστα δε σε κύκλους "ελληνοκεντρικούς" ή"πατριωτικούς", κινείται άτομο αμφιβόλου προέλευσης, το οποίο καιπλευρίζει άτομα ενδιαφέροντος δήθε υπό το πρόσχημα δικής του προσωπικήςεκτίμησης προς αυτά και "πρόθεσης συνεργασίας" μαζί τους. Αλλά οιπραγματικοί σκοποί αυτού του συγκεκριμένου ατομου είναι άδηλοι και μάλισταέντονα ανθελληνικοί, εφόσον πρόκειται για... συνεργάτη της τουρκικής υπηρεσίαςπληροφοριών της ΜΙΤ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πλασιέ ομολόγων γιατις ανάγκες της κάλπης".Η εφημερίδα γράφει "ξέχασε ότι ταασφαλιστικά ταμεία είναι αυτοδιοίκητα και τους προτείνει να επανεπενδύσουνυποσχόμενος ότι θα καλύψουν τη χασούρα από το "κούρεμα". Ο πρόεδροςτου ΠΑΣΟΚ προτρέπει να τοποθετήσουν τα απομεινάρια των αποθεματικών τους, μετάτο τσεκούρι του PSI,στα νέα ομόλογα τα οποία, όμως, η αγορά τιμολογεί στο 20% της αξίας τους".

ΕΣΤΙΑ: "Οι εκλογές στις 6 Μαΐου".Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύβοςερίφθη. Χθες το απόγευμα και αφού είχε προηγηθή συνεδρίασης του υπουργικούΣυμβουλίου, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετέβη στον πρόεδρο της Δημοκρατίαςκαι εζήτησε την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 6Μαΐου".

Η ΑΥΓΗ: "Κρυφή ατζέντα καιαπολύσεις".Σύμφωνα με την εφημερίδα "η βουλήδιαλύθηκε και οι πολίτες καλούνται σε 25 ημέρες στις πιο κρίσιμες εκλογές τηςμεταπολίτευσης. Πρόσθετα σκληρά μέτρα προοιωνίζεται η εκτίναξη του ελλείμματοςκατά 7=52,8% το πρώτο τρίμηνο. Το έδαφος για μαζικές απολύσεις σε ΔΕΚΟ,τράπεζες και ΟΤΕ προετοιμάζει ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ρύθμιση για υπερχρεωμένανοικοκυριά".Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κύκλοιτου υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισαν ότι θα καταβληθείκάθε προσπάθεια, προκειμένου να ληφθεί η τελική έγκριση από το κλιμάκιο τουΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κατακερματισμός καιαβεβαιότητα".Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε άνευπροηγουμένου κλίμα αβεβαιότητας και κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων,όπως προκύπτει από το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την "Κ" θαδιεξαχθούν οι εκλογές της 6ης Μαΐου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πως νακερδίσετε έως 700 ευρώ από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ".Η εφημερίδα γράφει ότι "κάντε έρευνααγοράς στα κοντινά σας καταστήματα και βρείτε ποιο είναι φθηνότερο στα ίδιαπροϊόντα. Επιλέξτε αγαθά ιδιωτικής ετικέτας, διαθέτουν την ίδια ποιότητα με ταεπώνυμα, αλλά είναι σε χαμηλότερη τιμή".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μια σύλληψη δεν"ξεπλένει" την αδιαφάνεια".Σύμφωνα με την εφημερίδα "προθεσμία νααπολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε από τον ανακριτή ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίοςσυνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τηνυπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων."

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13:"Η παραλία τουΣημίτη".Κατά την εφημερίδα "κλίμα ανησυχίαςότι έπειτα από 39 χρόνια δικαστικής διαμάχης με το Δημόσιο, ο πρώηνπρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μαζί με τον αδελφό του Σπύρο, θα νομιμοποιήσειτελικά με το έτσι θέλω, τμήμα παραλίας εμβαδού 400 τ.μ. ως... προέκταση αυλήςτης εξοχικής τους κατοικίας στους Αγ.Θεοδώρους, επικρατεί τελευταία μεταξύ τωνκατοίκων της περιοχής".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να κάνει τομεγάλο άλμα ψηφίζοντας μαζικά ΚΚΕ".Η εφημερίδα αναφέρει ότι "καλούμε ταμέλη του κόμματος, τους φίλους, τους οπαδούς, τους συναγωνιστές, που πάλεψανμαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ σε δράση γεμάτηαυθυσία, μερα νύχτα για να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ γιαδιέξοδο από την κρίση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ακης-gate. Tα υποβρύχια οι χρυσές μίζες, τοπαρασκήνιο".Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνειότι "ύποπτος φυγής θεωρήθηκε από τον ανακριτή και την εισαγγελέα ο πρώηνυπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος και συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι τουεπί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατηγορούνται συγγενείς και μέλη της οικογενείαςτου".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Αρνηση και θυμός".Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάληδημοσκόπηση της Pulse Rc:δεν επιλέγει ΠΑΣΟΚ το 76% και ΝΔ το70% των ψηφοφόρων. Δυσαρεστημένοι οι μισοί από την "πελατεία" του2009. Προοπτική οκτακομματικής Βουλής στις 6 Μαΐου".

City Press: "Σύλληψη ανοιχτή σε ερμηνείες".Σύμφωνα με την εφημερίδα "κρατείται οΑ.Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Προεκλογικόπροσανατολισμό "βλέπουν" τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

Dealnews:"Ολη η συμφωνία και η σύγκρουση τωντραπεζών με την τρόικα".Η εφημερίδα αναφέρει ότι "φέρνειεπενδυτές στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα η Goldman Sachs. Ενιαίο μέτωπο από τους τραπεζίτες μετάτις αρχικές διαφωνίες. Γιατί αναβλήθηκε η ανακοίνωση για τους όρους".

Μetro: "Εκλογές-σταθμός για τηνΕλλάδα..."Η εφημερίδα γράφει "στις 6 Μαΐου η πιοκρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Η διατήρηση της ευρωπαϊκήςπροοπτικής της χώρας, το μεγάλο διακύβευμα, σύμφωνα με τον Λ.Παπαδήμο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣΗ ΑΞΙΑ:"Προσπαθώ να αποφύγω τονμετεκλογικό εκβιασμό".Στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα αναφέρει"Αντώνης Σαμαράς: Γιατί ζητώ την αυτοδυναμία. Τι όρους θα θέσει ας πούμε,ο κ.Βενιζέλος σε μας προκειμένου να μας στηρίξει; Το ξερουμε; Μήπως ξέρουμε τιόρους θα θέσει το κόμμα του στον ίδιο τον κ.Βενιζέλο για να μας στηρίξει;" liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ