2013-11-07 22:17:06
Φωτογραφία για Στο γήπεδο της ΑΕΚ και οι γύφτοι θα ξεχάσουν ποιοι είναι
Την βγάζει έξω και κατουράει στην εξωτερική πλευρά του τοίχου του δημοτικού σχολείου. Βρωμάει ο τόπος όταν τα παιδάκια παίζουν στην αυλή του σχολείου. Τι να κάνει ο δάσκαλος; Κάθε μέρα η ίδια ιστορία. Κάποιοι περαστικοί, εκεί στο σκοτάδι, στην ερημιά κάνουν την ανάγκη τους.

Μ’ένα πινέλο ο δάσκαλος μπογιατίζει δυο-τρεις μαύρους τεράστιους σταυρούς. Να σταματήσουν έτσι να χρησιμοποιούν εκείνο το σημείο για αφοδευτήριο και ουρητήριο. Να, όμως, που ούτε ο εσταυρωμένος μαντρότοιχος φέρνει αποτέλεσμα. Το σχολείο συνεχίζει να διαθέτει υπαίθριο καμπινέ.

Το γήπεδο που θα φτιάξει ο Μελισσανίδης στη Φιλαδέλφεια είναι έξω από τη γηπεδική κουλτούρα στη χώρα μας. Για έναν αιώνα η έννοια γήπεδο είχε ταυτιστεί με τη γύμνια του τσιμέντου στις κερκίδες κι ένα χωράφι με δοκάρια για να παίζουν οι ποδοσφαιριστές. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας ήταν το Μπερναμπέου της Ελλάδος σε σύγκριση με το ξερό γήπεδο στο Ποδηλατοδρόμιο, στο Καραϊσκάκη.


Όταν πριν από 22 χρόνια ο Μελισσανίδης έγινε πρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ, το πρώτο που έκανε ήταν να φτιάξει τουαλέτες στο γήπεδο. Ο κόσμος κατουρούσε κάτω από τις εξέδρες αν δεν είχε αγοράσει πορτοκαλάδα για να χρησιμοποιήσει το μπουκάλι.

Και να μη λεγόταν «Αγία Σοφιά» το νέο γήπεδο με το τόσο λούσο και τη μονάκριβη αύρα που θα αποπνέει, σαν ένα ιδιωτικό παλάτι μεγιστάνα, θα είναι απαγορευτική κάθε απρεπής συμπεριφορά και από τους χειρώτερους γύφτους.

Το πρώτο ατόφιο ποδοσφαιρικό γήπεδο με σύγχρονες προδιαγραφές και το μοναδικό στην Ελλάδα, άλλωστε, το έφτιαξε ο Κόκκαλης στο Καραϊσκάκη, το 2004. Το λιγώτερο σε 30 χρόνια θα είναι ολότελα ξεπερασμένο και είναι επόμενο να γκρεμισθεί. 

Το «Αγία Σοφιά» είναι τόσο προχωρημένο, που δεν θα είναι απλά το καλύτερο της κατηγορίας του στον κόσμο, αλλά προβλέπεται να ανήκει στην εποχή του και μετά από έναν αιώνα.

ΓΙΑΤΙ η Θύρα 21 αποδοκίμασε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ; αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ