2012-04-12 01:01:18
Φωτογραφία για Οδηγούσε μεθυσμένος στις 9 το πρωί
Επικίνδυνη, εγωιστική και αντικοινωνική χαρακτήρισε η επαρχιακός δικαστής Λευωσίας Άννυ Πανταζή – Λάμπρου την απόφαση του 36χρονου Λετονού Maksims Lazarevs να πιάσει τιμόνι ενώ βρισκόταν υπό την... επήρρεια αλκοόλης. Συνέπεια της πράξης του Λετονού ήταν να προκαλέσει δυστύχημα 50 μόλις μέτρα από το χώρο εργασίας του. 

Με απόφαση του Δικαστηρίου, ο Λετονός μόνιμος κάτοικος Κύπρου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 24 ημερών. Μετά από παραδοχή ο καταδικασθέντας κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες της αμελούς οδήγησης και της οδήγησης υπό την επήρρεια αλκοόλης. Με βάση τη δεύτερη κατηγορία ο καταδικασθείς στις 26 Ιουνίου 2011 οπότε και διαπράχθηκε το δυστύχημα κατανάλωσε αλκοόλ ώστε στην εκπνοή του να αντιστοιχούν 185 γραμμαρία αντί 22 που είναι το όριο.

Με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης ο καταδικασθείς οδηγούσε στις 9.10 το πρωί, το όχημά του στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία
. Λίγα μέτρα πριν από τη διασταύρωση των λεωφόρων Μακαρίου, Σπύρου Κυριανού και Διγενή Ακρίτα ο Λετονός χτύπησε με προπορευόμενο όχημα. Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ελαφριές ζημιές στα δυο οχήματα χωρίς κανένα τραυματισμό. Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντα Δημήτρης Παυλίδης χαρακτήρισε άψογη την οδηγική συμπεριφορά του Λετονού τα τελευταία δυο χρόνια και τρεις μήνες που μένει στην Κύπρο. Ο κ. Παυλίδης υποστήριξε ότι η ποινή φυλάκισης θα επιφέρει σοβαρές οικονομικές ζημιές στην εταιρεία ρωσικών συμφερόντων που εργάζεται. Ο κ. Παυλίδης υπέβαλε ότι ο πελάτης του βρισκόταν κάτω από το άγχος όταν διατάχθηκε η τριήμερη κράτησή του.

Επιβάλλοντας την ποινή η δικαστής Α. Πανταζή – Λάμπρου η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλης μειώνει την ικανότητα του οδηγού να οδηγήσει με ασφάλεια στο δρόμο. Σύμφωνα με την δικαστή στην παρούσα υπόθεση, δεν είναι καθόλου άσχετη η κατάσταση της μέθης υπό την οποία οδηγούσε ο καταδικασθέντας με το γεγονός ότι προκάλεσε δυστύχημα στη μικρή απόσταση που διένυσε. 

Πέραν της πονής φυλάκισης 24 ημερών η οποία δεν αναστάληκε το Δικαστήριο επέβαλε στον Λετονό στέρηση της άδειας οδήγησης του Λετονού για περίοδο πέντε μηνών και επιβάρυνε την άδεια οδήγησής του με έξι βαθμούς ποινής. Για την Κατηγορούσα Αρχή παρουσιάστηκε η δημόσιος κατήγορος Φρόσω Κακούρη, ενώ άκουσε την απόφαση η δημόσιος κατήγορος Μάρω Χαραλάμπους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ