2012-04-11 10:18:42
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 11-4-2012
Τα θέματα πουκυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι: εν αναμονή τηςπροκήρυξης εκλογών, δεν ήρθε ποτέ στη βουλή η πολυπόθητη τροπολογία-ανάσα γιατα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η τιμή των καυσίμων και τοθέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.Πρωτοσέλιδοςβασικός τίτλος:ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣΤΥΠΟΣ: "712.076 είναι οι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι του Δημοσίου! (εκτόςΔΕΚΟ)".Η εφημερίδαγράφει ότι "τα δύο τελευταία χρόνια ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων(εκτός ΔΕΚΟ) μειώθηκε κατά 50.000, ενώ προσλήφθηκαν και μετατάχθηκαν 29.888.Στο Φανάρι ο Αντ.Σαμαράς εν όψει των Αγίων Ημερών...".

ΑΥΡΙΑΝΗ:"Παίρνουν μπροστά οι τράπεζες".Η εφημερίδατονίζει ότι "στα ύψη οι τράπεζες με το δείκτη στο +21,05%. Σημάδι ευτυχούςκατάληξης ήταν και η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου το οποίο χθες έκλεισεμε άνοδο πάνω από 3% με τις τράπεζες να σέρνουν το χορό".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Κοίτα ποιοι μιλάνε".Η εφημερίδααναφέρει "θράσος Βενιζέλου. Με τον αέρα που του δίνουν οι"πειραγμένες" δημοσκοπήσεις ως... καταλληλότερου πρωθυπουργού πουλάει"επαναδιαπραγμάτευση" και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Παρέλαβα χάοςστα ταμεία του κόμματος, λέει ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ".


ΕΘΝΟΣ:"Αφετηρία με καμπανάκι Παπαδήμου".Η εφημερίδασημειώνει ότι "σταθμό για το μέλλον της χώρας αποτελεί η σημερινή διάλυσητης Βουλής και η προκήρυξη εκλογών για τις 6 Μαΐου. Στόχος είναι νασηματοδοτήσει την αφετηρία μιας ανανεωμένης σκληρής προσπάθειας για τηνανόρθωση της οικονομίας και την ανασυγκρότηση των θεσμών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:"Από εδώ και πέρα θα φανούν οι συνέπειες του ατυχήματος τουΤσερνομπίλ".Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "χωμένα βαθιά μέσα στα λιβάδια του Κάνσας, τα "condos"πολυτέλειας, χτίζονται στον άξονα μιας εγκαταλελειμμένης βάσης πυραύλων για τηνεξυπηρέτηση ανήσυχων και πλουσίων ατόμων που προετοιμάζονται για την Ημέρα τηςΚρίσεως".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Κομπίνα Βενιζέλου εξαφανίζει επιδόματα".Η εφημερίδαγράφει ότι "αρχικά είχε αποφασιστεί οι κοινωνικές δαπάνες να περικοπούνκατά 2 δισ.ευρώ τη διετία 2013-2015, σύμφωνα με το κείμενο του Μνημονίου Νο2που εγκρίθηκε από τη Βουλή. Τελικά όμως σύμφωνα με το κείμενο του ΔΝΤ και τηςΕΕ οι κοινωνικές δαπάνες θα περικοπούν κατά 3 δισ. ευρώ τη διετία2013-2014".

ΕΣΤΙΑ:"Αλλεπάλληλες πρόωρες εκλογές".Η εφημερίδατονίζει ότι "οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα είναι οι 14ες μετά τηνΜεταπολίτευση του 1974. Κανονικά αν είχε τηρηθή ο κανόνας της τετραετίας πουπροβλέπει το Σύνταγμα, μέσα στα 38 αυτά χρόνια θα έπρεπε να έχουν γίνει 10βουλευτικές εκλογές και τώρα να διανύουμε το μέσον της 10ης Βουλής".

Η ΑΥΓΗ:"Μαύρο στο χάος του Μνημονίου".Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "στην τελική ευθεία για τις εκλογές, στον Πρόεδρο τηςΔημοκρατίας το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Κινδυνολογία από Σαμαρά και Βενιζέλο ενόψει του καταποντισμού τους. Αλ.Τσίπρας:Κοινωνικό χάος προκαλεί το Μνημόνιο.Παράγων σταθερότητας και ελπίδας η πλειοψηφία της ευρύτερης Αριστεράς στη νέαΒουλή ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ:"Τεκμήρια φωτιά για τα ακίνητα ".Η εφημερίδαεπισημαίνει ότι "με την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων οι φορολογούμενοικινδυνεύουν να φορολογηθούν όχι για τα πραγματικά εισοδήματά τους, αλλά γιαμεγαλύτερα, τα οποία θα προκύψουν από την εφαρμογή των νέων αυξημένων, ακόμηκαι κατά 200% τεκμηρίων διαβίωσης που ισχύουν για τα φετινά εισοδήματα ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Στις 6 Μαΐου οι εκλογές της κρίσης".Η εφημερίδααναφέρει ότι "ο δρόμος για την πιο κρίσιμη και αβέβαιη εκλογική αναμέτρησητων τελευταίων δεκαετιών ανοίγει και επισήμως σήμερα. Ο πρωθυπουργόςΛ.Παπαδήμος θα επισκεφθεί το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΚάρολοΠαπούλια, από τον οποίο θα ζητήσει την άμεση διάλυση της Βουλής και τηνπροκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου".

Η ΝΙΚΗ:"Πως άφησαν... στο σταυρό του μαρτυρίου χιλιάδες υπερχρεωμένουςδανειολήπτες".Η εφημερίδαγράφει ότι "η πολυπόθητη τροπολογία-ανάσα για όσους χρωστάνε στις τράπεζεςπου είχε υποσχεθεί ότι θα επαναφέρει προς ψήφιση ο υπουργός Εργασίας ΓιώργοςΚουτρουμάνης, δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή ".

Ο ΛΟΓΟΣ:"Βάζουν φωτιά στον... οβελία τα καύσιμα".Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "με τις τιμές των καυσίμων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα θα γίνει ηφετινή έξοδος του Πάσχα. Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι η ακρίβεια στα καύσιμαείναι ένας ακόμη αναστολικός παράγοντας για τους εκδρομείς, ωστόσο η απεργία τηΠΝΟ έστρεψε αρκετούς εκδρομείς σε χερσαίους προορισμούς".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"Επικίνδυνες αλλαγές στο Δημόσιο για τα φτωχά λαϊκά στρώματα".Η εφημερίδαυπογραμμίζει ότι "η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχει προετοιμάσει σχέδιο νόμου"για την αναδιοργάνωση των υπουργείων και Νομικών Προσώπων ΔημοσίουΔικαίου". Προωθούνται αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο. Οι αναδιαρθρώσειςστα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Παιδείας, Υγείας κλπ, αφορούνόχι μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά όλους τους εργάτες, τους υπαλλήλους,τους φτωχούς αγρότες, τους ΕΒΕ, τη νεολαία".

ΤΑ ΝΕΑ:"Λύνουν γρίφους, ψάχνουν κράχτες".Η εφημερίδασημειώνει ότι "ανοίγει και επισήμως απόψε η προεκλογική αυλαία:τα κόμματαπροσπαθούν να λύσουν τους γρίφους των ψηφοδελτίων και αναζητούνονόματα-κράχτες. Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σήμερα το 80% των υποψηφιοτήτων αλλάπαραμένουν αρκετές εκκρεμότητες ".

City Press:"Εξοδος με βροχές και ακρίβεια".Σύμφωνα με τηνεφημερίδα "με άστατο καιρό το ψήσιμο του οβελία. Καίει τους εκδρομείς ητιμή της βενζίνης, η οποία φτάνει τα 2 ευρώ. Ιδιαίτερα αυξημένη από αύριο ηκίνηση στα λιμάνια ".

Metro: "Ψάχνουν από πού θα κόψουν...".Η εφημερίδατονίζει ότι "προ τετελεσμένων η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές,καθώς θα κληθεί να λάβει άμεσα σκληρά μέτρα. Υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ αναζητούν ήδηφόρμουλα για νέες περικοπές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣΤΥΠΟΣΕΞΠΡΕΣ:"Αδυναμία για είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών".Η εφημερίδαεπισημαίνει ότι "ανείσπρακτα παραμένουν τα ποσά φόρων προστίμων καιπροσαυξήσεων από υποθέσεις για τις οποίες το Δημόσιο έχει δικαιωθεί σταδικαστήρια. Στα κρατικά ταμεία μόλις το 7,48% από τελεσίδικες φορολογικέςυποθέσεις 8,2 δισ.ευρώ ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ:"Αισιοδοξία τώρα για τράπεζες -ΧΑ ".Η εφημερίδασημειώνει ότι "κλίμα ευφορίας επικράτησε χθες στο ΧΑ με τις μετοχές τωντραπεζών να καταγράφουν κέρδη πάνω από 20%. Οι επενδυτές προσδοκούν ότι το θέματης ανακεφαλαιοποίησης θα ολοκληρωθεί άμεσα και με τρόπο ώστε να διατηρηθεί οιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών".

ΚΕΡΔΟΣ:"Και όμως λεφτά υπάρχουν, αλλά αδυνατούν να τα εισπράξουν!".Η εφημερίδαγράφει ότι "αγωνία για τα έσοδα. Η προεκλογική περίοδος παραλύει τιςεφορίες. Από τα 8 δισ.που κατελόγισαν τα φορολογικά δικαστήρια εισέρρευσαν σταδημόσια ταμεία μόνο 600 εκατομμύρια ευρώ ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:"Το σχέδιο για τις τράπεζες οδήγησε σε ράλι τις μετοχές".Η εφημερίδατονίζει ότι "η προσδοκία άμεσης οριστικής λύσης και τερματισμού τουμαραθωνίου της ανακεφαλαιοποίησης οδήγησε, χθες σε πάρτι τραπεζικών μετοχών τηνελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με κέρδη του κλαδικού δείκτη που υπερέβησαν το21%".
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ