2012-04-11 16:48:26
Φωτογραφία για Kevin Systrom: Ζάμπλουτος μέσα σε μια μέρα!
της Αγγελικής Κιλιντζόγλου

Στη λίστα με τους νέους, πλούσιους… και ωραίους προστέθηκε ο Kevin Systrom συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Instagram, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση  της εξαγοράς της από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο Systrom με την συμφωνία του 1 δισ. δολαρίων, θα ενισχύσει τον προσωπικό τραπεζικό του λογαριασμό με το ποσό των 400 εκατ. ευρώ και πλέον θεωρείται ένας από τους νεόπλουτους νεαρούς στον κόσμο.

Ο 28χρονος απόφοιτος του Stanford ασχολήθηκε από τα 18 του χρόνια με την ανάπτυξη υπηρεσιών που διευκόλυναν το να μοιράζεται κάποιος φωτογραφίες με τους διαδικτυακούς φίλους του. O ίδιος, φωτογράφος και μετέπειτα προγραμματιστής, αναζητούσε από μικρή ηλικία τρόπους προκειμένου να κάνει την επεξεργασία φωτογραφιών… παιχνίδι. Πριν από δύο χρόνια πήρε την απόφαση να ιδρύσει την δική του εταιρεία και μαζί με τον φίλο και επίσης απόφοιτο του Stanford, Mike Kriege δημιούργησαν την Instagram.


Η υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών που μετρά ήδη 30 εκατομμύρια χρήστες, χρειάστηκε στους ιδρυτές μόλις 8 εβδομάδες για να κατασκευαστεί σύμφωνα με τον Systrom, ωστόσο ο ίδιος εξηγεί ότι δούλευαν πάνω στο project για ένα έτος περίπου.

Αρχικά το πρόγραμμα ήταν διαθέσιμο μόνο για τις συσκευές iOS της Apple αλλά πρόσφατα μεταφέρθηκε και σε κινητά Android με τεράστια επιτυχία.

Η εταιρεία απασχολεί μόλις 13 υπαλλήλους, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές η τιμή εξαγοράς της είναι αρκετά φθηνή, αφού όπως διευκρινίζουν “η Instagram είναι το μέλλον της κοινωνικής δικτύωσης στην κινητή τηλεφωνία”.

Facebook- Instagram: Το μεγαλύτερο deal της τελευταίας 15ετίας

Ως τη μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία στον τομέα της, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την εξαγορά της instagram από το Facebook.

Η εξαγορά –μαμούθ των 1 δισ. δολαρίων αποτελεί το ακριβότερο deal της τελευταίας δεκαπενταετίας. Δεύτερη στη λίστα βρίσκεται η απόκτηση της Photobucket από την News Corp το 2007 με τίμημα 300 εκατ. δολαρίων, ενώ το ίδιο έτος είχε αποκτηθεί και η Hi media από την Fotolog με τίμημα 90 εκατ. δολαρίων.

Το 1999 η Excite απέκτησε την Webshots έναντι τιμήματος 83 εκατ. δολαρίων, ενώ στη λίστα με τις ακριβότερες εξαγορές περιλαμβάνεται και η εξαγορά της Webshots αυτή την φορά από τη CNET. Το εν λόγω τίμημα ανήλθε στα 71 εκατ. δολάρια.

Επίσης, το 2007 η Webshots άλλαξε και πάλι χέρια και αποκτήθηκε από την American Grettings έναντι τιμήματος 45 εκατ. δολαρίων. Δύο χρόνια νωρίτερα, η Yahoo αποκτά την Flickr αντί τιμήματος 30 εκατ. δολαρίων, ενώ το 2004 η Google αποκτά την Picasa για το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων.

πηγή:moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ