2012-04-11 21:26:03
Φωτογραφία για Άρτα: Νέα χωροταξική κατανομή των μαθητών
Από το νέο σχολικό έτος 2012-2013 θα ισχύσει η νέα χωροταξική κατανομή του μαθητικού δυναμικού των Σχολείων της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας. Όπως τονίζει ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Νίκος Ράπτης, στόχος είναι η... αποσυμφόρηση των σχολείων του κέντρου, η συγκράτηση των μαθητών στα περιφερειακά σχολεία και η παύση της «βιοτεχνίας» - όπως τη χαρακτήρισε – των εικονικών εγγράφων, μετεγγραφών και κυρίως της υπογραφής εικονικών μισθωτηρίων συμβολαίων. 

Ήδη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει στείλει στα σχολεία τις τρεις αποφάσεις που αναφέρονται στον αριθμό των μαθητών ανά Γυμνάσιο, στον αριθμό των μαθητών ανά Λύκειο και επίσης προσδιορίζονται επακριβώς οι νέες περιοχές ευθύνης του κάθε σχολείου, που σημαίνει ότι οι μαθητές που ανήκουν σε συγκεκριμένα σχολεία, θα φοιτούν στα σχολεία που είναι μέσα στη γεωγραφική περιοχή. 

«Μαθητής ο οποίος θα βρεθεί παρανόμως εγγεγραμμένος σε σχολείο που δεν πρέπει να πάει, δεν θα πάρει ούτε μαθητικό εισιτήριο, ούτε δωρεάν μετακίνηση
. Και πολύ περισσότερο, εάν ξεπεράσουμε τα μαθητικά όρια, υπάρχει δυνατότητα εκ του νόμου να κάνουμε και αναγκαστικές μετεγγραφές προκειμένου οι μαθητές να παν εκεί που πρέπει να παν κα να πετύχουμε την ισοκατανομή» ανέφερε ο κ. Ράπτης. Ενώ τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά της Άρτας που υπάρχει ολοκληρωμένη χωροταξική κατανομή όχι μόνο για τα σχολεία της πόλης αλλά για όλο το νομό». Η Δ/θμια Εκπαίδευση όπως είπε ο κ. Ράπτης, συνειδητά κοινοποίησε τις αποφάσεις της για τη νέα χωροταξική κατανομή στα σχολεία μετά τις 31 Μαρτίου αφού εξέπνευσαν οι προθεσμίες και κλείνει το δικαίωμα της μετεγγραφής. 

Το θέμα της κατανομής των μαθητών στα σχολεία και ειδικότερα της πόλης είναι οξύτατο, ανέφερε ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Άρτας και σημείωσε: «Ήταν μια προσπάθεια κοπιαστική στην κυριολεξία. Έπρεπε να συγκεντρώσουμε πάρα πολλά στοιχεία και φυσικά να ξεπεράσουμε τις όποιες αντιδράσεις υπήρχαν εκ μέρους γονέων. Κι εδώ οφείλω να πω ότι στάθηκε στο πλευρό μας το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο Δ/ντής της Α/θμιας ο κ. Γκόρος ο οποίος μας παρείχε όλα τα στοιχεία, και των μαθητών που είναι φέτος στην ΣΤ’ δημοτικού αλλά και αυτών που είναι φέτος στην Ε’ και έτσι μπορέσαμε να σχεδιάσουμε τη νέα χωροταξική σε βάθος τριετίας».epirusblog.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ