2012-04-11 09:13:20
Φωτογραφία για 2εκ.ευρώ χάνουν οι ακτολόοι από την απεργία (τα έχουν υπολογίζει πριν ή μετά τις αυξήσεις που επέβαλαν;)
Διαβάστε ολόκληρη την αλήθεια μόνο στο planet-greece.

Αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Πειραιά παρέμειναν χθες και παραμένουν και σήμερα τα πλοία, καθώς είναι σε εξέλιξη η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία λήγει τα μεσάνυχτα.Οι ναυτεργάτες προχώρησαν στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις παρά τις αντιδράσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων.Να ξεκαθαρίσουμε πως το planet-greece είναι υπέρ  του ειλικρινούς διαλόγου και πιστεύουμε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε ειλικρίνια από καμμία πλευρά.Εν τούτοις οφείλουμε να πούμε κάποιες αλήθειες ,που δεν τις λέει κανένας, χωρίς να θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των απεργών, αλλά δυστυχώς για κάποιους τα πράγματα είναι έτσι:

Υπολογίζεται ότι λόγω της 48ωρης απεργίας οι ακτοπλοϊκές εταιρείες απώλεσαν περίπου 1,5 εκατ. έως 2 εκατ. ευρώ υπολογίζοντας και την επιστροφή των ταξιδιωτών. Κανείς δεν αναφέρει όμως πως οι ακτοπλόοι επέβαλαν αυξήσεις που ξεπερνούν το 6% εν όψη της εξόδου του Πάσχα , προκειμένου να τα οικονομήσουν από τους εκδρομείς, που τώρα επικαλούνται.


Οι ναυτεργάτες προχώρησαν στην απεργία τους μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα για έναν απλό λόγο.Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα επέλεξε να φέρει στην βουλή προς ψήφιση τα δύο επίμαχα νομοσχέδια η κυβέρνηση.Πότε λοιπόν έπρεπε να απεργήσουν;Μια εβδομάδα μετά την ψήφισή τους;Ή μια εβδομάδα πριν γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες των νομοσχεδίων;

Οι αγρότες διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να μεταφερθούν τα προϊόντα τους με κίνδυνο να χαλάσουν.Σωστά.Ξεχνούν όμως πως όταν έκαναν αυτοί κινητοποιήσεις πήγαν στο λιμάνι του Ηρακλείου και κατέλαβαν τους καταπέλτες των πλοίων εμποδίζοντάς τα να αποπλεύσουν,με αποτέλεσμα μάλιστα τότε να δημιουργηθούν και επεισόδια με ταξιδιώτες και ναυτεργάτες.

Οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους - μαγαλοδημοσιογράφοι,φωνάζουν ότι καταστρέφεται ο τουρισμός της χώρας.Ποιος τουρισμός;Αυτός που κατέστρεψε πέρυσι ο Ραγκούσης εξαιτίας του μένους που έτρεφε για τους ταξιτζήδες;Και αν κόπτονται τόσο για τον τουρισμό,γιατί έκαναν εξίσωση του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές,φτάνοντας τις τιμές στο Θεό και αφαιρώντας ένα "όπλο" υπέρ της χώρας μας από τα χέρια των τουριστικών πρακτόρων;

Οι κάτοικοι στα νησιά μας φωνάζουν πως είναι αποκλεισμένοι από την υπόλοιπη χώρα.Σωστά.Τώρα όμως το ανακάλυψαν αυτό οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι κυβερνώντες;όλο το χειμώνα, δεκάδες νησιά μας έμεναν επί εβδομάδες αποκλεισμένα αφού οι ακτοπλόοι έκριναν πως τα δρομολόγια δεν ήταν κερδοφόρα και τα "έκοβαν".Τρανό παράδειγμα η Τήνος .Τους είπε κανείς τίποτα των ακτοπλόων τότε;

Να μην τα "χώνουμε" λοιπόν μόνο στους απεργούς.Η αλήθεια να λέγεται ολόκληρη.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΝΟ δεν σχεδιάζει να προκηρύξει άμεσα νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Πάντως ακόμα και χθες νησιωτικοί φορείς και εκπρόσωποι του τουρισμού καλούσαν την Ομοσπονδία να αναστείλει την κινητοποίησή της, προκειμένου να σταματήσουμε, κυρίως να στέλνουμε αρνητικά μηνύματα στο εξωτερικό.Και εδώ έχουν δίκιο.Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι της ΠΝΟ σε δηλώσεις τους επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα από τα βασικά τους αιτήματα, και για το λόγο αυτό προχώρησαν στην απεργία.

Ο διάλογος

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος σε δηλώσεις του τόνισε ότι το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων θα εξεταστεί μετά το Πάσχα και στη στάση τους θα λάβουν υπ' όψιν όλες τις παραμέτρους, μεταξύ των οποίων και την προεκλογική περίοδο.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αννούλα Διαμαντοπούλου-που από όπου πέρασε προκάλεσε χάος-έχει δηλώσει ότι: "προσπαθήσαμε ειλικρινώς από την αρχή να διατηρήσουμε ανοικτό το δίαυλο του διαλόγου ώστε να βρεθεί λύση. Με σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις η κυβέρνηση διά των τριών υπουργών, προσήλθε σε διάλογο με την ΠΝΟ που δυστυχώς κάποιοι ακύρωσαν εξαρχής με την αμετακίνητη εμμονή τους".

Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές Σαλαμίνα-Πέραμα, Κεραμωτή-Καβάλα, Αρκίτσα-Αιδηψός και Αγ. Κωνσταντίνος-Αγ. Γεώργιος Λιχάδος στην Εύβοια. Επίσης στο Ρίο - Αντίρριο πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας.

με πληροφορίες από naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προσευχές με… SMS!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προσευχές με… SMS!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ